Vraag & Antwoord

Games

Hoezo recessie?

Anoniem
Red Dragon
12 antwoorden
 • Het gaat redelijk goed met de verkoop van spelletjes:

  http://www.nvpi.nl/nvpi/pagina.asp?pagkey=44170

  Het aantal verkochte computerspelletjes is met 700.000 gestegen.

  reageer…
 • Wie heeft er tegenwoordig nog spaargeld? Ik denk dat mensen ipv het geld uitgeven aan een avondje bioscoop het nu uitgeven aan een game ofzo (ik geef maar een voorbeeld!) en dat daardoor de game verkoop stijgt. Dat wil dus niet zeggen dat mensen meer geld heb. Ik ken geen mensen die een salaris verhoging hebben gehad!

  Overigens is de economie met dik 1% gestegen afgelopen jaar.

  En er zijn goeie games uitgekomen! :P
 • ik denk dat het ook geheel afhangt van wat de markt voor games te bieden heeft.

  er zijn idd goed games uitgekomen dit jaar ( HL2 . san andreas enz.)
  idaarom denk ik dat het gewoon uitmaakt of er per jaar goede games op de markt komen.
  helemaal als er een nieuwe game is die hiervoor al succesvol was.
 • Niets zeggend artikel:
  alleen als ze ook cijfers laten zien van 2002-2003 en wellicht verder terug kan je zien of recessie etc invloed heeft, wellicht stijgt de markt gewoon gestaag en is de markt minder gestegen dan in voorgaande jaren.
  Vergis je niet en kijk vooral naar het omzet in Euro's, bij PC games is dat amper gestegen, dus die 700.000 van je is een leuk getal maar qua geld scheelt het niets.

  Als je zo'n topic begint zet er dan ook je eigen mening bij voordat je alleen met een groot getal komt wat niet relevant is :lol:

  Ps: jaartje HES doet wonderen :P
 • er staat 2% in omzet en 1% in stuks, dit zegt niet zoveel als je niet weet hoeveel die omzet was en hoeveel stuks dit zijn.

  Maar recessie is al een tijdje voorbij hoor… dieptepunt is als het goed is al weer voorbij. Het is wachten totdat de Nederlanders die spaarrekeningen eens gaan gebruiken (je wilt niet weten hoeveel miljard daar op staat…)
 • [quote:eb520812a3="sdk"]er staat 2% in omzet en 1% in stuks, dit zegt niet zoveel als je niet weet hoeveel die omzet was en hoeveel stuks dit zijn.

  Maar recessie is al een tijdje voorbij hoor… dieptepunt is als het goed is al weer voorbij. Het is wachten totdat de Nederlanders die spaarrekeningen eens gaan gebruiken (je wilt niet weten hoeveel miljard daar op staat…)[/quote:eb520812a3]Wil jij zeggen dat "de Nederlanders" allemaal nog zat geld op spaarrekeningen hebben?! :-? Die miljarden waar jij het over hebt kan best. De directeur van Philips en die van Heiniken en die van (elk groote bedrijf) hebben samen miljarden aan spaargeld maar dit is maar verdeeld over een kleine groep mensen, die zeer waarschijnlijk niet eens games kopen. Maar "de gewone man" heeft denk ik echt niet meer veel geld op zijn spaarrekening hoor! :roll: Waarom denk je dat zoveel mensen (met name in 2003 en 2004) hebben geklaagt over de economische toestand?…. omdat ze nog genoeg geld hebben? :-?
 • Let eens op bij het journaal voor je onzin begint te blaten hardtrance.
  Jan modaal en hoger hebben momenteel een aardig spaarbank boekje.
  De Nederlandse bank hoopt dat dit zal afnemen zodat de economie geboost word.
 • [quote:fff1f0a43b="HardTrance"][quote:fff1f0a43b="sdk"]er staat 2% in omzet en 1% in stuks, dit zegt niet zoveel als je niet weet hoeveel die omzet was en hoeveel stuks dit zijn.

  Maar recessie is al een tijdje voorbij hoor… dieptepunt is als het goed is al weer voorbij. Het is wachten totdat de Nederlanders die spaarrekeningen eens gaan gebruiken (je wilt niet weten hoeveel miljard daar op staat…)[/quote:fff1f0a43b]Wil jij zeggen dat "de Nederlanders" allemaal nog zat geld op spaarrekeningen hebben?! :-? Die miljarden waar jij het over hebt kan best. De directeur van Philips en die van Heiniken en die van (elk groote bedrijf) hebben samen miljarden aan spaargeld maar dit is maar verdeeld over een kleine groep mensen, die zeer waarschijnlijk niet eens games kopen. Maar "de gewone man" heeft denk ik echt niet meer veel geld op zijn spaarrekening hoor! :roll: Waarom denk je dat zoveel mensen (met name in 2003 en 2004) hebben geklaagt over de economische toestand?…. omdat ze nog genoeg geld hebben? :-?[/quote:fff1f0a43b]
  Denk dat jeje medemens toch onderschat als iemand niet als het geld uitgeeft wat er binnekomt is er na 20 jaar toch heel wat verzamelt… Dit geldt natuurlijk vooral voor de middeninkomens.

  Dit aantrekken voor de economie is echter voor mensen die nu werk hebben en uitzicht op toekomst er helemaal niet mee gebaat zijn met het uitgeven van geld. De bedoeling van dit uitgeven is namelijk dat er meer wordt geconsumeerd en dus de bedrijven weer mensen kunnen aannemen etc. Er zit echter een nadeel aan, prijsstijging door de verhoogde prijs,inflatie dus. Alleen als de inflatie minder snel stijgt dan het loon door de aantrekkende economie is er voordeel te behalen (maar dat kan ik me persoonlijk niet voorstellen)
 • Ok, ik heb het misschien een beetje onderschat. Maar als ik zoiets lees:

  http://www.planet.nl/planet/show/id=75109/contentid=539527/sc=f07d11

  Kan ik het me niet voorstellen dat zoveel mensen nog veel geld hebben?!
 • http://www.planet.nl/planet/show/id=75109/contentid=549823/sc=fc3cfb

  [quote:82ec5c5d19]Het gemiddelde spaarsaldo van de Nederlander groeide vorig jaar met bijna 2000 euro naar 28.000 euro. Tegelijkertijd stonden we vaker rood.[/quote:82ec5c5d19]

  Maaruh wat heeft dit nog met games te maken? :roll:
 • Mensen hebben echt niet meer zoveel geld op de spaar rek. staan, er zijn genoeg oudere mensen, met genoeg geld.
  Maar mensen met kinderen hebben over het algemeen genomen amper nog wat op de spaar rek. staan.

  Ik werk zelf bij de bank, en zie elke dag meer mensen langskomen die kredieten willen ed. mensen komen amper rond.
  En dan nog, de meeste mensen sparen om op vakantie te gaan of vanuit noodzaak, als bv. de wasmachine kapot is.
  Volgende de NLbank zouden deze mensen nu dus dat geld uit moeten geven, waardoor ze bij moeilijk heden weer heerlijk in het rood staan.
 • [quote:85ca40e85c="Dracoplasm"]Ik werk zelf bij de bank, en zie elke dag meer mensen langskomen die kredieten willen ed. mensen komen amper rond.[/quote:85ca40e85c]
  Mensen die sparen komen ook niet langs he… dus dat lijkt me een slecht graadmeter :lol:

  ps: Beroep: Bankier
  Als je zelf de bankier bent moet je toch wel heel mooi commentaar kunnen geven ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.