Vraag & Antwoord

Games

Doom 3 van de andere kant gezien

Anoniem
None
41 antwoorden
 • Ik wil zeker geen klaagbaak zijn, maar ik vind het spel Doom 3 erg veel satanistische trekjes hebben en het moet eigenlijk uit de schappen worden gehaald.

  Ik kan zoiets niet zeggen over UT2004 of Farcry bijvoorbeeld terwijl daar ook geweld in voorkomt. Het is puur Doom 3. Vreemd.

  Ik probeer met deze serieuze topic te hoe jullie er tegenaan kijken?

  Ik ben namelijk bang dat er stiekem toch nog veel mensen zijn die verkeerd worden beïnvloed door zo'n spel. Als je op het hoofd schiet zie je letterlijk de hersens eruit rollen.

  Een bijna echt lijkend kijkje in de hel lijkt me geen geslaagd plan. Ik twijfel dan ook ernstig of ik het spel nog uitspeel (ik heb het al maanden en ik ben nog niet op de helft).

  Ja, ik vind het een eng en leguber spel.
 • ik vind't eigenlijk best meevallen. Ik ben nog niet bij de hel, maar ik vind het een beetje overdreven dat als je op zo'n lijk schiet dat dr dan ineens een skelet 'overblijft". Ik vind het spel niet zo verschrikkelijk eng, RTCW vond ik enger :lol:

  Uit de schappen halen ben ik niet met je eens. Dan kan je ook wel enge films etc uit de schappen halen. Ik vind dat er beter op de leeftijdsgrens gelet moet worden. Dus dat je als je d3 wilt kopen, je id moet laten zien ofzo. (nou ben ik zelf ook 15 maargoed :P :lol: ).

  Kan je trouwens geen 'parental lock" instellen?
 • ik vind het allemaal een beetje overdreven.
  mischien zijn er mensen die na het spelen een beetje aggresief, ik weet niet of het wetenschappelijk is aangetoond dat mensen na het spelen van een spel of kijken naar een dergelijke film aggresief verdrag gaan vertonen.
  ik dacht dat het niet zo was en mensen zich gewoon gedragen.dus om nu te gaan zeggen dat ze gelijk iemand zijn hersens eruit willen schieten gaat denk ik wat te ver.
  wat FTI zij is toch een goede oplossing voor je, gewoon de parental lock erop zetten en je hebt nergens last meer van :wink:
 • Ik zou dan maar niet naar Constantine in de bioscoop gaan… vollop satanisch … Lucifer komt zelf ook nog in beeld…. je ziet zelfs de hell ;)

  In Doom3 word satanisme niet verheerlijkt aangezien je het te lijf gaat.
  Er staat niet voor niets +18 op de doos geloof ik?
  Als je niet oud genoeg bent moet je he dus ook niet spelen…. zwakke kinderzieltjes zullen verteerd worden door alle wreedheid!!!!!

  @ jim
  -hoe worden die mensen beinvloed?
  -wat brengt het te weeg?
 • @TS: Ben het wel met je eens, alleen staat er niet voor niets zoals de rest ook al aangaf, 18+ op de doos…
  Het is maar net waar je van houdt. :wink:

  Het is ook niet mijn spel, geef mij maar een échte FPS zoals Call of Duty, MOH enzo. :)
 • [quote:5cec380bdb="Jimmy"]Ik wil zeker geen klaagbaak zijn, maar ik vind het spel Doom 3 erg veel satanistische trekjes hebben en het moet eigenlijk uit de schappen worden gehaald.[/quote:5cec380bdb]

  Inderdaad heeft doom3 satanische trekjes. Ze hadden beter een verhaal kunnen verzinnen met aliens die achter je reet aan zitten, in plaats van met demonen en overleden zielen en dergelijke.

  [quote:5cec380bdb]Ik kan zoiets niet zeggen over UT2004 of Farcry bijvoorbeeld terwijl daar ook geweld in voorkomt. Het is puur Doom 3. Vreemd.[/quote:5cec380bdb]

  Andere games vind ik ook in meer of mindere mate satanisch of occult.

  [quote:5cec380bdb]Ik ben namelijk bang dat er stiekem toch nog veel mensen zijn die verkeerd worden beïnvloed door zo'n spel. Als je op het hoofd schiet zie je letterlijk de hersens eruit rollen.[/quote:5cec380bdb]

  Geweld in computerspellen zullen samen met geweld op tv denk ik inderdaad enige invloed hebben op het gedrag van mensen. Sommige mensen zullen realiteit en fantasie wellicht niet volledig kunnen scheiden en gaan denken dat moord en doodslag normaal is.

  [quote:5cec380bdb]Een bijna echt lijkend kijkje in de hel lijkt me geen geslaagd plan. Ik twijfel dan ook ernstig of ik het spel nog uitspeel (ik heb het al maanden en ik ben nog niet op de helft).[/quote:5cec380bdb]

  Mee eens. Ik heb het spel ook al maanden en ik ben nog niet op de helft en ik gebruik cheats om er doorheen te komen omdat het verhaal me tegen staat (en omdat het leuk is om zoveel mogelijk munitie te hebben). Waarschijnlijk speel ik hem dus uit met cheats.

  [quote:5cec380bdb]Ja, ik vind het een eng en leguber spel.[/quote:5cec380bdb]

  Inderdaad. Als het verhaal niet zo satanisch was geweest dan zou ik doom3 een van de beste games van de afgelopen jaren hebben gevonden. Erg jammer van het verhaal want verder is het wat mij betreft een topgame.
 • Het verhaal heeft wel wat, dat moet ik toegeven.
  Ik vind het een goed bedacht en spannend verhaal, en je weet nooit wat er kan gaan gebeuren op bepaalde momenten.. alleen hadden ze het idd wat "vriendelijk" mogen maken.

  Ik denk alleen dat de graphics ook een rol hierbij spelen. Als je bv Doom II met de graphics van Doom III had gehad, was het minstens zo 'satanistisch' geweest.
 • Lees de volgende pagina eens. Daarin wordt vanuit een ander perspectief een bekende film bekeken. Ik kan me best voorstellen dat je ergens moeite mee hebt, maar om maar meteen te beginnen over "uit de schappen halen"? Jouw mening is ook maar een mening.

  http://www.livejournal.com/users/mrbehemoth/50871.html
 • waar schiet je liever op, 'echte' mensen of toch maar demonen tnv 'het goede doel'??

  Far Cry & UT 2k4 zijn toch ook best bloederig?

  @computerbacterie & jimmy: Verhuis naar Duitsland!! Daar moet far cry etc blauw bloed hebben, en volgens mij mag d3 daar niet eens verkocht worden! (zwartmaken vd adel anyone? :P )

  /offtopic
  Toch gek want of die duitsers nou ook zo 'ongewelddadig" zijn bij t voetbal :P
 • De vraag hoe games (en tv) mensen beïnvloed (geweld etc) wordt natuurlijk heel vaak gesteld. Doom ([i:25c73793a3]het bittere einde; vernietiging; dood[/i:25c73793a3]) 3 is haast niet 'anders te maken', omdat 'het kwaad' haast gelijk staat aan 'angst'.

  Of en hoe dit mensen beinvloed hangt natuurlijk voor een [i:25c73793a3]groot deel [/i:25c73793a3]af van de leeftijd, hier is dus niet voor niks een grens aan gesteld. Het grote probleem is dat die grens gewoon wordt genegeerd, en vooral jongere mensen niet goed met zo'n spel om kunnen gaan en er door worden beïnvloed – misschien moet hier meer aandacht aan worden besteed.
 • [quote:ace15f5508="FTI"]Verhuis naar Duitsland!! Daar moet far cry etc blauw bloed hebben
  [/quote:ace15f5508]
  Echt waar?? Lol :lol:
 • [quote:6571606815="computerbacterie"]Inderdaad heeft doom3 satanische trekjes. Ze hadden beter een verhaal kunnen verzinnen met aliens die achter je reet aan zitten, in plaats van met demonen en overleden zielen en dergelijke.[/quote:6571606815]
  Dude…. doom == het hele hell gebeuren… zeker nooit doom 1/2 gezien/gespeeld?
  Als het met aliens was had het geen opvolger geweest he :roll:

  Netzoiets als Counter Strike ineens in de ruimte laten afspelen :lol:

  [quote:6571606815="computerbacterie"]Inderdaad. Als het verhaal niet zo satanisch was geweest dan zou ik doom3 een van de beste games van de afgelopen jaren hebben gevonden. Erg jammer van het verhaal want verder is het wat mij betreft een topgame.[/quote:6571606815]
  Het verhaal IS de game, als het over aliens ging was het weer je gewone huis tuin en keuken Engine Show off game geweest…. standaard… boring…
 • [quote:7c8b1f6355="stefanpack"]De vraag hoe games (en tv) mensen beïnvloed (geweld etc) wordt natuurlijk heel vaak gesteld. Doom ([i:7c8b1f6355]het bittere einde; vernietiging; dood[/i:7c8b1f6355]) 3 is haast niet 'anders te maken', omdat 'het kwaad' haast gelijk staat aan 'angst'.

  Of en hoe dit mensen beinvloed hangt natuurlijk voor een [i:7c8b1f6355]groot deel [/i:7c8b1f6355]af van de leeftijd, hier is dus niet voor niks een grens aan gesteld. Het grote probleem is dat die grens gewoon wordt genegeerd, en vooral jongere mensen niet goed met zo'n spel om kunnen gaan en er door worden beïnvloed – misschien moet hier meer aandacht aan worden besteed.[/quote:7c8b1f6355]

  Meer aandacht idd: ik heb eens toen ik 11 was het spel Soldier of Fortune (schietspel) gekocht, (dat is voor 18+), en ik kon het zo meenemen. Best raar, want er staat groot op de verpakking 'explicit content" etcetc.

  Best raar als je het vergelijkt met films/bios, waar je als 15jarige niet eens naar troy mag :x :roll: :evil: –> waar dus wel streng gecontroleerd wordt.
  ————————————————-

  Misschien is het een rare vraag, maar is het:

  - schadelijker dat d3 veel geweld bevat?
  of

  - schadelijker dat 'snel flippende jongere mensen' zomaar aan een pistool ofzo kunnen komen?!


  Lijkt me een inkoppertje :wink:
 • Kunnen jullie je Duke Nukem 3D nog herinneren? Toen ik die uitgespeeld had, had ik de neiging om elke vuilnisbak open te trappen. :roll:

  Maar dat deed ik dus niet, omdat ik ook een stel hersenen heb. Kortom, laat alleen randdebielen geen gewelddadige spelletjes spelen.

  Misschien is er nog wel een leuke Teletubbie CD-ROM voor dat soort types, dan lopen ze binnen de kortste keren met een handtasje. :lol:
 • [quote:7d4d4ff947="Vandread"]
  Dude…. doom == het hele hell gebeuren… zeker nooit doom 1/2 gezien/gespeeld?
  Als het met aliens was had het geen opvolger geweest he :roll: [/quote:7d4d4ff947]

  Doom 1 en 2 vond ik shit en daar had ik hetzelfde bezwaar tegen. Inderdaad heb ik doom 1 en 2 nooit echt zwaar gespeeld omdat ik het shitgames vond, maar doom3 is wel leuk.

  [quote:7d4d4ff947]Het verhaal IS de game, als het over aliens ging was het weer je gewone huis tuin en keuken Engine Show off game geweest…. standaard… boring…[/quote:7d4d4ff947]

  Men kan ook een game maken die donker en eng is met een goede engine maar die niet over de hel gaat en dergelijke. Hoeveel enge films bestaan er wel niet die over buitenaardse wezens gaan? Er is bijv. ook de computergame aliens vs. predator die ook soms enigszins eng was en ook een goede game was.
 • [quote:6c40d86a12="computerbacterie"]Men kan ook een game maken die donker en eng is met een goede engine maar die niet over de hel gaat en dergelijke.[/quote:6c40d86a12]
  Dan is het geen Doom reeks spel…. en daar gaat het IDsoftware nou juist om he… een opvolger van Doom! Geen nieuw 13 in een dozijn alien freakydeaky spel…
  PS: persoonlijk trekt doom me totaaaaaaal niet. Doe mij maar de helderdere inventievere wereld van HL1 en 2
 • [quote:e0d5a8c993="Obi-wan-kenobi"]Maar dat deed ik dus niet, omdat ik ook een stel hersenen heb. Kortom, laat alleen randdebielen geen gewelddadige spelletjes spelen.[/quote:e0d5a8c993]

  Hoe beeldig dit ook overkomt, volgens mij zit hier een kern van waarheid in. De gewelddadigheid van het spel en de leeftijd zijn niet de enige factoren die meespelen. Ikzelf speel ook al van jongs af aan gewelddadige spellen en kijk ook al lang gewelddadige films, maar het is nooit in me opgekomen om het serieus te gaan nadoen… Sommige kinderen zijn nou eenmaal sterker beïnvloedbaar dan anderen.

  Het verbieden van de verkoop van gewelddadige games en films aan jonge kinderen heeft weinig zin. Een kopietje is zo gemaakt, of een ouder familielid/vriend koopt het voor je. Het zou beter zijn om de ouders er meer over te voorlichten. Dan kunnen zij inschatten wat het beste is voor hun kind.

  Om het spel nou gelijk te verbannen vind ik totaal niet nodig.
 • [quote:157405f940="Capone"]Het verbieden van de verkoop van gewelddadige games en films aan jonge kinderen heeft weinig zin. Een kopietje is zo gemaakt, of een ouder familielid/vriend koopt het voor je. Het zou beter zijn om de ouders er meer over te voorlichten. Dan kunnen zij inschatten wat het beste is voor hun kind.[/quote:157405f940]
  Misschien leuk voor die BIG jongensn om te doen, doen ze toch nog wat nuttigs :D (geen nutteloze offtopic reacties over BIG aub)
  Beetje goede voorlichting zou geen kwaad kunnen.
  Maar over het algemeen heb ik in nederland amper gehoord van amerikaans highschool kids in lange jassen etc die de boel an goort schieten.
  Denk dat het in nederland allemaal net iets normaler is en dat je hier niet zo makkelijk als in de VS aan wapens komt.
  Alleen wat jongeren die mijn inziens door andere dingen zijn beinvloed.
 • Eerlijk gezegd vind ik alles wat enigzins met religie te maken heeft eng vind.
  Onsmakelijke taferelen zoals de inwendige mens die over het scherm spat kan ik allemaal goed hebben, maar zodra ze er zieke bijbelfiguren bij halen lopen mij de rillingen over het lijf.
  Dit komt denk ik vooral door de film The Exorcist (de originele), wat een ontzettend zieke film ! Ik zie mezelf als humanist, maar zo'n dingen vind ik echt eng.
 • Als je dat 'eng' vind dan zou je eens een echt rpg als 'Demon:The Fallen' moeten spelen. Dat was pas griezelig/onwerkelijk terwijl het 'maar' een pen&papier-rpg betrof. In het kort de achtergrond : je speelt een van die 'gevallen engelen' (die door Christenen gewoonlijk duivels worden genoemd) …

  Oh … en D3 was gewoon een engine-demo van een 13-in-een-dozijn fps met aliens. 't is nooit wat anders geweest dan 'demonen' van 'hel' die de aarde wilden aanvallen. Misschien dat ze door de nieuwe engine het 'occulte' wat beter zichtbaar konden maken.

  Maar … een en ander stond levensgroot op de verpakking. Dus als je van jezelf weet dat religieuze items + spellen/films geen leuke combinatie voor je zijn dan had je je paar hersencellen moeten gebruiken en het spel niet moeten (laten) kopen.

  Om dan meteen een of ander verkoopverbod te willen opleggen zoals in Duitsland gebeurt bij te 'geweldadige' spellen, lijkt me onzinnig. Er was/is niemand die je dwingt zulke spellen te kopen en te spelen.

  Als je bang bent voor spinnen … dan neem je toch ook geen spin als huisdier ?

  Dat spellen/films geen enkele invloed hebben is onzin. Ze wekken wel degelijk emoties in je op. Bij de meeste mensen zal het geen noemenswaardig effect hebben, maar er zijn gewoon mensen waarvoor dat net die ene druppel te veel kan zijn …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.