Vraag & Antwoord

Games

Heksenjacht tegen kopieren games

Anoniem
None
91 antwoorden
 • [img:127cb53e1c]http://www.tweakzone.nl/f/u/7356.jpg[/img:127cb53e1c]
  Wat een onzin zover bekent zijn deze regels wettelijk nergens op gebaseerd… heb het zo ook gemeld op hun forum kijken wat ze te zeggen hebben.

  http://www.bigweb.nl/forums/viewtopic.php?p=308#308
 • Ok dan…idd een lulverhaal…ben benieuwd wat ze te zeggen hebben :D
 • Je zet zelf een beetje onzin in je post, downloaden van muziek is legaal, downloaden van software (commerciele) is wel degelijk illegaal. Een kopie maken van eigen gebruik is ten dele toegestaan, het mag sowieso van audio en video, van software mag het alleen als je er geen beveiliging voor hoeft te omzeilen.
 • weet dat downloaden eigenlijk alleen voor muziek geldt maar ben wel ff benieuwd of ze met wet artikelnr aan komen zetten :D btw nog steeds geen verbod op serials en cracks… en backup mag je gewoon maken iig wel in buitenland…

  [quote:c9737a9bea]I M P O R T A N T N O T I C E
  GameCopyWorld only supplies Information and Tools necessary to make
  a PERSONAL BACKUP of legally owned Game CD/DVD's.
  GameCopyWorld in NO WAY links or makes it possible to illegally download or acquire any copyrighted game(s) or Serials/Keys (including CD/DVD-Keys).
  GameCopyWorld cannot be held responsible if any of the information and/or files contained on this site is used in the pursuit of illegal activities,
  such as copyright infringement or piracy.
  Keep the following in mind when making a backup of an Original Game CD/DVD:
  You are LEGALLY ALLOWED to make a personal backup of an Original Game CD/DVD as long as you are the owner of the Original Game CD/DVD.
  You are NOT ALLOWED to sell, rent or give away any backups of copyrighted Games CD/DVD's, as this is not allowed by Copyright Laws.
  You MUST DESTROY any backups when you don't legally own the Original Game CD/DVD anymore (e.g. selling or giving it away)
  Before making a backup, check in the supplied manual or on the back of the CD/DVD, if there are special conditions or provisions for making a personal backup.

  You are ONLY allowed to ENTER GameCopyWorld if you need information to make a backup of an Original Game CD/DVD of which you are the legal owner. By Clicking the ENTER button you agree with the above Notice!
  If you do not agree with the above notice then close your browser now
  [/quote:c9737a9bea]
  deze site is al jaren in de lucht doordat je dit stukje tekst moet accepten voordat je de site in mag (gamecopyworld)

  Op dat forum van big zie ik trouwens ook staan dat ombouwen niet eens illegaal is :lol:

  [quote:c9737a9bea]zag net in een ander topic dat het ombouwen niet illigaal is, maar zodra je er games op gaat spelen, dan word het illigaal[/quote:c9737a9bea]
  maar dit wordt weer tegengesproken… als je ff logisch nadenkt kan het haast niet illegaal zijn of het moet ergens in het dikke wetboek vermeld staan (gij zult geen modchips inbouwen :roll: ) aanpassen van zelf gekochte spullen moet gewoon kunnen, na het doen van de aankoop is bij de xbox het product immers van jou.

  Er wordt trouwens flink geflamed:P:

  [quote:c9737a9bea]Deze hele site is shit, iligaal dit iligaal dat het kost de overheid geld. Weet je wat geld kost 12.500 buitenlanders die hier in het gevang zitten kosten per persoon 200 euro dat zijn wel onze belasting centen doe daar wat aan en laat ons spelen.[/quote:c9737a9bea]

  edit:
  [quote:c9737a9bea]nderdaad, de "regels" kloppen niet helemaal.

  BV er staat als laatste dat je een gameconsole niet mag laten ombouwen, dit mag echter wel.
  Ik ken nl iemand die werkt in een winkel waar hij PS2 en Xbox ombouwt, hij is een keer bij de rechter verschenen en kreeg zijn gelijk, dus mag het (argument: je voegt alleen iets toe aan een console, wat de mensen er verder mee doen is hun zaak).[/quote:c9737a9bea]

  Weet iemand of dit ook wordt verspreid in kranten of tv etc??? In dat geval gaat er een mailtje naar de consumentenbond voor misleidende reclame, het wordt eens tijd dat iemand die organisaties tegen het kopieren aanpakt met hun achterlijke ideen. (brein int zelf de boetes…)
 • man man man niet alleen misleidende reclames ook nog eens fake spam mails :-?

  http://www.bigweb.nl/support_nepemail.php

  [quote:864c4ff65b]Maak vrienden bang met dit nep-mailtje van B.I.G.[/quote:864c4ff65b]

  Dit kan toch niet zomaar :-? is er iemand die nog nooit wat gekopierd heeft die mag dan ff naar de reclame code comissie mailen :P
 • en ook al is het allemaal illegaal hoe willen ze dat controleren?
  gaan ze dan blind bij wat huisjes aanbellen:
  dag mevrouw mag ik even kijken of u wat spelletjes heeft gekopieerd? :lol:
 • [quote:5c1703f9dd="Gijs8"]en ook al is het allemaal illegaal hoe willen ze dat controleren?
  gaan ze dan blind bij wat huisjes aanbellen:
  dag mevrouw mag ik even kijken of u wat spelletjes heeft gekopieerd? :lol:[/quote:5c1703f9dd]
  Als je goed de site doorleest zie je dat ze geen controlerende partij zijn, ze willen bewustwoording kweken.
 • [quote:8c7bf22615="Gijs8"]en ook al is het allemaal illegaal hoe willen ze dat controleren?
  gaan ze dan blind bij wat huisjes aanbellen:
  dag mevrouw mag ik even kijken of u wat spelletjes heeft gekopieerd? :lol:[/quote:8c7bf22615]
  dan ben je in nederland verkeerd bezig want iets van 80% van de mensen had weleens wat gekopierd/muziek gedownload stond ooit eens in een onderzoek :P
 • In mijn BIG topic komen de wetartikelen al binnen :D
 • Sdk vergis jij je met je bijdehandte opmeringen bij die leuke engels artikeltjes niet in nederlands recht en buitenlandse rechten? Aangezien dit niet in ieder land hetzelfde word gehanteerd. Tevens is het quoten van een site als "gamecopyworld" nou niet iets wat het betrouwbaarst overkomt ;)

  PS: ik heb nog geen kans te kijken in je BIG topic
  echter het feit dat je dit gebeuren zo aanspreekt maakt je wel verdacht :lol:
 • Ik hoorde er ook al reclame van op de radio vannochtend… vind t maar overdreven hoor… :-?
 • Mwuhahahaha, forum is "tijdelijk" buiten gebruik 8)
 • [quote:8de672c45a="Vandread"]Sdk vergis jij je met je bijdehandte opmeringen bij die leuke engels artikeltjes niet in nederlands recht en buitenlandse rechten? Aangezien dit niet in ieder land hetzelfde word gehanteerd. Tevens is het quoten van een site als "gamecopyworld" nou niet iets wat het betrouwbaarst overkomt ;)

  PS: ik heb nog geen kans te kijken in je BIG topic
  echter het feit dat je dit gebeuren zo aanspreekt maakt je wel verdacht :lol:[/quote:8de672c45a]
  man dit is de reden dat de prijzen van spullen zo hoog zijn (geld uit geven aan onzin campagnes) en die focking irritantie protecties waardoor je continu cd's aan het wisselen bent (zelfs met 3 cdspelers…) en had er onder gepost dat ik zelf natuurlijk geen voorstander ben van kopieren omdat developpers minder geld=minder games maar dat ik het niet correct vindt dat de jeugd voor voorgelogen want daar komt het op neer… en stel regels die wettelijk niet of nauwelijks hard zijn te maken.
 • http://www.gamer.nl/nieuws/25200 :lol:
 • hehe big site is gehackt en mensen hebben het forum gebruikt om info uit te wisselen over waar je het beste kunt downloaden :lol:
 • LOL die meerkeuze-vraag op die site : "Heb je illegale software ja/nee"
  Welke sukkel gaat ze dat vertellen ?

  // –
  // n.a.v. artikel Gamez.nl :
  [quote:f0e6f7ecce]
  .. Ook zouden jongeren door de hoge prijzen in de horeca en van de telefoonmaatschappijen, geen geld over houden om games te kopen.
  [/quote:f0e6f7ecce]
  Wat is dat voor een BS argument ?
  Iedere rts-speler zou al moeten weten dat het gewoon per definitie onmogelijk is om alles te kunnen doen wat je wilt doordat je daar nooit de 'resources' voor hebt.
  Dat geld ook in het echte leven, maar schijnbaar mag je stelen als je geen zin hebt om te sparen …
  hmm … ik denk dat ik maar een auto ga stelen, want ik kan het niet betalen en toch vind ik dat ik daar recht op heb …

  // —
  Het modificeren van consoles is een grijs gebied vanwege de manier waarop dat gebeurt.
  Het probleem is namelijk niet dat men hardware niet zelf mag aanpassen (uitzondering is gas/water/licht btw, maar daar speelt veiligheid een grote rol).

  Veel modificaties maken gebruik van 'reverse engineering' om hun spullen werkend te krijgen. En juist dat laatste is (onder veel omstandigheden) verboden. Zo'n service mag zeker niet als 'commercieele' dienst worden aangeboden.

  Er is IMHO maar een reden dat er nauwelijks door de overheid wordt opgetreden : tekort aan mankracht.

  // –
  Dat kopie voor eigen gebruik zelfs 'verboden' zou zijn is IMHO achterlijk.
  Juist dankzij al die 'beveiligingen' die de houdbaarheid van de media aantasten zou een goede legale backup een optie moeten zijn.
  Aan de andere kant heb je buiten de garantieperiode voor niet-digitale goederen ook totaal geen mogelijkheid om een backups te maken, maar daar staat tegenover dat zulke dingen gedurende de levensduur meestal gerepareerd kunnen/zullen worden.

  Dus wat dat betreft is het 'zinnig' dat ze die mogelijkheid voor digitale media willen verbieden, maar dan zou de garantie ook verbeterd moeten worden. Helaas willen de heren fabrikanten daar niet aan (90 dagen garantie en een onmogelijke retour-regeling is het enige dat men wel wil bieden).

  Aan de andere kant bewijst de manier waarop mensen misbruik maken van het 'recht' op gekopieerde muziek/film voor 'eigen gebruik' dat het toestaan van een backup alleen maar tot problemen (voor de industrie) leidt.

  Blijft dat ik het doel van deze site onzin & geld-verspilling vind.
  Het is IMHO niet zo dat 'de jeugd' niet zou weten dat kopieeren 'fout' is.
  Feit is gewoon dat men niet in wil zien dat de geboden waar de prijs waard kan zijn. Laat ze daar eens aandacht aan besteden …

  // sdk :
  Je quote van een website houd die geen rekening met de lokale (dit geval Nederlandse) situatie.
  *het* probleem is dat de dingen die wel/niet legaal zijn per land verschillen.
  Het vaak genoemde 'recht' op kopie voor 'thuisgebruik/studie' van film/muziek is hier het beste voorbeeld van … andere landen verbieden dat ook.

  // —
  [quote:f0e6f7ecce]
  # Illegaal kopïeren en downloaden neemt extreem toe.
  # 20 miljoen blanco CD’s gebruikt per jaar voor illegaal kopiëren games & software.
  [/quote:f0e6f7ecce]
  Leuk hoe ze wat plaatsen zonder bewijs.
  Ik geloof best dat een heel groot deel van de cd's wordt gebruikt voor illegale doeleinden, maar hoe bepaal je dat aantal ?
  De harde schijven zijn tenslotte ook enorm gegroeid.
  En dan heb je de digitale fotografie. Ik zou stapels cd's branden als ik alle foto's wilde bewaren …
 • @jafo wie gaat dat vertellen??? 70% misschien in die pol :P (ook al hebbe ze je ip provider geeft niet vrij welke persoon daar achter schuilt daar moet echt opdracht van justitie voor komen)

  Is trouwens niet op mijn eigen pc
 • om heel eerlijk te zijn snap ik de link niet helemaal tussen een varken en illegale software? :-?
  daarnaast ben je niet echt overtuigend als je met een varkentje komt aanzetten en een ongelovelijk domme reclame met wat "speciale super agenten" en wat "criminele meesterbreinen achter de pc"
  neej die hele actie is vanaf het begin al kansloos.
 • Ik zou toch wel is graag bij Peter R. thuis willen kijken of de hoesjes in de cd / dvd doosjes niet zelf geprint en uitgeknipt zijn van de software op zn pc.(of van zn kinderen dan he) :D :wink:
  kijken of ti dan nog zoveel te zeggen heeft. :P
 • // rge :
  Dan hoef je niet ver te zoeken denk ik.
  Of dacht je dat die al die criminele opspoort door 'netjes' te zijn ?

  Q : Waarom is Peter R. DeVries verdwaald tijdens Dakar ?
  A : er waren geen criminelen om hem de weg te wijzen ;)

  // Gijs :
  Ban Illegale Games = BIG = varken

  Dus zo vergezocht is het niet … :p

  Dat die campagne niet veel zal helpen (en zoals uit het forum bleek de 'jeugd' juist zal wijzen op het bestaan van die bronnen) dat ben ik ook met je eens. Voor de meesten is tenslotte niks zo leuk als 'lekker stout zijn'. Een of ander simplistische dreiging schrikt alleen kinderen af die nog in sinterklaas geloven.

  Ik zou het beter hebben gevonden als ze eens een positieve benadering kozen.
  Dus niet een "foei jij bent stout, want …", maar juist een "Je bent onwijs cool, want je koopt legale spellen".
  Als ze dan ook nog eens stoppen met het behandelen van legale consumenten alsof het criminelen zijn (zoals Steam & paranoide copieer-'beveiligingen' doen) dan is de kans IMHO groter op een succes dan deze belachelijk 'hippe' campagne.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.