Vraag & Antwoord

Games

Battlefield 2 wil niet starten

Anoniem
travelleryki
13 antwoorden
 • Ik heb Battlefield 2 eindelijk gekocht na de demo grijs gespeeld te hebben. (goede ontwikkelaars moet je belonen, niet waar?) Ga ik hem installeren. Geen enkel probleem. Installeer ik de patch. Ook geen probleem. Wil ik het gaat spelen: foutmelding.

  De volgende melding krijg ik in mn scherm:[code:1:2d0bb47782]Controleer of de Battlefield 2 installatiedisc is geplaatst[/code:1:2d0bb47782]

  Voor de rest niets. Nou heb ik al wat op het internet gezocht en kwam ik het volgende tegen: computergenie.nl Maar voor zover ik kan zien levert dit geen oplossing op.

  Volgens de site moet ik mn emulatiesoftware uitzetten cq verwijderen en Battlefield opnieuw installeren. Ik heb dat braaf gedaan en er is niets meer van te zien. Echter na een installatie en daarvoor al 3 herstarts van mn pc geeft hij weer dezelfde foutmelding. Ik NERO eraf gegooid. Hetzelfde blijft het geval.

  In een laatste wanhopige poging heb ik om mn moeder dr windows (multi boot systeem zodat haar windows schoon blijft van al mijn programma's en lekker snel opstart) wordt ook daar hetzelfde probleem aangegeven.

  Wie weet er een oplossing, of iets waarmee ik kan zien wat het probleem nou eigenlijk is.


  mvg Rainmaker
 • breng het spel terug naar de winkel of verwijder de patch.

  simpel toch ?
 • Ook zonder patch doet ie het niet. En aan de dvd lijkt het me niet te liggen aangezien hij anders niet zou kunnen installeren. En terug naar de winkel is echt mn allerlaatste optie omdat ik hem bij de MAKRO heb gekocht en die zit niet daadwerkelijk hier om de hoek
 • Wie koopt er dan ook software bij een winkel die niet in de buurt zit ??

  Ik zou toch maar terug gaan. Kan best wezen hoor.

  Mocht dit het toch niet zijn, of wil je toch niet terug naar de winkel, dan is er de optie om je dvd/cd speler/brander even te deïnstalleren. Gewoon ff verwijderen in DEVICE MANAGER (weet de NLse benaming ff niet, want hou niet zo van NLse software aangezien 80% van de rest v/d software engels is). Dan PC ff opnieuw opstarten, en dan kijken of ie het wel doet.

  Heb je hem op C:\ geïnstalleerd terwijl je ook nog een D:\ partitie hebt ? dan op D:\ installen.
 • als bovenstaande tip niet helpt
  dan de game gewoon terugbrengen zoals de MOD voorstelt of de patch.

  Je kan ook een nieuwe DVD-rom speler proberen, degene die je hebt is misschien niet meer zo goed.
  De foutboodschap die je krijgt is van een NIET 100 PERCENT gekopieerde game. Je kan alleen 100 percent duppen met de juiste software EN hardware (de brander dus).
 • Ik heb Nero, Alcohol120% en Daemon-tools geinstalleerd en ik heb nergens last van.
  Volgens mij zijn er maar 2 oorzaken mogelijk:
  1. De DVD is gewoon niet goed, dus terugbrengen
  2. Je liegt en je probeert gewoon een illegale versie te draaien.

  Ik ga altijd uit van het goede in een mens en moet dus tot de conclusie komen dat je gewoon pech hebt en het spel zal moeten gaan ruilen.
 • Ik denk toch dat je een illegale versie wilt laten lopen… anders als het een legale was kreeg je een foutmelding zoals ; CD/DVD Emulatie software gevonden !

  En niet plaats de juiste DVD / CD..

  Freek
 • @ The_game_man, jammer dat jij niet uitgaat van het goede van de mens, zoals vunce. Ik wil best als ik thuis kom van mn werk even een foto'tje maken van de game met op de achtergrond het forum in beeld (zodat je kan zien dat het een echt exemplaar is).

  Het spel zelf heb ik niet op C maar op een andere partitie al geïnstalleerd. En ik heb het zowel met mn DVD-speler als DVD-brander geprobeerd. Dus kmoet inderdaad onderhand tot de conclusie komen dat ik terug zal moeten gaan naar de MAKRO. Weet iemand toevallig een routeplanner voor de brommer??. Maar ik vrees dat ik daar dan al te laat mee ben aangezien je bij de meeste winkels binnen 24 uur zoiets moet doen met software.
 • Staat er niets in de FAQ over dit probleem??
 • De faq (ik denk dat je die van het spel bedoeld) vind ik niet echt geweldig in elkaar steken. Als je hiernaar zoekt kan je met moeite vinden wat ik in mn beginpost al aangaf. Even google gebruiken ging sneller.

  Weet iemand trouwens hoe snel het werkt als je het spel opstuurt naar EA (volgens mij was dit in de buurt van amsterdam) maar hoe snel zijn ze met retourneren? want dit kost volgens mij 5 euro. En als dit gewoon in een weekje is opgelost dan, ga ik hier geen vrij van mn werk nemen.
 • [quote:948e1dbfa1="Rainmaker"]Ik heb Battlefield 2 eindelijk gekocht na de demo grijs gespeeld te hebben. (goede ontwikkelaars moet je belonen, niet waar?) Ga ik hem installeren. Geen enkel probleem. Installeer ik de patch. Ook geen probleem. Wil ik het gaat spelen: foutmelding.[/quote:948e1dbfa1]

  Heb je ook gespeeld zonder patch? <— (dus met de 1e keer installatie, niet de 2e keer) deed hij het toen wel? Ik zou persoonlijk nog even wachten met terug sturen/brengen en/of je bent al te laat denk ik. Het is meestal idd binnen 24 uur terugbrengen.

  Heb je windows al eens opnieuw geinstalleerd? Zoiets wil ook nog wel eens heel erg helpen.
 • [quote:bc98c24e0f="Vunce"]Ik heb Nero, Alcohol120% en Daemon-tools geinstalleerd en ik heb nergens last van.
  ….[/quote:bc98c24e0f]
  tja en ?
  Misschien heb jij de virtual drives e.d. uit staan of kan de detectie van BF2 de locatie van die items niet in je registry terugvinden.
  Mogelijk heb je net een oudere/nieuwere versie …

  EA & co zullen in de faqs vaak doodleuk vertellen dat je het helemaal moet verwijderen, terwijl je in de praktijk met het uit zetten van enkele opties al geholpen bent.

  [quote:bc98c24e0f]
  En aan de dvd lijkt het me niet te liggen aangezien hij anders niet zou kunnen installeren.

  [/quote:bc98c24e0f]
  ik heb bij mijn eigen spellen vaak genoeg gezien dat installatie wel netjes verliep, maar dat de 'beveiliging' vervolgens nog struikelde …

  Wat ook wil voor komen is dat beveiligingen van diverse software met elkaar over hoop ligt.

  Kijk maar eens welke 'service' de makers van deze troep allemaal bieden :
  http://www.star-force.com/protection.phtml?c=91
 • Even nog voor de mensen die mochten twijfelen aan de echtheid van mijn spel http://www.xs4all.nl/~hvanderb/IMG_0112.JPG (excuses voor de slechte kwaliteit maar khad geen zin om er veel moeite in te steken.

  De dvd speler verwijderen ga ik morgen waarschijnlijk proberen.

  Maar heeft er iemand toevallig ervaring met het opsturen van cd's/DVD's naar EA om te vervangen??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.