Vraag & Antwoord

Games

Call of Duty serial key in use???

Anoniem
Nemesi$
21 antwoorden
 • Hallo,

  Een week geleden kocht ik Call of Duty Deluxe bij Bart Smit. Thuisgekomen bleek de serial verkeerd. Teruggegaan naar BS en een nieuwe gekregen :lol:
  Nu speel ik al een week ongeveer zonder een enkel probleem. Maar vanochtend kreeg ik opeens bij elke server die ik wilde joinen "CD Key in Use". Ik heb dus 50 euro neergeteld voor een spel, en iemand anders speelt op mijn serial?? Of zie ik dit verkeerd en kan het andere oorzaken hebben. Na een kwartiertje kon ik gewoon weer in elke server spelen, en net kreeg ik weer de melding "Key in use". Het lijkt mij dus dat de master server 'ziet' dat ik en degene met de zelfde serial tegelijk spelen, wat hij dus (begrijpelijk) niet toestaat. Maar ik ben de eigenaar van dit spel, en de serial, en ik wil dus ook gebruik kunnen maken daarvan

  Grt,

  Lennard
 • Dan zit er weinig anders op, dan nogmaals terug naar de winkel, en nogmaals omruilen.
 • Dat is nou precies het probleem, je mag bij bart smit eenmalig ruilen, binnen 24 uur met kassabon, en je mag niet je geld terug. Anders haalde ik hem wel bij Bol.com ofzo;)
 • Hmm, vraag me af of dat wel helemaal volgens de regels is.

  Dit is een regelmatig voorkomend probleem. Winkels bergen wel de cd op, maar niet het serienummer. Die zitten gewoon in/op de doosjes. En worden dus ook driftig gekopiëerd.

  Ik zou toch maar naar de winkel teruggaan, en het probleem voorleggen. Kan best gebeuren dat ze lastig gaan doen, maar ze hebben maar een werkend product te leveren. Dus gewoon volhouden.
 • Ja, maar ik had hem al eens geruild omdat hij niet werkte. Toen zeiden zei : O die is gehackt. OOk niet helemaal waar volgens mij, want kopieren is geen hacken, maar die cd die ik eerst had, daar van had ik de indruk dat iemand die had teruggebracht (thuis eerst gekopieerd natuurlijk) omdat de boekjes niet nieuw waren maar er zaten kreukels in, en verder waren de cd's van hoesje verwisseld (Cod zat in United offensive en omgekeerd). Ik heb hem teruggebracht, en kreeg toen deze. Ik denk dat ik een brief aan Activision stuur, want met die a-technische medewerkers van BS kom je niet verder. Dan krijg ik weer de oude game terug die dus niet werkte. Ze hadden er namelijk maar 2.
 • tip : pak een echte (computer)spellenwinkel ipv zo'n speelgoedzaak die dat er maar bij doet ;)
  Ik vraag me af in hoe verre dat 'legaal' is wat die winkels flikken in zo'n geval.
  Schijnbaar loopt er genoeg tuig rond dat misbruik maakt van de service dat ze die paar goedwillende klanten liever laten stikken in plaats van een goede oplossing te verzinnen. :(
 • Ik had deze melding ook zo af en toe toen ik nog online COD speelde. Ik meen toen ergens gelezen te hebben dat het een bug was, waar meer mensen last van hadden. Meestal was het spel verlaten en weer opstarten voldoende om wel een geldige code te krijgen.

  Er zijn inmiddels enkele patches uit, heb je die al geinstalleerd?
 • dat moet wel want hij kon wel online en dan heb je de patches nodig anders gaatie zeiken
 • @GamerNeo:
  Dat is niet helemaal waar.
  Ik heb uiteraard de nieuwste patch (1.5) geinstalleerd bij cod. Ook united Offensive is up to date. Maar updates worden (helaas) niet via de master server doorgevoerd, maar elke server moet die dus los installeren. Er zijn nu nog makkelijk 300 servers te vinden die nog met patch 1.4 draaien en nog niet 1.5 hebben. Ik vond zelfs nog een 1.2 server. Dus anders kon ik daar wel in….

  [i:1f28f81c15]To the point.[/i:1f28f81c15]
  Ik hoor inderdaad dat het een bug is, want ik moest gewoon even wachten, cod weer starten en dan werkte hij weer. Ik ga nu niet meer terug naar de winkel, aangezien ik het gister op een lanparty bij een vriend heb meegemaakt dat wij haast op hetzelfde moment onze serial niet konden gebruiken (hij heeft hem ook legaal) en vlak na elkaar wel weer online konden. Ook is het bij United Offensive nog niet voorgekomen. Deze heeft natuurlijk wel een andere cd key, maar volgens mij heeft Activision (als ze slim zijn) in die expansion die fout wel aangepast. Overigens snap ik dan niet waarom ze dat niet verhelpen bij de gewone COD met een patch (patch 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 en 1.5 zijn al uit, beetje jammer dan)

  Het probleem is nu denk ik opgelost (er zit een fout in het spel die wij niet kunnen verhelpen).

  Mocht je hiervoor een oplossing weten, of nog iets anders willen melden over mijn startpost of een reactie, dan hoor ik dat graag. 8)

  Edit: Ik koop voortaan mijn games bij E-Plaza, heb net in Alkmaar gezien dat ze daar een winkel hebben
 • Volgens mij is e-plaza bartsmit of van bartsmit, dus of dat veel verschil gaat maken… je zal er iig mensen hebbe die er meer verstand van hebben neem ik aan.
 • e-plaza is idd Bart Smit.
  Maar dan nog zou ik het niet vertrouwen, omdat ze dezelfde manier van het vullen van winkel-displays gebruiken (= lege dozen in de winkel).

  Enige voordeel is dat het voor zover ik ze ken relatief kleine winkels zijn.
  Wellicht dat het daardoor minder makkelijk is om de cd-keys te stelen, alhoewel je dan nog steeds afhankelijk bent van het personeel bij het uitpakken van de spellen …
 • gewoon online kopen bijv bij Bol.com of Play.com. Dan heb je dat risico niet dat iemand het spel al een keer geruild heeft of dat de key is overgeschreven…
 • Inderdaad, dat ga ik doen! :lol: Bedankt voor de tip. Sorry ik wist niet dat E-plaza van BS was dat schiet dus ook niet op…

  Grt,
  Lennard
 • bij MM zijn de spellen helemaal gesealed, dus als die in debuurt is ?
 • Bij Dynabyte ook … zegt nog niet alles, maar de kans op misbruik is iig veel kleiner zo.
 • Jah, de mediamarkt is ook in Alkmaar dus niet ver van mij weg (ik woon in Heiloo)
  Alleen ik heb bij de mediamarkt altijd het idee dat de medewerkers geen flikker snappen van wat ze verkopen. Een familielid van mij wilde DVD-ram schijven voor zijn tv-dvd brander, ze hadden wel het apparaat maar ze wisten :o niet wat dvd-ram schijven waren.
  En laatst was ik er voor een switch, maar die hebben ze helemaal niet, omdat ze denken dat het ook met een hub kan :-?
 • Ja MM, eens met je. Je moet alleen iets daar halen vanwege de prijs nadat je hetzelf hebt onderzocht.
 • Mediamarkt is toch een pure dozenschuiver / electronica-supermarkt ?
  Verstand van zaken moet je er niet verwachten.
  Hoogstens klantvriendelijke service bij problemen … (alhoewel dat ook niet altijd 'je van het' is naar het schiijnt).
 • Een vriend van mij had ook dat de serial al gebruikt was, alleen dan bij een ander spel. Toen heeft hij op de site daarvan gekeken en een mailtje gestuurt, hij moest wat 'x codes' die op het hoesje stonden geven en kreeg binnen twee weken (3 dagen) een nieuwe cd plus nieuwe cd key. Dus mischien kan je zo iets dergelijks ook doen.
 • Heb het geprobeerd, maar ik word niet echt wijzer van de Call of Duty website. Het is maar een soort flash-portaaltje.. Je kunt niet eens de officiele patches vinden :-? :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.