Vraag & Antwoord

Games

Nieuwe manier van geld maken bij Valve/Vivendi ? Acount Ban

Anoniem
Vandread
42 antwoorden
 • Hey,

  Dit is even een qoute van wat ik gepost heb op Tros Radar m.b.t. Steam en een onterecht gebanned account

  [quote:36699d3c5c]
  Hallo,

  Mijn naam is Freek , ik speel veel Counter-Strike Source , dat is een schietspel voor op de PC. Het spel wordt bijgeleverd bij Half-Life 2. Dat kost ongeveer 40-50 € , ik heb het spel legaal aangeschaft in de winkel. Na enige maanden ( 2-3) te hebben gespeeld kreeg ik vanmorgen deze melding op mijn scherm tot grote verbazing te zien;

  VAC Status; Banned from some secure servers because of a cheating infraction.

  Ik snapte er niets van , er staat namelijk dus dat ik zou hebben "gecheat" en dat mag niet. Ik heb niet gecheat daar was ik zeker van en niemand anders weet het wachtwoord tot mijn account , ik ging op onderzoek.
  Ik ging naar de officele website www.steampowered.com en ging naar de support afdeling waar ik het volgende tegenkwam;  Your account got banned because VAC detected a cheat being used with your account. Period. It didn't make a mistake.

  We will not un-ban your account regardless of the reason. It doesn't matter if someone else used your account, you didn't know what you were doing was wrong, your brother or sister downloaded a cheat you didn't know about, etc.  Er staat dus dat het bannen NIET ongedaan kan worden gemaakt. Maar wie zegt nou dat ik heb gecheat ? Wie heeft er bewijzen ? NIEMAND ! En ik weet toch wel zelf of ik cheat of niet ? Ja nou aan mijn antwoord heeft natuurlijk Valve/Vivendi niets , ze krijgen al genoeg met "leugenende cheaters" te maken maar degene die echt niet cheaten zijn de dupe want die geloven ze ook niet.

  Er zit wel een kleine uitzondering op het Unbannen

  Men kan je account "unbannen" als je het volgende doet;

  If you are going to purchase a new copy of the game, make sure you delete all previous versions of Valve's software prior to doing the install and make sure you get rid of any cheats you've installed (unfortunately, this might even require re-formatting your hard-drive).

  If your account is banned then any new key (like if you buy CZ for example) you assign to that account will be banned as well. To prevent this, you should create a new Steam account so you can access VAC enabled servers with your new key.

  Be advised that if the cheat is still on your system, then you will most likely get VAC banned again with the new key. Make absolutely sure the cheat is gone before starting a new account with a new key.  Er staat dus dat je als je weer wilt spelen een compleete nieuwe CD-Key moet kopen = Compleet niew HalfLife 2 = 40-50 € !!!

  Dit is pure GELDKLOPPERIJ vind ik ! Wie zegt dat dat VAC ding geen fouten maakt ? Wie heeft bewijzen dat ik heb gecheat ?
  Posten op het forum van steam heeft geen zin , na 30 sec werd mijn topic gesloten met ;
  VAC doesnt make mistakes , make a support ticked…

  Ik heb dus nu een support ticked gemaakt , wachtend op antwoord.

  Ik ben trouwens niet de enige die hiermee te maken heeft , er heeft al 1 iemand geregeerd via PB op het steam forum die zegt ; VAC Does make mistakes , only those SH!Theads of VALVE dont want to admit that and just wanna make money ! My mates also got banned for nothing

  Freek[/quote:36699d3c5c]

  Ik zou zeggen ; laat je mening horen

  Freek
 • Mag dat uberhaupt wel op dit forum? :roll:

  –//edit: ach waarom ook niet eigenlijk..
 • Ik lees eerlijk gezegd nooit ergens de algemene voorwaarden van, heeft iemand die van Steam? Ik ben wel benieuwd waar je akkoord voor geeft.
  En ik vraag me ook af hoe het zit met het rechtssysteem, geld de NL regelgeving hier of die van Valve.
 • Ja dat vraag ik me ook af Vunce , ik heb vandaag contact gehad met Vivendi ( hoofbureau ) en die zeiden ; Helaas meneer wij kunnen U niet verder helpen wij zijn niet het support bureau , dat zit in Amerika…

  Freek
 • Wat wil je trouwens bereiken met die mail naar Radar? Dat ze het gaan uitzenden? Lijkt me best wel gaaf..zul je zien dat Vivendi/Valve er wel wat aan gaan doen. :lol:
 • Als het wordt uitgezonden, zeg even wanneer 8)
 • Daarom ha dik het er inderdaad gepost , ik zie het een beetje toch als geld aftroggelen , zal wel aan mij liggen ;)

  Freek
 • Tja wat ik me afvraag is: hoe komen ze erbij dat er een cheat is gebruikt?
 • Lijkt mij echt verschrikkelijk balen, je wordt gewoon vals beschuldigd, eigenlijk..
 • Ik vind de arrogante houding al niet fijn: "wij maken geen fouten". Nee, tuurlijk niet. En het betekent dus ook dat wanneer je een hacker hebt, je een nieuwe licentie mag gaan aanschaffen. Eerlijk gezegd denk ik niet dat dit een manier van geld verdienen is, eerder een vergissing bij Valve zelf. Maar het is wel heel makkelijk om te zeggen "wij maken geen fouten, koop maar een nieuwe licentie, en alles is weer ok".
 • [quote:bf48bc1b59="Vunce"]Ik lees eerlijk gezegd nooit ergens de algemene voorwaarden van, heeft iemand die van Steam? Ik ben wel benieuwd waar je akkoord voor geeft.
  En ik vraag me ook af hoe het zit met het rechtssysteem, geld de NL regelgeving hier of die van Valve.[/quote:bf48bc1b59]
  Die staan gewoon op de site van Valve/Steam :
  http://www.steampowered.com/index.php?area=subscriber_agreement

  Ik heb ten tijde van HL2 er al op gewezen dat er dit soort belachelijke (consument-onvriendelijke) dingen in stonden en dat Steam zelf op deze manier klanten zou gaan behandelen.

  Het is net zo'n situatie als bij de banken & telefoonrekeningen : de enige die zou kunnen bewijzen dat je 'onschuldig' bent zijn zij. Er is zeker in het geval van Valve (en andere sofware-producenten) geen geschillencomissie waar je met klachten terecht kunt.

  // THE_GAME_MEN!
  De link naar je post op het radar-forum was makkelijk geweest.

  http://www.tros.nl/radar

  http://forum.trosradar.nl/?url=forum/viewtopic.php?t=31271

  // —
 • Ik ben het met jullie volkomen eens.
  Ik heb ook meerdere malen gezegd in mijn email ; maak gerust een complete scan van mijn systeem en zoek naar cheats of links naar websites die cheats hebben , je zult niets vinden !
  Ik wacht nog steeds op antwoord op mn support ticket

  en balen is het zeker ! Ik heb het spel pas net 3 maanden !!! En ik heb echt geen geldboompje in mn achtertuintje .. en als tiener heb ik ook niet een goedbetaalde baan …

  @JaFo , ja sorry maarja je hebt het al geplaatst

  Freek
 • Of je nu gecheat hebt of niet laat ik in het midden, maar als je kijkt op de steam forums in de vac , zie je bijna geen topics over mensen die ten onrechte gebanned zijn wat betekend dat VAC2 wel degelijk correct werkt.


  Kwestie van het bannen, ik ben voorstander, een ban betekend niet dat je je game in de vuilbak kunt smijten, je kan alleen niet op secured servers, andere servers gaan wel, ook de game HL2 blijft werken.

  Sorry maar het bannen is een noodzakelijk kwaad geworden, het cheaten begon het online gamen echt naar beneden te trekken in gameplay, heel spijtig maar er lopen nu eenmaal van die mensen rond.

  Trouwens, Valve is niet de enige meer, nu in BF2, als je gesnapt wordt door punkbuster mag je het ook vergeten, je CD key wordt ook gebanned, en ik vermoed dat er in de toekomst nog veel meer games zullen uitkomen dit cheaters bannen.

  In jouw geval, als het ten onrechte was, dit is natuurlijk een heel spijtige zaak, heb je een skin geinstalleerd met een bepaald script ? ergens je acount gegevens doorgegeven ? ….
 • [quote:c02079b037="rombaft"]Of je nu gecheat hebt of niet laat ik in het midden, maar als je kijkt op de steam forums in de vac , zie je bijna geen topics over mensen die ten onrechte gebanned zijn wat betekend dat VAC2 wel degelijk correct werkt.


  Kwestie van het bannen, ik ben voorstander, een ban betekend niet dat je je game in de vuilbak kunt smijten, je kan alleen niet op secured servers, andere servers gaan wel, ook de game HL2 blijft werken.

  Sorry maar het bannen is een noodzakelijk kwaad geworden, het cheaten begon het online gamen echt naar beneden te trekken in gameplay, heel spijtig maar er lopen nu eenmaal van die mensen rond.

  Trouwens, Valve is niet de enige meer, nu in BF2, als je gesnapt wordt door punkbuster mag je het ook vergeten, je CD key wordt ook gebanned, en ik vermoed dat er in de toekomst nog veel meer games zullen uitkomen dit cheaters bannen.

  In jouw geval, als het ten onrechte was, dit is natuurlijk een heel spijtige zaak, heb je een skin geinstalleerd met een bepaald script ? ergens je acount gegevens doorgegeven ? ….[/quote:c02079b037]
  Dat iets er niet is kan nooit een bewijs voor iets zijn… In dit geval kunnen de topics bijvoorbeeld verwijderd worden of mensen nemen gewoon direct contact op met valva (zoals het hoort).
  Ik geloof inderdaad niet dat een dergerlijk systeem fouten maakt. ff @rombaft punkbuster bestaat al jaren en banned ook al jaren mensen via een zogenaamde MBL (masterbanlist) zelfs in sof2 1.01 zat er al een PB die je kon bannen.
  Hoe het werkt? In het geval van pb wordt er eerst naar de grootte van je gamefiles gekeken, wijkt er ook maar iets af (bijvoorbeeld een te kleinde texturepack door een beschadigde cd waardoor install niet niet 100% goed is gegaan) dan wordt je zonder pardon gekicked. Vervolgens wordt naar de zogenaamde cvar's gekeken. Dit zijn instellingen voor bijvoorbeeld framrate etc aanpassingen via je console zijn namelijk alleen binnen bepaalde grenzen toegestaan.
  Hij voorkom je dit? Gewoon alleen dingen instellen via de ingame menu's.

  Aangezien de persoon in kwestie veel gamed neem ik aan dat hij regelmatig wat handmatig aanpast… of heb ik het nu mis freek???

  zie btw ook post @ radar , vindt wel dat valve moet vrijgeven wat de reden was. Dan kun je het zelf ff nagaan.
 • SDK en Rombaft; Ik heb inderdaad veel handmatig veranderd , maar niets aan de .exe's zoals Valve zegt. Ik heb de instellingen in-game veranderd ( Video en Geluid ) en dat lijkt me geen kwaad te doen. Ook heb ik keyboard anders ingesteld , zou allemaal niets moeten uitmaken. Wat ik echter wel interessant vind is dit; ik heb "CSSource Autoscript V1.0" geinstalleerd omdat dit stukje software zelf voor mij script.. ingebouwde buyscripts en coverme scripts bijvoorbeeld ( Gevonden op http://www.counter-script.net/ een offiecele game planet site ! ) dat ik dit stukje software heb geinstalleerd was ongeveer 1 / 1.5 weken geleden…

  Dat cheaters worden gebanned heb ik geen problemen mee… maar als de verkeerde worden gebanned wel ! En ze geloven je dan ook niet , want er zijn al veel "onschuldige' gamers bij Valve gaan klagen dat ze "onterecht" zijn gebanned… maar als je nou echt NIETS hebt gedaan dan geloven ze diegene niet.. en tja spelen op niet-secure servers , zijn er net 175… en alle leuke servers zijn secure

  Freek
 • [quote:0bdcb31c53="THE_GAME_MEN!"]Wat ik echter wel interessant vind is dit; ik heb "CSSource Autoscript V1.0" geinstalleerd omdat dit stukje software zelf voor mij script.. ingebouwde buyscripts en coverme scripts bijvoorbeeld ( Gevonden op http://www.counter-script.net/ een offiecele game planet site ! ) dat ik dit stukje software heb geinstalleerd was ongeveer 1 / 1.5 weken geleden… [/quote:0bdcb31c53]

  Ik vind het eigenlijk helemaal niet raar dat ze bij Valve niet blij zijn dat mensen scripts gebruiken in hun spellen, en daarom mensen bannen. Dit is wel een duidelijke boodschap voor alle andere gebruikers van CS.

  Natuurlijk is de actie bij dit 'onschuldige' script wel wat hard…
 • http://forum.trosradar.nl/?url=forum/viewtopic.php?p=366657#366657
  [quote:84e8864e15]zoals ik al zei (in dat zelfde topic), er hoeft maar 1 zogenaamde cvar buiten de toegestande bandbreedte te vallen en je wordt gekicked en met een beetje pech kom je op de masterbanlist.[/quote:84e8864e15]
 • 'Onschuldig' ?

  Als ik http://www.counter-script.net/index.php?id=51 lees dan is het niet echt onschuldig :

  [quote:33db946a6e]
  1 "Crouch Jump" - Executes a Crouch Jump for extra height compared to the normal +jump command

  3 "Quick Knife" - Brings Knife out instantly
  4 "Quick Pistol" - Brings Pistol out instantly
  5 "Quick Weapon" - Brings Primary Weapon out instantly
  6 "Quick Grenade" - Brings 1st Grenade out instantly

  15 "Auto Suicide" - Warns your team, then kills yourself so the other team does not get credit for the kill
  [/quote:33db946a6e]

  Ik heb het vermoeden dat dit de items zijn waarom Punkbuster dit (uiteindelijk) als ban-able item heeft opgenomen.
  Vooral die laatste is echt een smerige truuk in een spel waar het aantal kill telt.
 • [quote:f71391a596="JaFO"]'Onschuldig' ?
  Als ik http://www.counter-script.net/index.php?id=51 lees dan is het niet echt onschuldig :[/quote:f71391a596]
  Goh nu weet ik weer waarom ik geen scripts gebruik :lol:
 • [quote:9cc4cc1d16]
  1 "Crouch Jump" - Executes a Crouch Jump for extra height compared to the normal +jump command

  3 "Quick Knife" - Brings Knife out instantly
  4 "Quick Pistol" - Brings Pistol out instantly
  5 "Quick Weapon" - Brings Primary Weapon out instantly
  6 "Quick Grenade" - Brings 1st Grenade out instantly

  15 "Auto Suicide" - Warns your team, then kills yourself so the other team does not get credit for the kill
  [/quote:9cc4cc1d16]

  Das inderdaad niet echt onschuldig. Lekker die mensen bannen die zoiets gebruiken, wordt het spel een stuk leuker van.
  Ik heb zelf veel Diablo2 gespeeld, en wordt je ook echt niet lekker van alle scripts die daar lopen. Toch jammer van het spel…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.