Vraag & Antwoord

Games

playstation 2 uit amerika

Anoniem
Hoite
8 antwoorden
 • ik vroeg me af of ik een playstation 2 in amerika kan kopen en of ik dan spellen uit nederland daarop kan spelen, want ik herinner me vaag dat die spellen per regio alleen op de ps2 uit die regio gespeelt kunnen worden! is dit waar?
 • Ik heb even gezocht op google en vond dit: http://www.psxshop.nl/product_info.php/cPath/21_193/products_id/1114
  duidelijk dus dat je gelijk heb, hij is niet regio vrij…
 • Verder heb je nog het verschil NTSC / PAL, en dat men in de VS een andere netspanning gebruikt. Weet wel waar je aan begint dus.
 • [quote:18f389d189="gerben"]Verder heb je nog het verschil NTSC / PAL, en dat men in de VS een andere netspanning gebruikt. Weet wel waar je aan begint dus.[/quote:18f389d189]

  oja, nooooit geweten.
 • als ik het me goed herinner had je een cd voor de ps1 waarmee je de
  regio's een soort van kon verwijderen
  meschien is er ook zoiets voor ps2?
  /ikzelf zou inderdaad ook voor een vertrouwde europese versie gaan
 • Dat werkt alleen voor regiocodes van de dvd-speler … tenminste dat is het enige product dat ik daarvoor ooit gezien hebt.

  Het probleem van een amerikaanse ps2 is gewoon dat ie alleen maar NTSC spellen zal kunnen spelen. En dat wordt gewoon lastig omdat Sony de import van zulke spellen verhinderd.

  Waarom dacht je dat het eeuwen duurt voordat een spel van america of japan hierheen komt ?
  Juist omdat het systeem zo technisch achterlijk is dat de benodigde conversies naar verhouding zo veel geld & tijd kosten dat men het pas doet als men een succesvol spel in handen denkt te hebben. En dan nog maakt men er zich af en toe wel erg goedkoop van af …

  Bedenk daarbij ook dat dat hele 'regio-codering' deel is van de maatregelen om 'grijze import' tegen te gaan. Sony is namelijk niet alleen 'bang' voor de gevolgen van piraterij. Ze willen net als al de andere fabrikanten alles van voor tot achter onder controle hebben. Alles wat die controle zou kunnen aantasten (zoals het afschaffen van regiocodering) is iets waar ze tegen zullen vechten alsof hun leven ervan af hangt.
 • En waarom een uit de USA ?

  Trouwens NTSC heeft geloof ik ook slechtere kwaliteit dan PAL.
  Op de TV gezien , een chinees achter een PS2 NTSC man wat een bagger beeld

  Freek
 • een tv-uitzending is natuurlijk nooit een goede manier om de 'kwaliteit' van het beeld van een andere tv-norm te beoordelen.
  :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.