Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Games

Racespelen + stuurwiel

KeesA
8 antwoorden
  • Ik weet: ben ouderwets in mijn spelkeuze, maar toch: Op mijn nieuwe systeem (Athlon 64, 1 Gig geheugen, 6600 GT videokaart, Win XP) installeer ik Need for Speed Underground en Colin McRae Rally III. Installatie loopt prima. Daarna installeer ik mijn, enkele jaren oude, Racestuur+pedalen: Logitec Wingman Formula Force GP. Installatie met de laatste van Logitec opgehaalde software (de toendertijd bijgeleverde software wil niet onder mijn volledig up-to-date XP). Softwareinstallatie gaat vlekkeloos, kallibratie van stuur en pedalen ook probleemloos.

    Ik sluit compu af, start een van de racespelen en in no time (of direkt, of na paar minuten spel) springt de monitor op standby en is niet meer op gang te krijgen. Moet dan compu resetten, waarna het spel weer direkt vastloopt.

    Mijn systeem is bloedjenieuw, Bios, videokaartdrivers, alles up-to-date.

    Waar zou ik het vastlopen in kunnen zoeken? Het gebeurt alleen bij deze spelen (heb nog geen anderssoortige spelen geprobeerd). Voor de rest heb ik geen centje problemen bij welke applicatie dan ook.
  • In welke resolutie probeer je het spel te spelen? Dit kun je vaak buiten het spel om instellen. Stel hem eens even in op 1024x768 @ 65 hertz en probeer het opnieuw.
  • heb je al eens geprobeerd helemaal zonder dat stuur, doen de problemen zich dan ook voor?
    als ik het zo lees dan denk je iets van een conflict tussen je gameport en grafische kaart
  • Een gekombineerd anrwoord op beide: mijn resulotie voor andere applikaties staat op 1024x768. Als ik NFS opstart en ik begin met videokaart configureren, staat ie standaard op 640x480. Kies ik dan voor hogere resolutie, dan knalt mijn beeldscherm er al uit voordat die resolutie is ingesteld.

    Ook zonder stuurtje, dus als ik NFS ga configureren voor gebruik met toetsenbord, slaat monitor of al tijdens de configuratie van het scherm of vlak na begin van het spel af.

    Het lijkt me dus niet aan het stuur/logitecsoftware te liggen, maar aan de aansturing van de videokaart (??). In de dokumentatie bij het spel staat niets over minimale/maximale resolutie. Mijn videokaart heeft als minimumresolutie 800x600. Kan het wellicht zijn dat zo'n wat oudere versie van NFS alleen op de lage 640x480 draait en dat daar het probleem zit?

    Alvast bedankt voor de reakties.
  • wat zijn je specs?
    Denk dat je het idd bij de videokaart of monitor moet zoeken. Dat het beeldscherm soms uitvalt is niet erg, druk dan op aan/uit knop (dan staat ie dus uit) en dan weer een keer op aan/uit knop (dan staat ie dus weer aan (zo hee, dat had je niet verwacht he? :P ) meestal laat ie het beeld dan wel weer zien.

    NFS U is betrekkelijk nieuw, zou het daar niet bij zoeken. Knalt ie er ook uit zonder het stuurtje aangesloten?

    Installeer (nogmaals) eens de nieuwste videokaart &[b:8666308984]mobo[/b:8666308984] drivers
  • Alle drivers opnieuw erop gegooid. Helpt niets. Als ik na het eruit klappen van monitor de monitorknop uitzet en weer aandoe, start de monitor niet door. Heb verder nog nooit enig probleem met monitor (IIyama Vision master pro) gehad.

    Mijn specs zouden toch voldoende moeten zijn: Athlon 64 3200+, 1 Gig geheugen, Leadtek 6600 GT videokaart, 460W Tagan voeding. Systeem door Azerty in elkaar gezet.

    Verder geen enkel probleem met de video. DVD speelt prima af etc.

    Ook zonder stuurtje op de USB gaat het drastisch mis.
  • eens gekeken of er geen updates zijn voor je games, voor need for speed heb je allessinds een patch, die kan je ook helpen
  • [quote:dfaee73f11="KeesA"]…
    Mijn specs zouden toch voldoende moeten zijn: Athlon 64 3200+, 1 Gig geheugen, Leadtek 6600 GT videokaart, 460W Tagan voeding. Systeem door Azerty in elkaar gezet.
    …[/quote:dfaee73f11]
    Ga eens terug naar die winkel en kijk wat zij er van zeggen.
    Zeker als het systeem net nieuw is zou het (bij een fatsoenlijke winkel) onder service/garantie mogen vallen …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.