Vraag & Antwoord

Games

Settlers 5 (Heritage of Kings)

Anoniem
GreatWhite
5 antwoorden
 • Ik vind het echt een slechte game geworden, wordt niet goed van dat irritante verhaal over 1 of ander on interessant persoontje uit de middeleeuwen. Vond ook dat er veel meer te managen was in deel 4. Nu komt het vooral neer op zorgen dat je genoeg mannetjes hebt (wat ze doen maakt niet uit) zodat je geld verdient en hiermee een legertje kunt bouwen. In deel 4 had je nog de hele keten van Hout –>oven wordt houtskool wat vervolgens weer nodig is om iron+steenkool om te smelten in metal. Dat is nog eens micromanagen…

  Nu moet je resourches a la age of empires gatheren of quaries bouwen (en die mannetjes die daar in werken hebben farms en residents nodig) niet echt ingewikkeld dus.
 • jah klopt.. het dat verbouwen om er zus van te maken is weg.. nu is het pleur alle gebouwen neer upgrade alles en bouw een leger en ga aanvaallen..

  ik heb de demo gespeeld.. is wel een mooi spel maar wat het was is dus vervallen erg jammer.. :(
 • Ik heb het spel niet zo lang gespeeld maar dat kwam omdat het me interesse niet echt kon vasthouden. Ik vond de graphics er prima uit zien dat is okee maar aan de andere kant is de settlers look wel weg en dat vond ik toch meer een nadeel. Opzich kan je wel dat uiterlijk maken met 3d graphics er bij maar zoals ze dat nu hebben gedaan is dat een stuk minder.
  Wat ik zo leuk en mooi vond aan settlers is idd dat graan - meel - brood maak cyclus enzo, met dit deel is dat zo'n btje compleet weggegaan. Terwijl dat juist iets was wat zo leuk was, een btje dat micromanagen.
  Tja ik kreeg nu echt het idee dat het meer op andere rts spellen was gaan lijken en dat is eigenlijk een minpunt. Het komt er volgens mij nou meer op neer dat je wat resources binnen haal, units bouw en wat dingen upgrade en daarna maar aanvallen.
  Wat ook sterk was aan de settlers serie was dat alles eigenlijk vanzelf ging, je hoefde geen units aan te klikken en zeggen van ga dit doen en dat is iets wat je nu veel meer moet doen.

  Ik vind het spel dus niet echt een aanrader, tenzij je het concept van de voorgaande settlers spellen niets vond dan is dit misschien wel leuk.
 • Ik wacht wel tot hij in de budget-bak ligt. Er komt op termijn een expansiedisk (The Fog Realm). Hopelijk voegt deze het 1 en ander toe.

  http://www.gamer.nl/nieuws/25382
 • Graphics zijn behoorlijk terleurstellend hoor, wel leuk dat hij eax heeft maar verder weinig positiefs over de engine. Camera is achterlijk en alles in helemaal niet gedetailleerd, Settlers 4 had nog betere textures. Je kan de camera alleen draaien met insert en delete en als je de toets los laat gaat de camera weer terug naar zijn orginele plek. Erg onhandig vooral omdat mannetjes achter bomen kunnen staan en je ze dus slecht ziet.

  Ik ga maar weer lekker warhammer 40k doen (man wat een goede rts is dat)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.