Vraag & Antwoord

Games

Maak een back-up van je PS-2 Games.

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Maak een back-up van je PS-2 Games.

  Dat was het advies vorig jaar zomer van de helpdesk van Sony Playstation.

  Mijn vraag is daarom hoe werkt dit?
  Mijn PS2 is niet omgebouwd en ik ga dit ook niet doen.
  En geloof het of niet ik koop mijn games en die van mijn zoon gewoon in de winkel.

  Ik had een geleende GranTurismo3, (ook een winkelversie), welke beschadigd was. Opstarten ging moeizaam, de ene keer wel de andere keer niet. Al met al kon ik gewoon spelen, totdat ik bij de interessantere auto's terecht kwam. Daar liep deze dan standaard vast.

  Tot ik op een dag het nummer van Sony via een winkel kreeg en hen vroeg of zij een soort service hadden, waarbij originele beschadigde cd's omgeruild konden worden voor een nieuwe cd. Dit al dan niet tegen een bepaalde vergoeding.

  Helaas doen ze daar niet aan. Maar na diverse vragen mijnerzijde werd wel aangegeven dat de mogelijkheid bestaat om een backup disk te maken. Het is mogelijk, maar uiteraard mocht de persoon in kwestie niet vertellen hoe dit in zijn werk ging.

  Inmiddels heb ik een Platinum versie van dit spel voor de helft van het originele bedrag. Dus dat probleem is in prinipe opgelost. Maar ja, straks is Gran Turismo 4 te koop (ik wacht al een jaar) voor maar 64 euro en met kinderen heb je dan altijd een risico.
 • voor reden zie faq hier :
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=128786
  [quote:432a7e9e4a]
  Alhoewel het kopieren van dvd en cd's in nederland (nog steeds) is toegestaan ,is daarintegen het omzeilen/buiten werking stellen van kopierbeveiligingen zonder toestemming van de rechthebbende niet meer toegestaan.

  Je mag dus wel een dvd/cd kopieren zolang deze maar niet een anti kopier beveiliging bevat welke je verwijdert/buiten werking stelt mbv , speciale daarvoor gemaakte, rip-programma's.
  [/quote:432a7e9e4a]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.