Vraag & Antwoord

Games

Heksenjacht tegen kopieren games vervolg

Anoniem
Red Dragon
9 antwoorden
 • Wat willen die "Online Detectives" gaan doen?
  Mogen ze zomaar informatie van je IP-adres achterhalen?
 • Ik wist niet dat hier een topic over bestond…

  maar ja, wat een hoop zielig hypocriet gelul allemaal weer. Ik koop geen game als ik de illegale versie niet eerst gespeeld heb. Stel je voor dat je €60 uitgeeft aan een game waar je broek van afzakt…

  maar goed, die online detectives die voor de rest niks beters te doen hebben, kunnen toch gewoon de boom in. Iedereen heeft thuis wel een copie van een spel ligge en P2P is gewoon de toekomst (mijn mening) het zijn gewoon allemaal gierige euro ne#kers met hun hele burocratie (kots kots)
 • Waarom is deel 1 gesloten….de mod vindt dit niet leuk..jammer voor de mod…de gebruikers van dit forum hebben ook wel wat leuk te vinden hoor :roll:
 • Wat ik niet begrijp, want het gaat hier dacht ik om gebruikers die bij @Home zijn aangesloten, dat zo'n bedrijf zich laat inpakken door B.I.G? Dat kon tegenover de klanten toch niet een slimme zet zijn… Tuurlijk gebruikt het veel bandbreedte, maar daar wordt voor betaald, niet?

  Nu maar hopen dat Planet voet bij stuk blijft houden :) (ik doe niet aan illegale games, maar tja, ik draag ook m'n steentje bij aan het uploaden van muziek / films)…
 • [quote:329e493e63="GamerNeo"]Waarom is deel 1 gesloten….de mod vindt dit niet leuk..jammer voor de mod…de gebruikers van dit forum hebben ook wel wat leuk te vinden hoor :roll:[/quote:329e493e63]
  Dit is toch een games forum.
  Ik ben nogal pro dat dit soort topics hier [i:329e493e63]niet[/i:329e493e63] horen. Krijg je alleen maar van dat gezever van mensen die amper verstand hebben van wetten/jurisprudentie etc en slap beginnen te blaten over wat ze wel zouden moeten doen tegen dit soort acties.
  En uiteindelijk komen we hier niet met een oplossing en blijft het heen en weer gezeur wat nergens op uitkomt en waardoor alleen maar onderlinge iritaties onstaan….

  Ga lekker naar www.radar.nl of www.consumentenbond.nl etcetc als je het niet met die campagne eens bent, daar kan je fijn erover discusieren.
 • Ik ben het daar niet mee eens… M.a.w mensen zouden hun mond moeten houden als ze geen verstand van zaken hebben? Toegegeven een beetje onderzoek kan geen kwaad en voegt alleen maar toe aan de discussie, maar ik vind [b:333186ffe0]niet[/b:333186ffe0] dat dit hier [b:333186ffe0]niet[/b:333186ffe0] op z'n plaats is.

  Als je je alleen maar zou laten leiden door mensen die pretenderen ergens verstand van te hebben, dan gaat niemand meer voor zichzelf denken en/of zelf actie ondernemen…
 • [quote:6841488503="Hu'uruun"]Ik ben het daar niet mee eens… M.a.w mensen zouden hun mond moeten houden als ze geen verstand van zaken hebben? Toegegeven een beetje onderzoek kan geen kwaad en voegt alleen maar toe aan de discussie, maar ik vind [b:6841488503]niet[/b:6841488503] dat dit hier [b:6841488503]niet[/b:6841488503] op z'n plaats is. [/quote:6841488503]
  Wat jij doet is een mooi voorbeeld van hoe hier beargumenteerd wordt. Je beargumenteerd de stelling van mij dat mensen zonder verstand van zaken reageren met het feit dat het hier op z'n plaast zou zijn?
  [quote:6841488503]Als je je alleen maar zou laten leiden door mensen die pretenderen ergens verstand van te hebben, dan gaat niemand meer voor zichzelf denken en/of zelf actie ondernemen…[/quote:6841488503]
  Doe dan iets…. dit topic loopt toch niet op actie uit.
  -dan zou je bepaalde instanties in moeten schakelen of contact mee moeten opnemen of je burgerrechten oid niet geschonden worden door de wetten die door de EU/NL zijn opgesteld (wat me sterk lijkt)
  -zelf erachter gaan, een groep oprichten en een mieters dure advocaat nemen…

  Echter zijn alle punten van BIG juridisch juist… dus waar wil je nou nog over discusieren? :P

  [quote:6841488503="T66"]Wat willen die "Online Detectives" gaan doen?
  Mogen ze zomaar informatie van je IP-adres achterhalen?[/quote:6841488503]
  Online detectives is natuurlijk gewoon een mooi woord voor bepaalde overheidsinstanties die zich tot deze zaken wenden.
  Aangezien deze instanties het recht hebben om ISP's te verplichten informatie te geven met betrekking tot illegale activiteiten mogen ze gewoon onderzoeken of jij zulk soort dingen doet.
  Vergeet ook niet dat ISP's binnekort alle info die over hun netwerk gaat 1 jaar (dacht ik) moeten gaan bewaren ;) (dit is trouwens voornamelijk ivm terrorisme etc)

  PS dat big forum is weer online, wellicht dat je daar je gal kan spuien 8)
  http://www.bigweb.nl/forums/index.php
 • Je kan beter ff een pm naar de forumadmin sture dan zomaar nieuw topic openen
 • Jongens Jongens Jonges wat een gezeur over niets zeg. Er zijn altijd al 'instanties' geweest die de grote warezfreakz volgen, en dat zijn heus niet de mensen die van GTAVC, NFSU I/II, Unreal en Far Cry een kopietje +crack hebben hoor. En nu komt er nog zo'n groepje mensen dat niets te doen heeft bij onder de (coole lol?) naam BIG en gelijk zit iedereen hier te zeuren over dat je privacy wordt geschonden etc? Denk je nou echt dat ze alle ik weet niet hoeveel honderdenduizenden kinderen in Nederland met wat leuke kopietjes gaan oppakken ofzo? Laat ze toch lekker zeuren, feit is en blijft dat je illegaal bezig bent of je dat nou wil of niet, en ja ik dus ook so what? Ik doe zelf aan software development en ik weet hoe 'niet-leuk' het is als mensen niet betalen voor wat je levert, maar alsnog down ik de games wel hoor (down overigens niet zoveel meer, weinig tijd om te spelen, maargoed dat terzijde).

  Ik vind het alleen wel onzin -zoals velen- dat de gamedevlopersindustrie serieus schijnt te denken dat mensen die een game downloaden de game in de winkel zouden kopen als ze hem niet elders gratis/goedkoper zouden kunnen krijgen (gefikt cd'tje, download etc), maarja, doe je weinig aan, want wat je ook zegt jij blijft de crimineel en tja wie luistert er nou naar een crimineel…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.