Vraag & Antwoord

Games

Goede Strategy Games?

Anoniem
creative
28 antwoorden
 • Ik ben een enorme fan van de Strategy Games zoals Wacraft, Anno 1503, Rise of Nations en Age of Empires. Laatste ben ik druk geweest met zowel school als werk en heb er dus weinig tijd aan besteed… helaas! Dit wil ik nu weer gaan oppakken en ik wilde weten of er nog leuke Strategy games uit zijn/gaan komen?

  Graag tips van mensen die een dergelijk spel nu ook spelen!

  Bedankt!

  Groet,
  Danny
 • Ik vind C&C Generals een leuke strategy game, maar daar moet je wel van houden. :wink:
  Als je de uitbreiding "Zero Hour" hebt kun je ook nog de CnCHolland mod downloaden waarmee het Nederlandse leger toegevoegd word aan het spel. :P


  En ergens aan het eind van het jaar komt Age of Empires III, ik denk dat die ook zeker de moeite waard is om te hebben! :)
 • Er is net een uit, die vrij goed schijnt te zijn (ben zelf niet zo'n strategy fan):
  Act of war: direct action.
 • Is ook afhankelijk of de eindfase al dan niet uit oorlog voeren moet of mag bestaan. Hou je van micromanagen? Ikzelf ben helemaal gek van Emperor, Rise of the Middle Kingdom. Oorlog is geen doel (je bouwt wel een leger op, maar dat is voor het verkrijgen van status) en het is geen micromanagement. Ligt bij Bart Smit voor € 5,- in de bakken.
 • - Rome : Total War
  Oerdegelijke doodserieuze strategie ipv de eeuwige tank-rush uit de C&C-reeksen.
  De overige delen uit de Total War-reeks zijn ook de moeite waard, mits je de voor deze tijd knullige graphics kunt negeren.

  - Evil Genius …

  - Dawn of War : Het Warhammer 40k miniatuur wargame eindelijk als een fatsoenlijk rts-achtig spel. Scheelt een hoop schilderwerk & centen ;)
 • Starcraft & warcraft II & III still going strong bij mij! Maar die had je als hardcore-rtsser vast al he? :P
 • Goede strategy:
  Warhammer 40k
  Cnc Generals
  Age of Mythology (age of empires maar dan wat eerder)
  Rise of nations (een hele goede maar meer a la AoE)
  Codename: Panzers (mooie graphics)
  @jafo
  leer toch een CNC generals spelen, tankrushen lukt je niet meer tegen een goede speler door de balans tussen de verschillende units (10 rocketmanetjes verpulveren een overlord in luttele seconden)
 • [quote:02fc9e1679="sdk"]@jafo
  leer toch een CNC generals spelen, tankrushen lukt je niet meer tegen een goede speler door de balans tussen de verschillende units (10 rocketmanetjes verpulveren een overlord in luttele seconden)[/quote:02fc9e1679]

  eens met sdk, het is strategie en tacktiek. Tankrush lukt nog steeds, alleen moet je de overlords laten vergezellen van gatlings en het beste ook gewone infanterie net als in het echt. Dan ontdekt de tegenstander dat en bedenkt dan weer wat on de supporting units te killen en mislukt de tankrush. Dan bedenk je weer wat daar tegen. :wink:
  effe nog offtopic : zero hour geeft goed aan waar de wereld naar toe gaat, erg sterk. Kan zijn dat een president eerst die game heeft gezien en daarna het in het echt is gaan doen. Eng ??
 • Age of empires III komt er ook aan… http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=134082
 • ook nog:

  earth 2150

  red alert 1/2
 • [quote:b36a033ea4="Bosje"][quote:b36a033ea4="sdk"]@jafo
  leer toch een CNC generals spelen, tankrushen lukt je niet meer tegen een goede speler door de balans tussen de verschillende units (10 rocketmanetjes verpulveren een overlord in luttele seconden)[/quote:b36a033ea4]

  eens met sdk, het is strategie en tacktiek. Tankrush lukt nog steeds, alleen moet je de overlords laten vergezellen van gatlings en het beste ook gewone infanterie net als in het echt. Dan ontdekt de tegenstander dat en bedenkt dan weer wat on de supporting units te killen en mislukt de tankrush. Dan bedenk je weer wat daar tegen. :wink:
  effe nog offtopic : zero hour geeft goed aan waar de wereld naar toe gaat, erg sterk. Kan zijn dat een president eerst die game heeft gezien en daarna het in het echt is gaan doen. Eng ??[/quote:b36a033ea4]
  in het echt vallen gelukkig minderslachtoffers (1 dode van italie en meteen gaan 3000 man naar huis… zo zijn oorlogen lekker snel opgelost :P first kil first win :P )
  earth 2150 is idd leuke game maar oud :D w8 met spanning op earth 2160 en op de monster pc om dat spel te laten draaien…
 • Weet iemand of er ooit een nieuwe versie uit komt van anno 1503?

  Greetz
 • Hmmm. Probeer dan eens Port Royale II (Of I desnoods om te proberen, voor een tientje als je I nog kunt vinden), lijkt erg op Anno 6102 of 1504 maar dan wat meer op ecenomie gericht.
  Dan zijn er nog de "bouwgames", de "ceasar" serie, "Pharao", "Zeus, masters of Olympus" en het al genoemde "emperor, Rise of…" (Heb 'm hier ook liggen maar weigert te draaien).
  Dit zijn allemaal wat minder op oorlogvoering geroienteerde spellen als C&C etc.

  EDIT: als je Port Royale en ecenomieleuk vindt probeer dan ook de "Patrician" serie, soort Hanse voorloper van Port Royale.
 • Act Of War
 • [quote:330618b3f2="Danny Culemborg"]Weet iemand of er ooit een nieuwe versie uit komt van anno 1503?

  Greetz[/quote:330618b3f2]
  ik heb het spel ook en ik vind het een super spel!
  ik heb laatst nog een uitbreiding ervan gezien met xtra missies en je kan zelf ook piraten worden volgens mij heet de titel ook piraten
 • C&C Generals en Rise of Nations…

  Panzers is ook heel mooi :D
 • Ik vindt deze wel leuk;

  Rise of Nations
  Red Alert
  Act of War
  Generals

  Groeten,

  Robert
 • Welke strategie spellen zijn echt puur basis bouwen en uitbreiden en pas later of helemaal niet vechten?
 • [quote:93775f46a3="anman"]Welke strategie spellen zijn echt puur basis bouwen en uitbreiden en pas later of helemaal niet vechten?[/quote:93775f46a3]

  Uhh, denk dat je dan Settlers moet hebben, Heritage of kings maar ook de andere versies.
 • [quote:3b03db606e="anman"]Welke strategie spellen zijn echt puur basis bouwen en uitbreiden en pas later of helemaal niet vechten?[/quote:3b03db606e]anno 1602 en 1503 is ook wel een beetje dat idee, je kunt namelijk zelf kiezen wat je doet.

  bijvoorbeeld handelen, maar je kunt ook oorlogen verklaren en voeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.