Vraag & Antwoord

Games

Warhammer 40.000 Dawn of War

Anoniem
sdk
13 antwoorden
 • Heb nu een weekje warhammer, vind het echt een topgame. Je kan het echt tactisch spelen en leuk bedacht dat alles uit de lucht komt vallen (bij space marines en orks). De bouwopties bij de andere volken zijn wat minder goed uitgewerkt vindt ik (vooral in duidelijkheid is space marines een stuk beter) maar je hebt het wel snel door. Missies hebben goede verhaallijn en je bent echt 30-60 minuten bezig met een missie. (Ook geweldig om samen met iemand over (VPN) lan te doen, tegen 2 vs 2 vs 2) Wel 1 nadeel op grote maps, je hebt te snel te veel resources die je niet op krijgt. Na een paar minuten heb je +260en even later +360 ofzo op een map voor 8 man met 6 man. Dit is vervolgens weer te tweaken door resource gather rate omlaag te doen :D bijnaoveral is aan gedacht. (alleen het rijden/lopen van de AI is soms dom van je eigen units, tegenstand is zeer goed, trekt ook tactisch terug etc)
 • wat wil je met dit topic?
  Reacties over het spel?

  Nou:
  Topspel! Echt cool spel. Mooi gedetailleerd. Goede gameplay & leuke filmpjes (vooral intro :P ). Skirmish [b:61d30a060f]KING!!![/b:61d30a060f] :D :D :D .

  Wat ook leuk is is dat je het spel leuk vind ook al ben je geen WH fan (spreek uit ervaring :lol: )
 • Oi da boyz :lol:
 • En er komt een officieele uitbreiding met de "Imperial Guard" als leger.

  Leuk toch :)
 • Hmm had liever een missiepack van de andere rassen gezien (imperial gard zijn echt zwak met die kleine mannetjes)
 • Zwak zegt ie … ja zal best.
  Maar moet je eens zien wat voor een support die lui krijgen :

  http://www.relicnews.com/images/dow/screens/display.htm?snow_05.jpg
  De tank in kwestie is een 'Baneblade' … een van de *super*heavy tanks van de Imperial Guard.

  En als de unit-groottes net zo zijn als in de campagne met iets van 30/squad, dan kunnen de meeste tegenstanders het nog wel eens moeilijker krijgen mits ze goed ingezet zijn ;)
 • Trouwens 1 nadeel aan de skirmisch/coop. Je hebt vaak te veel resourches (16k ofzo) en je krijgt het niet op door die lage limieten (max 20 ofzo)
 • Vraagje: Hoe doe je zo'n airstrike??? Werd op een gegevenmoment uit de lucht gebombardeerd door of space marines of choas iig kosste het me 1 sqaud en 3 tanks. Hoe doe je dat :-?

  na wat zoeken @inet:

  [quote:f18d4b42f7]Name: Force Commander
  Cost: 260/85/0
  Requirements: None
  Upgrades: Plasma Pistol, Commander Veteran Upgrade, Inspiring Aura, Commander
  Hero Upgrade, Warcry
  Description:
  Commander Unit (Primary)
  Boosts morale recovery when attached to squads.
  Ability upgrades provide attack and moral bonuses for troops.
  Can use Orbital Bombardment (requires Orbital Relay buildings).
  Effective against Infantry, Heavy Infantry, and Daemons. Excels at close combat.
  Info: A powerful melee fighter. He boosts max moral and moral regeneration
  rate. Has the Battlecry and Orbital Bombardment abilities. He also has a passive
  ability that boosts all nearby infantry damage.
  [/quote:f18d4b42f7]
  Orbital bombardement dus had het nog nooit gezien, wel een krachtige move :D
 • Als het goed is heb je dat ding in de sp-campagne gebruikt ;)

  Je moet daarvoor wel je HQ op het hoogste niveau hebben, want pas als je 'orbital array' er staat krijgen je 'Force Commander' (en Librarian ook) die mogelijkheid.

  En dan is het 'game over' als je zo eentje in de buurt van de HQ van je vijand weet te krijgen ;)

  Ik speel zelf hoogstens skirmish tegen de pc (lekker makkelijk :p ;)), dus ik heb er geen probleem mee dat de resources zo lekker makkelijk zijn.
  Kun je tenminste beetje legers mee op de been krijgen.
  Overigens zijn de Spacemarines ook in de 'tabletop' versie nooit echt groot qua aantal units, omdat ze per stuk vrij effectief zijn. Daarvoor moet je echt bij de Imperial Guard & Orcs zijn.

  Ik had alleen bij de campagne de indruk dat de Terminators lang niet zo dodelijk waren als ze horen te zijn. Ze hadden iig erg gauw last van hun 'moraal', terwijl het zo'n beetje de elite van dat leger is. :(
 • Heb de sp (nog) niet afgemaakt. Speel 2vs2vs2 via vpn (met 4 bots) terminators zijn wel gevaarlijk hoor zijn redelijk taai en doen aardig wat damage, ook kun je ze makkelijk weer weg teleporten. Speel trouwens altijd alleen met annialate niet met critical location, destroy hq enz anders win je te snel. Doorgaan tot het eind is vaak verrassender (is er ineens ergens anders een 2e hq enz)
 • sp moet je gewoon afmaken, want het is gewoon leuk om te spelen.
  Er zitten enkele verdomd moeilijke missies tussen.
  Bovendien leer je de tegenstanders ook een beetje kennen.

  Terminators zijn misschien wel 'taai', maar je kunt ze niet bepaald midden in het gevecht droppen. Op zich geld dat nadeel voor alles dat via droppods of teleport laat landen.

  Maar Terminators + force commander + battlerage zijn idd linke jongens. Alhoewel ik van de sp-campagne het idee had dat het Chaos-equivalent (de Obliterators) nog een graadje dodelijker waren.
 • die zijn maximaal met 4 dus dat is een nadeeltje, wel handig dat die ook iets tegen gebouwen hebben. Btw hoezo niet droppen midden in een gevecht :-? als een potje lang genoeg duurt om alle research te hebben heb ik altijd 2 squads+1 mech in me orbital relay zitten voor noodgevallen. Die kan je vervolgens gebruiken voor als je net ff hulp nodig hebt bij een aanval of voor als je aan een zwakke kant wordt aangevallen.
  Chaos heeft trouwens betere marines en 10 ipv 8. Het grote nadeel is echter dat ze veel minder Vehicle Cap hebben.
 • 4 ? Ik meen toch grotere squads te hebben gehad van die terminators.

  En let er op dat je zowel de dreadnoughts als de terminators kunt upgraden voor je ze in het gevecht dropt. Dus ze in de 'relay' kopen en dan meteen droppen is niet de beste taktiek.
  Maar tegen de zwakke troepen blijft het een lekker stukje extra hulp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.