Vraag & Antwoord

Games

Leuk RPG-spel

Anoniem
DaBehemoth
21 antwoorden
 • Hi gamers,

  ik zocht eigenlijk een lekker RPG-spel voor mijn PC. Kunnen jullie wat aanraders geven. Er komen tegewoordig zo weinig goeie RPG's uit voor PC dat je goeie al snel over het hoofd ziet!
 • Vampire the masquerade
 • 11 februari Knights of the Old Republic II: The Sith Lords en als je niet op een paar centen kijkt: de alom geprezen, alle recordsbrekende MMORPG World of Warcraft.
 • World of Warcraft komt 1 deze dagen in europa uit, dat is een zeer leuke MMORPG. Zelf ben ik een lineage II fan

  het is wel allemaal pay2play
 • in februari pas voor europa (volgens Dynabyte).
  Van het commentaar bij Penny-Arcade kreeg ik de indruk dat de stabiliteit van de servers & het 'gedrag' van de spelers vaak te wensen over laat. :(
  // –
  Bloodlines zou idd erg goed zijn als rpg. Beste is dat het eens geen fantasy-setting is :)

  KOTOR 1 & 2 schijnen vrij goed te zijn.

  Voor de rest is het vrij triest wat er aan echte rpg's voor de pc uit is gekomen.
 • hmm vond KOTOR I eigenlijk niet goed; helemaal niet goed zelfs… :evil:
 • Ik vind Thief 3 persoonlijk wel een mooi spel.
 • Hallo

  Morrowind The Elder Scrolls is ook een zeer goede (oudere) RPG. Binnenkort komt ook Morrowind Oblivion uit. wat er ook veelbelovend uitziet. Voor screenshots en verdere informatie kun je kijken op www.morrowind.com

  compu4ever
 • [quote:bacd3554f7="compu4ever"]Hallo

  Morrowind The Elder Scrolls is ook een zeer goede (oudere) RPG. Binnenkort komt ook Morrowind Oblivion uit. wat er ook veelbelovend uitziet. Voor screenshots en verdere informatie kun je kijken op www.morrowind.com

  compu4ever[/quote:bacd3554f7]

  was het maar binnenkort :cry:. Duurt nog wel een jaar vrees ik…
 • Thief 3 is niet echt een rpg.
  Dan zou Deus Ex:Invisible War een betere suggestie zijn.
  Maar dat is eerder een rpg-light, want ondanks de schijnbare vrije keuzes heb je niet echt invloed op het hele verhaal. Karakterontwikkeling is ook vrij beperkt.
 • [quote:f81295dea1="jippiejajee"]Hi gamers,

  ik zocht eigenlijk een lekker RPG-spel voor mijn PC. Kunnen jullie wat aanraders geven. Er komen tegewoordig zo weinig goeie RPG's uit voor PC dat je goeie al snel over het hoofd ziet![/quote:f81295dea1]
  Dungeon Siege 2 binnekort een echte rpg :D (niet zo'n neppe first person rpg)
 • Grappemaker, dat noem ik geen echte RPG, dat is zo'n Hack & Slash vehikel…

  Ik zou je dat, zeker als je opzoek bent naar een echte RPG-ervaring, zeker niet aanraden.
 • [quote:652471ec28="Hu'uruun"]Grappemaker, dat noem ik geen echte RPG, dat is zo'n Hack & Slash vehikel…

  Ik zou je dat, zeker als je opzoek bent naar een echte RPG-ervaring, zeker niet aanraden.[/quote:652471ec28]
  Het is maar wat je leuk vindt, voor mij een leuke rpg:
  monsters verslaan, spulletjes verzamelen die ze achterlaten, handelen met die spulletjes, nieuwe wapens kopen, je character trainen op bepaalde vaardigheden (in DS, melee, magic, en dexterity ) en dat in een standpunte gewoon van bovenaf (of 3d dan kies je het zelf) zoals de orginele Diablo/Nox.
 • Nox vind ik dan wel aardig, maar een 'echte' RPG zou ik het nooit durven noemen. Een echte RPG is anders dan wat voor jou een leuke RPG is.

  Voor mij is een leuke RPG: veeeeeel lezen, uitgediept verhaal, veel keuzes, lange gesprekken, raadsels (maar weer niet adventure achtig), ook wel een beetje monsters verslaan, maar met een doel, karakter uitbouwen, character development (en dan heb ik niet over vaardigheden, maar over het karakter opzich, evil of niet, in relatie tot andere figuren) enz enz.

  Overigens ben ik wél met je eens, dat een RPG isometrisch behoort te zijn.
 • Het type RPG wat SDK omschrijft en leuk vind is een Hack & Slash RPG.
  Een orthodoxe RPG (role playing game) gaat meer van het punt uit dat je in de huid kruipt van je karakter en dan die rol speelt, hierbij gaat het om meer dan alleen vechten, verzamelen en vaardigheden verzamelen. Het gaat bij een dergelijke RPG ook om hoe je je rol speelt, hoe je bepaalde problemen opslot, hoe je regeert in op mensen qua gedrag en communicatie e.d. Ik denk hierbij aan RPG's als Baldur's gate, Plane Scape tormented en een recentere rpg: Vampires 2: Bloodlines.
  Dit staat verder los van het feit of het een first person, third person of 3d isometrische RPG is.
 • Juist RD :)… Maar toch vind ik isometrisch meer sfeer hebben. Jammer alleen dat er zo weinig RPG's zijn die dat nog gebruiken. Daarnaast, zijn er sowieso heel weinig échte RPG's tegenwoordig, het is allemaal een beetje hack & slash achtig :(.
 • Ik ben van mening dat het aanzichtpunt er niet toe doet, als de gameplay goed is bij een RPG neem het aanzichtpunt voor lief, Thief III en Vampires 2: Bloodlines zijn met hun first / third person view uitstekende rpg's. vooral Vampires 2. die zou jij ook eens moeten proberen Hu'uruun!
 • Kan me toch niet echt lappen tekst herrineren in Diablo (1, 1996) en dat lijkt me toch de oer rpg (daarvoor meer in het genre point & click).
  Lappen tekst zitten trouwens in Kotor om gek van te worden meer teksten dan actie in sommige delen van de game :-? ik zou zeggen ga dan een boek lezen of Myst spelen.
 • Hrmz, een vriend van me heeft het spel ook. Ik denk dat ik er maar eens naar ga kijken ja :). Zijn reactie is immers ook positief (dan heb ik het over Vampire 2).
  Voorlopig ben ik nog wel een beetje bezig met Pirates!

  Heb je de team-based multiplayer al geprobeerd? Hoe bevalt dat?

  En Diablo 1 is nog steeds een Hack & Slash RPG

  Een oer-RPG is bijvoorbeeld Baldur's Gate (1999), Fallout (1997)… Daarvoor was er nog meer, maar daar kan ik nu effe niet opkomen.
 • Diablo 1 is ook geen oer rpg maar een hack & slash RPG. je speelt daar ook niet echt een rol zoals in KOTOR.

  Games als Kotor hebben veel tekst om een bepaalde sfeer te creeren in een game, ik zelf kan dat enorm waarderen, ik lees dan ook boeken naast dat ik games speel.

  Ik wil niet zegen dat hack & slash rpg's zoals Dungeon Siege 2 niet leuk zijn, die kunnen ook erg aangenaam zijn om te spelen maar zijn gewooweg heel anders dan een "echte" RPG waarbij je in de huid van je karakter kruipt

  [Edit] Een echte oer RPG is Wizardy en Bards tale

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.