Vraag & Antwoord

Games

PC start opnieuw op bij games!

Anoniem
markwelleweerd
10 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe pc, met daarin een Ati Radeon 9800 Pro 128mb. Ik heb direct een paar games geinstalleerd, met als meest recente Splinter Cell Pandora Tomorrow en BF Vietnam. Ik heb bij beide games de resolutie op 1600*1200 gezet (32bit) en verder alles op "Hoog". Zo heb ik het ook ingesteld op m'n pc. Het ziet er bij beide games goed uit, en gaat niet sloom of iets dergelijks, maar na een paar minuten spelen start de pc ineens opnieuw op. Als 'ie weer bij windows is geeft windows aan dat het hersteld is van een ernstige fout. Ik heb het al met 1280*768 geprobeerd, maar hij start nog steeds opnieuw op. Kan het zijn dat de processor of de videokaart oververhit raakt??of ligt her ergens anders aan. als je verder wat info over de pc nodig hebt kijk hieronder ff.
 • Draai Memtest eens. Dit kun je downloaden op: http://www.memtest86.com
 • [quote:97e0c613c2="sdh"]Draai Memtest eens. Dit kun je downloaden op: http://www.memtest86.com[/quote:97e0c613c2]
  Hoelang duurt zo'n test? hij is al aardig lang bezig
 • Memtest draait een oneindige loop van in totaal - ik geloof - 9 tests. Tijdens het runnen krijg je te zien met welke test het programma bezig is en hoeveel test-cycli 'passed' of 'failed' zijn.

  Als er na en run of 10 meerdere tests 'failed' opleveren, dan kun je er vanuit gaan dat je geheugen gaar is. Als alles 'passed' is, is je geheugen naar alle waarschijnlijkheid o.k.

  Afbreken van de test doe je door je PC te resetten. Laat het programma gewoon een uurtje of 3 lopen, dat zou genoeg moeten zijn.
 • BTW, ik zou sowiezo uitschakelen dat de PC reset bij een ernstige fout. Rechtsklik Deze Computer>Geavanceerd>Opstart & Herstel>Automatisch opnieuw opstarten uitvinken. Als je die functie uitzet loop je hopelijk tegen een BSOD aan, waar je wat info uit kunt halen. Kijk ook je logfiles even na.
 • BSOD is dat zo'n gevalletje met "Niet Verzenden" enz.
  De test gaf geen fouten, en ik heb 1 zijde v/d kast opengehaald (de kast was trouwens heel warm) en toen werd het ineens een stuk minder warm in de kast en starte hij niet opnieuw op. Zou ik een extra koeler moeten aanschaffen?
 • BSOD = Bleu Screen Of Death
  Dit is een blauw scherm met een foutmelding en dat ie zegt dat je op een toets moet drukken om door te gaan.

  Dan zal het idd aan je temperatuur liggen, je kan ook proberen om na een automatische herstart gelijk je bios in te duiken en kijken wat je temps zijn.
 • [quote:f6067edcdb="markwelleweerd"]BSOD is dat zo'n gevalletje met "Niet Verzenden" enz.
  De test gaf geen fouten, en ik heb 1 zijde v/d kast opengehaald (de kast was trouwens heel warm) en toen werd het ineens een stuk minder warm in de kast en starte hij niet opnieuw op. Zou ik een extra koeler moeten aanschaffen?[/quote:f6067edcdb] Laat eens een gewone ventilator, in je kast blazen. Als de PC dan niet spontaan 'reset' weet je zeker dat het aan de temps ligt.
 • [quote:f08e81aad2="markwelleweerd"]BSOD is dat zo'n gevalletje met "Niet Verzenden" enz.
  De test gaf geen fouten, en ik heb 1 zijde v/d kast opengehaald (de kast was trouwens heel warm) en toen werd het ineens een stuk minder warm in de kast en starte hij niet opnieuw op. Zou ik een extra koeler moeten aanschaffen?[/quote:f08e81aad2]

  Is makkelijk te checken met diverse programma's, ikzelf gebruik hiervoor AIDA32… Zijn temperaturen prima in bij te houden. Scheelt weer, hoef je niet je BIOS in te duiken om de temperaturen te zien. Maar goed, gewoon in de BIOS kijken kan natuurlijk ook. ;)

  Als die temperaturen echt te hoog zijn is 't een goed idee inderdaad gewoon een extra ventilatortje o.i.d aan te schaffen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.