Vraag & Antwoord

Games

Pirates ! : crash bij duels ...

Anoniem
Hu'uruun
10 antwoorden
 • Sid Meier's Pirates! is een heel leuk spel, maar het heeft de vreemde eigenschap om op enkele kritieke punten te crashen.
  De crash lijkt kwa uitwerking op die bij Sims 2, zodat alleen een volledige reset helpt.

  Het enige positieve is dat het tot nu toe alleen gebeurde bij een duel met een kapitein van een vijandig schip en dat het spel de beginstand (de aanvang van het schip-tot-schip gevecht) automatisch bewaard.

  Systeem :
  - AMD XP 2800
  - 1Gb ram
  - Ati 9800 XT met Catalyst 4.12

  Is er al een patch ?
  Of zou ik een oudere driver moeten installeren ?
 • Hmmm JaFo ik draai Pirates op
  AMD64 3500+
  1gig ram
  ati 9800 Pro(128Mb) Catalyst 4.12
  en ondervind geen enkel probleem.
 • :roll: daar heb ik niks aan …

  Enige dat nu lijkt te helpen is vlug op 'esc' drukken zodat het intro-filmpje van het duel oversla en dan lijkt het goed te gaan.

  Het valt me op dat een schip met een 'evil villain' niet tot zinken gebracht kan worden.
  Ik kan hoogstens bereiken dat ie nog in z'n eentje overblijfd op een schip zonder kanonnen en met 75% schade aan het schip, waardoor (op 'apprentice'-niveau het duel zo'n beetje met een slag gewonnen is. :)
 • Hoe bevalt dat spel eigenlijk? Ik zit er namelijk sterk aan te denken het ook aan te schaffen :). Ik heb altijd al van dat soort spellen gehouden, het doet me denken aan de dagen van High Seas Trader en Gloriana :).

  Is het Traden ook uitgebreid? Ik heb enkele reviews gelezen, maar ik denk, ik vraag het hier nog even na :).
 • Ik heb de vorige versies nooit gespeeld, dus weet ik niet wat 'nieuw' is.
  Er is wel vrij veel herhaling doordat de missies altijd hetzelfde patroon volgen.

  Dueleren & dansen zijn een soort behendigheidsspelletjes.

  Maar de gevechten met schepen en op het land zijn & blijven leuk, maar hebben geen echt simulatie-niveau. Schip-tot-schip gaat real-time met 1 schip tegen 1-2 (en mogelijk meer ?) schepen. Gevechten op het land zijn naar verhouding simplistisch aandoende schaakspelletjes.

  Handelen is een onderdeel, maar je hebt maar beperkte hoeveelheid goederen om te handelen.
  Grootste probleem van het spelen als handelaar is dat je vrij weinig winst maakt vergeleken met het echte piraat-zijn. En da's zeker nadelig omdat je bemanning dan vrij gauw onrustig wordt.

  Op 'Apprentice'-niveau kun je met je eerste schip en wat handigheid heel wat uitrichten tegen de grote jongens, maar het is toch heel zinvol om voor de nodige upgrades te zorgen.
 • Mjah, ik heb de vorige delen ook niet gespeeld, High Seas Trader en Gloriana lijken qua opzet een beetje op Pirates!, voor zover ik begreep uit de reviews. Nah ja, ik denk dat eht wel de moeite waard is dus, ik zal eens kijken :). In ieder geval bedankt.
 • Misschien een beetje late reactie, maar ik heb het spel nu ook gekocht (een heerlijk spel!!!), maar ik had wel problemen ermee als ik FSAA aan had staan? Kijk eens of het uitzetten daarvan helpt?
 • Maar hoe schakel ik dat dan uit ?
  In het controlpanel van de drivers (Ati Catalyst 4.12) is er alleen 'toepassingsgebonden' maar geen 'uit'-stand.

  In het spel zelf kun je niet voor FSAA kiezen.
  Alleen trilineair-filteren is er aan/uit te zetten …
 • Als er geen optie voor is in het spel (zoals hier inderdaad het geval is), staat het automatisch uit (mits de instellingen staan op toepassingsgebonden).

  Hmmm, heb je al gedacht aan warmteproblemen ofzoiets (dat je videokaart te warm wordt en dat hij daarom freezed? Dat is een bekend verschijnsel)? Of een voeding die het niet meer trekt?
 • Voeding of verwarming zouden bij andere spellen al lang een probleem zijn geweest.
  Ik blijf bij de aanname dat het iets in Dx9.0c en de Catalyst-set is die problemen oplevert, omdat het juist spellen zijn die de laatste DirectX-versie eisen de ellende hebben opgeleverd.

  Catalyst 4.8 helpt in ieder geval niet omdat ik dan niet eens het menu in kom!
  En dat terwijl Sims 2 daar geen probleem mee had.

  Mogelijk dat andere drivers de ellende opleveren, maar alleen van de Catalyst kan ik nieuwere versies vinden. :(
  Laatste wat ik heb geprobeerd is de nieuwe drivers voor het nForce2-audio deel van m'n moederbord.

  Mogelijk dat dat geholpen heeft, want ik heb een hele tijd zonder problemen kunnen spelen. Aan de andere kant skip ik juist die 'boarding'-filmpjes. Daar bovenop heb ik die schepen zodanig in de vernieling geholpen dat de ellendeling als enige overbleef.
  Een gevecht duurt dan niet echt lang door de 300 vs 1 meerderheid van mijn kant uit ;) (bemanning van beide schepen speelt mee in de uitkomst)

  Dus een goede tip voor dit soort gevechten : gebruik alles wat je hebt voordat je te dicht bij het schip komt. :D

  // aardig detail
  Als je op het status-overzicht naar je overwinning op een bepaalde piraat kijkt dan krijg je altijd een 'duel-overwinning' te zien, terwijl ik zelf maar een piraat op die manier aan z'n einde heb geholpen. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.