Vraag & Antwoord

Games

Half Life 2 systeemvereisten Bekend !

Anoniem
sdk
20 antwoorden
 • [img:85b47c9081]http://www.tweakzone.nl/f/u/4802.gif[/img:85b47c9081]
  Op EuroGamer.net is een artikel verschenen, waarin de minimum systeemvereisten bekendgemaakt worden voor het binnenkort te releasen Half Life 2. Alhoewel de game pas verschijnt aan het einde van de zomer, heeft Gabe Newell, de baas van Valve, het bedrijf dat al jaren bezig is met het ontwikkelen van deze nieuwe videogame, deze vereisten bekendgemaakt.

  Newell meldt dat de gebruikers moeten beschikken over een processor met minstens 1,2GHz, 256MB RAM, Windows 98/ME/2000/XP en een grafische kaart die ondersteuning biedt voor DirectX 7. Voor de gamers die echt het onderste uit de Half Life 2-kan willen halen, raadt Newell een 2,4GHz-processor aan, met 512MB aan intern geheugen, Windows 2000 of Windows XP en een DirectX 9-videokaart :D

  valt eigenlijk best wel mee .:D

  plaats hier jullie reacties,
 • Zoals in een ander topic is gezegd, zul je waarschijnlijk toch wat meer in huis moeten hebben om het spel ECHT goed te kunnen spelen.
 • 2,4GHz-processor aan, met 512MB aan intern geheugen, Windows 2000 of Windows XP en een DirectX 9-videokaart
  er zijn maar inverhouding weinig mensen met beter
  hiermee zul je dus op max detail zitten
  hoewel aa en de andere ongein natuurlijk veel meer vragen
  maar dan is zelfs een 9800pro niet goed genoeg
 • ligt eraan, in DX9 zelf zijn grote verschillen

  een FX5200 vs een X800XT of 6800Ultra, dat is niet te vergelijken

  bijv een GF4MX440 vs een FX5200, dan is de MX440 veel sneller, omdat ie slechts DX7 hoeft te renderen, de FX5200 moet echter alle DX9 effecten ook renderen, en wordt daardoor supertraag. :wink:
 • Dat is neit helemaal zo, de FX5200 is geen volledige directX 9 kaart…
 • [quote:67f87c7949="=def=appelseal"]2,4GHz-processor aan, met 512MB aan intern geheugen, Windows 2000 of Windows XP en een DirectX 9-videokaart
  [b:67f87c7949]er zijn maar inverhouding weinig mensen met beter[/b:67f87c7949]hiermee zul je dus op max detail zitten
  hoewel aa en de andere ongein natuurlijk veel meer vragen
  maar dan is zelfs een 9800pro niet goed genoeg[/quote:67f87c7949]
  die hard gamers met een beetje centen wel….
 • Dus zullen er weinig mensen zijn, er zijn wel aardig wat die hard gamers, het probleem zit hem meestal in de centen
 • Ik bijvoorbeeld, en op GOT lopen er nog veel meer rond met een zware game pc.

  Vind de eisen van HL2 niet zo heel hoog, dat is gunstig, hierdoor kan een breed scala van mensen het spel spelen.

  Laat hem maar snel uitkomen, ik kan hem goed gebruiken voor het benchmarken van videokaarten (en om te spelen natuurlijk :) )
 • Gelukkig zeg je het zo bescheiden ;)

  Ontopic: zulke eisen kon je wel verwachten, vrijwel iedereen kan het spelen maar er is nogal een verschil tussen de uitersten…

  [size=9:8410845a66](Maar je zegt het al RD, na je Edit ;))[/size:8410845a66]
 • Nu kunnen misschien de mensen die een hele tijd terug een radeon 9600xt/9800xt gekocht hebben weer eens naar die bon gaan zoeken :D
 • ja ook leuk die bon, ik heb mijn 9800XT + ongebruikte bon reeds verkocht. :(
 • [quote:72944e3e91][i:72944e3e91]Big-staal schreef :[/i:72944e3e91]
  www.gamer.nl :
  Hoewel de meeste mensen momenteel nog steeds helemaal hitsig zijn van de gold-melding van Doom 3, moeten we niet vergeten dat ook Half-Life 2 nog maar een paar weken van deze felbegeerde status verwijderd is. Langzaam maar zeker geeft Valve dan ook meer duidelijkheid in de vage uitlatingen die ze sinds de aankondiging van het spel gemaakt hebben.

  CS Nation had een interview met Jess Cliffe van Valve Software, en sprak vooral over CS: Source, de conversie van Counter-Strike naar de Source engine van Half-Life 2. Hij weet te vertellen dat CS: Source de enige multiplayer van Half-Life 2 zal zijn, en dat het met elk exemplaar van Half-Life 2 gebundeld zal zijn. Je kunt er echter ook voor kiezen CS: Source los te kopen, zonder de geniale singleplayer ervaring:

  Counter-Strike: Source will be included with all versions of Half-Life 2. However, we will also make it available as a stand alone purchase for those who'd prefer to purchase CS:S a la carte. Right now, we do not plan to include any other multiplayer games with Half-Life 2.

  Helaas zal er dus geen andere multiplayermode in Half-Life 2 aanwezig zijn, een gemiste kans voor Valve. De physics engine, de setting en de leuke wapens uit Half-Life 2 lenen zich namelijk perfect voor een deathmatch mode waarbij spelers objecten uit de spelomgeving naar elkaar toe kunnen gooien. Maar blijkbaar heeft iemand bij Valve gedacht dat iedere gamer op de aardkloot Counter-Strike wel leuk zal vinden. Lees het hele interview hier.

  Weer dezelfde maps, weer al die spelers die het spel al binnenstebuiten kennen, weer dezelfde wapens. Hopelijk komt er nog een leuke mod of addon die van de physics gebruik gaat maken en eens wat nieuws brengt naast betere graphics!

  Is dit goed of slecht? Gratis CS erbij leek me wel positief. Je hoeft er dan niet nog eens €30 extra voor te betalen.
  [/quote:72944e3e91]

  Dat lijkt me het allerslechtste nieuws van HL2.
  Ze kunnen dus schijnbaar niet eens een originele multiplayer-variant van het singleplayer-deel maken en dus laten ze CS ff overzetten.
 • O dan moet hij hier wel werke. Het spel zal wel mooi zijn maar ze zijn d`r al een tijdje mee bezig dus denk ik dat Far Cry ook al wel in de buurt kwam als je die Full speelde. Of zit er nu naast? :o

  GreetzzzZZ from Soest,

  RoFRO
 • betere zaken dat CS "Source" erbij zit :D
  word het eerste spel sinds tijden dat ik weer ga kopen
  de SDK van HL2 zal wel redelijk goed in elkaar zitten dus er zal wel binnen notime een multiplayer mod zijn met HL2 settings

  HL2 is niet zo zeer het mooi als wel de goede engine, geweldige sfeer, interesant plot etcetc…

  (edit mja beetje wazig schrijf ik momenteel…. ben nog wazig van stappen zeg maar kuchkuch :roll: )
 • Half-Life 1 is ook groot geworden door de overweldigende mod-community. Laten we maar hopen dat dit ook bij 2 is.
 • ik vind het moeilijk te geloven..
  maar als het waar is, de engine is al vrijgegeven aan modders
  dus wat maak t het verder uit als ze hun het mp gedeelte zelf laten maken
 • Ik had liever iets origineels gezien dan maar te wachten op de zoveelste clone die de 'mod-community' voor eeuwig als beta wil verspreiden.

  btw :
  HL1 kende oorspronkelijk alleen DM en TDM
  in een patch is toen het beroemde TeamFortress Classic toegevoegd als 'zoethoudertje' tijdens de productie van TeamFortress 2 (dat dus nog steeds niet uit is … )

  CS kwam pas later toen het mp-deel van HL1 al vrij druk was … (/me herinnerd zich nog de tijd dat je duizenden servers voor TFC kon vinden)
 • verzin jij nog maar iets orgineels speelbaars leuks……
  het word allemaal zo lastig he
  waar men zich op moet richten is nieuwe technieken toepassen voor nieuwe ideeen, maarja voor multiplayer valt er niet zo heel veel te doen wat voor een brede groep aanspreekt (NS = orgineel maar spreekt opzich weer niet zo veel mensen aan) dus CS is lekker simpel schieten+tactics+inzicht en knallen maar
 • Het lijkt me niet zo zeer een kwestie van niks origineels kunnen verzinnen (er zijn voor UT2k4 genoeg mods die toch wel iets origineels wisten te bedenken), maar eerder een kwestie van niks willen verzinnen.

  Op deze manier kunnen Cs/Source gebruiken als zoethoudertje totdat CS 2/Source klaar is en ondertussen verdienen ze dan geld aan de sukkels die HL2 kopen om CS te kunnen (blijven) spelen. Het lijkt me namelijk niet onaannemelijk dat men (straks) de officieele ondersteuning voor HL1/CS verplaatst naar CS/Source …
 • [quote:cf4602c0ea="JaFO"]Op deze manier kunnen Cs/Source gebruiken als zoethoudertje totdat CS 2/Source klaar is en ondertussen verdienen ze dan geld aan de sukkels die HL2 kopen om CS te kunnen (blijven) spelen. Het lijkt me namelijk niet onaannemelijk dat men (straks) de officieele ondersteuning voor HL1/CS verplaatst naar CS/Source …[/quote:cf4602c0ea]
  als zoethoudertje? ik volg je niet helemaal
  als mensen CS spelen kunnen ze denk ik nog gewoon doorspelen en blijft er wel support voorlopig, en csende mensen die overstappen naar HL2/source hebben daar zeker geen miskoop aan ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.