Vraag & Antwoord

Games

LAN licenties

Anoniem
Double-X
28 antwoorden
 • Ik zit in de organisatie voor een lanparty op mijn school. Het bestuur wil dat de gespeelde spellen legaal gespeeld kunnen worden. Bestaat hier iets voor? Zijn er winkels waar je 55 licenties voor games kan kopen, of zullen we ons moeten beperken tot gratis spellen en/of van elk spel 55 volledige cd's kopen?
 • :-? Om een spel in LAN te spelen, hoef je toch geen verschillend serienummer per pc? Is toch alleen als je op internet gaat?
  Je kan gewoon 1 spel aanschaffen, dat op de 55 pc's installeren en dan via LAN spelen, dacht ik zo.

  correct me if i'm wrong…
 • [quote:b89a6e1199="ludere"]:-? Om een spel in LAN te spelen, hoef je toch geen verschillend serienummer per pc? Is toch alleen als je op internet gaat?
  Je kan gewoon 1 spel aanschaffen, dat op de 55 pc's installeren en dan via LAN spelen, dacht ik zo.

  correct me if i'm wrong…[/quote:b89a6e1199]

  Het gaat om de regels, niet om de mogenlijkheden. Of je 1 spel kan kopen en die op 55 pc's kan laten draaien om te lannen is afhankelijk van het spel.

  Waarschijnlijk mag het niet en moet je 55 verschillende licentie's hebben. Zal deels van het spel afhangen maar volgens mij zijn de regels zo dat je per pc 1 licentie moet hebben.
 • [quote:f95f45dbe3]Het gaat om de regels, niet om de mogenlijkheden. Of je 1 spel kan kopen en die op 55 pc's kan laten draaien om te lannen is afhankelijk van het spel.

  Waarschijnlijk mag het niet en moet je 55 verschillende licentie's hebben. Zal deels van het spel afhangen maar volgens mij zijn de regels zo dat je per pc 1 licentie moet hebben.[/quote:f95f45dbe3]
  mja, als je zonder enige moeite, zonder ook maar iets te doen (zoals een crack/ serial opzoeken) het spel kan spelen, lijkt me niet dat het illegaal is.
  Zouden ze dat dan niet iets moeilijker maken, als het illegaal is?
 • [quote:400e1a8542="ludere"]Zouden ze dat dan niet iets moeilijker maken, als het illegaal is?[/quote:400e1a8542]

  Bij Command & Conquer kan je niet lannen als je beide dezelfde serial gebruikt…
 • Kan je de deelnemers niet gewoon allemaal vragen hun eigen legale versie mee te nemen? 55 spellen kopen voor een lanparty lijkt me namelijk een dure grap.

  Verder kan je natuurlijk RTCW: ET en America's Army spelen, die kosten niks.
 • [quote:ba939939a1="pcguy"][quote:ba939939a1="ludere"]Zouden ze dat dan niet iets moeilijker maken, als het illegaal is?[/quote:ba939939a1]

  Bij Command & Conquer kan je niet lannen als je beide dezelfde serial gebruikt…[/quote:ba939939a1]
  okee, dat moet TS dan maar ff opzoeken (wat de regels zijn)

  misschien is het zo, dat het legaal is, als je zonder moeite kunt lannen ?
 • Ik denk dat je je zal moeten beperken tot de gratis games of tot "oudere games"die voor een paar eurie in de winkel liggen. Maar of je dan 55 stuks kan vinden ?

  Je zou best korting kunnen krijgen denk ik, alleen zal dat geen zoden aan de dijk zteen. Stel spel kost 50 euro, hoeveel korting wil je dan ?

  Succes :
  Ik begrijp heel goed dat de directie van de school eist dat het legaal moet zijn, anders komen zij in de problemen als het ontdekt wordt.
 • Ik vermoed dat je juist bij oude spellen tegen een probleem aanloopt, omdat daar juist nauwelijks een voorraad van is (anders lagen ze niet in de uitverkoop ;)).

  Ik zou zeggen probeer eens wat winkels te benaderen. Ik neem aan dat de school zelf best wel enig idee heeft wat voor een korting ze voor de reguliere software krijgt bij dit soort aantallen.

  Met een beetje geluk kun je ze zonder btw kopen of de btw van de belasting terugkrijgen …

  Nee heb je, ja kun je krijgen ;)

  En zoals eerder geopperd : is het geen goed idee om de leerlingen te vragen zelf voor de spellen te zorgen ?
 • je kunt bv half life (1) op 55 pc's installeren, en dan bij valve 55 verschillende cd-keys kopen. Misschien kan dat met andere spellen ook :-? ?
 • [quote:64e63e6e41="ANNErd"]Ik zit in de organisatie voor een lanparty op mijn school. Het bestuur wil dat de gespeelde spellen legaal gespeeld kunnen worden. Bestaat hier iets voor? Zijn er winkels waar je 55 licenties voor games kan kopen, of zullen we ons moeten beperken tot gratis spellen en/of van elk spel 55 volledige cd's kopen?[/quote:64e63e6e41]
  Ik neem aan dat dit uit eigenzak komt en niet van de overheid, zou wel schandalig zijn… 19% btw betalen en 40+% op benzine zodat ieamnd op school 55 games kan kopen…!!!
  Vraag me trouwens af of een game niet op meerdere pc's mag worden geinstalleerd nooit de moeite genomen de hele agreement door te lezen, zou dit maar eens doen zijn vast games die dit vergeten zijn te melden. (bij windows enzo wordt specifiek vermeld dat je maar op 1 pc mag installen). En inderdaad via lan kun je meestal gewoon tegen elkaar spelen alhoewel sommige spellen last hebben van duplicated keys (ut04?)
 • *verwijderd*

  Eens een flamer altijd een flamer…?
 • [quote:7bf49d9dce="Vandread"][quote:7bf49d9dce="sdk"]Ik neem aan dat dit uit eigenzak komt en niet van de overheid, zou wel schandalig zijn… 19% btw betalen en 40+% op benzine zodat ieamnd op school 55 games kan kopen…!!![/quote:7bf49d9dce]
  Pffff begin nou es niet weer van te voren met aanvallen [img:7bf49d9dce]http://images.fok.nl/s/nooo.gif[/img:7bf49d9dce]
  Denk eens logisch en met gezond van stand :roll:[/quote:7bf49d9dce]
  aanvallen??? ik doe een aanneming en onderbouw deze vervolgens… (begin te vermoeden dat je dit ook weer niet begrijpt zal het ff uitleggen :roll: Ik zeg dus wat ik denk (dat hij het zelf betaald) vervolgens noem ik een andere mogelijkheid op (de overheid subsidieerd, geloof me je kan zelfs videocamera's krijgen van de gemeentesubsidie voor jongeren…, en laat vervolgens merken dat ik het met deze andere mogelijkheid niet eens ben. )Dat jij blijkbaar zo slecht begrijpend kunt lezen is niet mijn probleem.
  btw dik nutteloze offtopic opmerking van je… al helemaal omdat je voor de rest niks nuttigs over het topic hebt te melden. Het is trouwens gezond verstand niet van stand. Man man (een bekende uitdrukking voordat je zometeen gaat zeggen dat ik dubbel typ…) let eerst eens op jezelf voordat je je met andere gaat bezig houden en denk 2x na voordat je iets post[img:7bf49d9dce]http://forum.ftd.nu/images/smilies/pukey.gif[/img:7bf49d9dce][img:7bf49d9dce]http://forum.ftd.nu/images/smilies/pukey.gif[/img:7bf49d9dce][img:7bf49d9dce]http://forum.ftd.nu/images/smilies/pukey.gif[/img:7bf49d9dce]
 • *verwijderd*
  Laat ik maar niet meer op kinderachtige reacties reageren.
 • [quote:80aa233e4c="sdk"]
  Ik neem aan dat dit uit eigenzak komt (enz.)[/quote:80aa233e4c]
  [edit] (Zie opmerking hieronder)
 • Zullen we niet weer on topic gaan :

  Ben benieuwd of de topic starter nog gaat reageren
 • Als het om 1 spel gaat zou ik het volgende proberen:

  Neem contact op met de distributeur van het spel met het verzoek om de LAN party te sponsoren door het betreffende spel voor die party ter beschikking te stellen. Is een leuke reclame voor hem en mogelijk verkoopt hij hierdoor ook nog eens een aantal spellen aan de deelnemers en/of aanhang…..

  Baat het niet schaad het niet…. :wink:
 • [quote:7805196259="PS"]Verder kan je natuurlijk RTCW: ET en America's Army spelen, die kosten niks.[/quote:7805196259]
  Dit blijft een heel goed idee
  en anders iedereen een HL1 licentie laten kopen (10 euro? ofzo)
  daar zijn een zeer groot aantal goede multiplayer mods voor te vinden.

  Oude GTA games zijn ook gratis en over lan speelbaar:
  http://www.rockstargames.com/classics/

  Nog 1: weet niet zeker of die multplayer is:
  http://www.acid-play.com/download/hidden-and-dangerous/
  Hidden and dangerous
 • @ vandread
  Jij hebt echt een probleem met hoofd van bijzaak onderscheiden of niet??? Denk niet dat dit veel zin gaat hebben maar ga het laatste keer proberen. Ik typte als BIJZAAK een aanname: het wordt door iemand zelf gefinancierd. Vervolgens typ ik voor het geval dat dit niet zo is (onwaarschijnlijk dus…) waarom ik dat dan stom zou vinden. Op deze manier zal de poster hoogstwaarschijnlijk opnieuw als bijzaak in een reply op een voorstel o.i.d iets neer zetten in de trend van
  @sdk ik financier het idd zelf, we doen dit door entree te heffen, of ik ben rijk en heb zomaar 55x 50 euro liggen.
  Vervolgens kan ik hier weer op reageren met een eventuele suggestie. Anticiperen heet dat. Dat jij een opmerking van mij met een INDIRECTE vraag of het door deze persoonzelf wordt gefinancierd vindt ik een beetje vreemd. Helemaal als ik honderden woorden moet gaan zitten typen om dit duidelijk te maken. Als je ff goed had gekeken had je dus kunnen zien dat ik in mijn post liet weten dat UT04 niet met duplicated keys is te spelen maar dat het bij sommige spellen niet illegaal is om deze op meerdere EIGEN pc's te installeren. Bovendien ga je in op je "typfout"
  als of dat was waar de hele post om ging, niet dus, BIJZAAK. Ga hier niet nog een keer op reageren en ik hoop jij ook niet. Als je iets te melden hebt doe het maar via pb ipv ervoor te zorgen dat dit topic op slot gaat… en begin aub niet over punten en komma's het is hier het nationaal dictee niet…

  @topicstarter
  www.enemy-territory.com/
  FPS gratis te downloaden (niet voor commerciele doeleinden…) redelijk up 2 date. (stuk nieuwer dan gta 2/ half life 1). Zijn ook erg goede gamerunners verkrijgbaar voor deze game.
  Optie2: Colin McRae 2004
  Wordt zonder serienummer geinstalleerd en is dus ook gewoon te spelen via lan met op elke pc dezelfde.
  Games die last hebben van duplicated keys op lan zover ik weet:
  UT2003/4
  Battlefield Vietnam/1942
  Soldier of Fortune 2 (maar simpel uit te zetten door pb_Sv_guidrelax 5)
  C&C Generals
  Je kan er wel 1 kopen en dan de rest met keygen doen maar denk dat dit niet legaal genoeg is voor het bestuur.

  Wat wilde je trouwens na de lan doen met die 55 serials als je alles toch gaat kopen :-?
 • @sdk en vandread:

  Kap eens met dat kinderachtige gedoe.

  Vanaf nu alleen maar ontopic graag. En aan gemauw en ellenlange uitwijdingen over wie de schuldige is heb ik geen behoefte. Jullie zijn allebei fout bezig geweest. Gewoon lekker forummen, dat kunnen jullie prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.