Vraag & Antwoord

Games

[Games]UT2004 moeilijk of...

Anoniem
sdk
21 antwoorden
 • Het betreft hier een vraag aan de spelletjesfreaks.

  Ik ben trots omdat ik het singleplayer gedeelte van UT2004 zonder cheats heb gewonnen op skilled. Echter had ik hier enorm veel moeite mee en menige ongepaste woorden zijn de revue gepasseerd.
  Ik heb zo mijn best gedaan, strafen, dodgen, jumpy zijn en nog is het niet het hoogste niveau. Ik heb het op het randje gehaald.

  Wat is dan het verschil dat sommige het spel op Godlike kunnen uitspelen? Het lijkt me namelijk volstrekt onmogelijk net zoals online gamen. Ik verlies het 9 van de 10 keer online en mijn ping is prima. Wat doe ik in vredesnaam verkeerd?
  Veel andere spellen zoals WarCraft III krijg ik op Easy nog niet uitgespeeld en ik verrek het om cheats te gebruiken.

  Koop je een spel voor 50 euro, krijg je hem niet uitgespeeld omdat het simpelweg té moeilijk is. Emperor battle for dune is het enigste spel dat ik op hard heb uitgespeeld zonder cheats. Hier kan het dus wel.

  Kan iemand mij verklaren?
 • Aanleg voor het type spel. Net als met sport ben je ergens goed en in iets ben je slecht. Ik probeerde Q3 ook op Nitemare uit te spelen maar dat is mij ook niet gelukt. Andere lukte het wel en zei speelde dan ook op het hoogste niveau.
 • Zolang je maar plezier hebt, de meeste speltypes die ik moeilijk vind (zoals RTS en veel RPG's) vind ik eigenlijk niet niet eens leuk om te spelen.
  Het boeit me allemaal niet veel en ga me er dus ook niet in verdiepen.
  Ik wordt bijvoorbeeld al misselijk als ik in dat Warcraft topic hier kijk. Gaat mij allemaal veels te diep waardoor ik mijn interesse verlies.
 • Een beetje aanleg is inderdaad niet weg, maar het komt toch voornamelijk neer op heel veel oefenen bij dit soort games hoor …
 • Als je je reactievermogen en snel denken goed wilt trainen moet je maar eens online een uurtje [b:0214fb2f8a]Instagibben[/b:0214fb2f8a]
  Een klein uurtje Instagib is volgens mij vergelijkbaar met een paar uur "normaal" UT spelen.
 • … en kijk niet raar op als je van SP naar MP gaat en dan met 2kill 30death eruit komt, is normaal voor beginner, zolang je maar hard blijft rennen want zodra je stilstaat ben je dood. Rennend persoon is al moeilijker te raken, iemand die al rennend heen en weer springt is nog moeilijker te raken [size=8:55898d97b6]hoewel ik persoonlijk een hekel aan dat soort mensne heb, omdat ze schijnbaar bang zijn om van 2k 15d naar 2k 20d te gaan <– kunnen er niets van en proberen zo nog iets beter te lijken, maargoed ik game niet zo heel veel meer tegenwoordig maar dat is wel de laatste mode geloof ik :roll:[/size:55898d97b6]
 • Ja, denk ik ook. Het soort spel moet je liggen.

  Nou, zo beroerd doe ik het online nu ook weer niet, maar echt winnen is vaak een utopie. Ik heb me gevonden in Tweaktool 2004 v2.2. Je kunt veel aanpassen en zo de wapens een stuk krachtiger maken zodat je écht moet opletten waar je staat, zelfs op novice is het linke boel.
  Zoiets vind ik veel leuker. Zwaartekracht omlaag maakt het ook moeilijker omdat je minder wendbaar bent en langer in de lucht. Zo kun je volgens mij ook goed oefenen. Eigenlijk een soort InstaGib met normale wapens :D Prachtig voor Assault en Onslaught.
  De Avril was ook zo'n slap wapen. Nu is het een soort redeemer.
  Dat vind ik de échte kracht van het spel.

  PS: De wijzigingen gelden voor elke speler, dus ook je vijand is ermee uitgerust!

  Zo heb ik ook Emperor Battle for Dune aangepast zodat er veel meer vijandelijke units zijn. Zelf bezit je dan over exorbitant zware units tegen een extreme prijs. Dat is pas opletten wat je doet.
  Battle for middle earth lijkt bij mij zoals in de film. Het originele spel is zo slapjes. ik wil échte slachtvelden creëren met honderden units.

  Helaas vereist mijn praktijk een zeer pittige machine die ik gelukkig heb.
 • [quote:4b07ca2a96="Jimmy"]Helaas vereist mijn praktijk een zeer pittige machine die ik gelukkig heb.[/quote:4b07ca2a96]Jij pronkt wel erg graag met je pc he :roll:
 • Heh', Jimmy doe is een link naar sys-specs?
 • @ Vunce ; Ben het volkomen met je eens… Warcraft Jezus hey man dat is pas ingewikkeld

  Ik speel meestal spellen zoasl Half-Life 2 , Counter-Strike Source ( Banned by VAC… ) Roller Coaster Tycoon 3 en Sid Meiers Pirates… dat is mijn "gerne".. heel erg uiteen lopend… het spel moet me gewoon liggen

  Freek
 • [quote:b8e934f5fe]Wat is dan het verschil dat sommige het spel op Godlike kunnen uitspelen? [/quote:b8e934f5fe]

  Nu moet ik erbij zeggen dat ik al jarenlang een fan ben van UT. Ik speel UT GOTY edition al vele jaren en UT2004 speel ik hiernaast ook.
  Toen ik de eerste keer UT2004 speelde ben ik ook op godlike begonnen, na drie dagen had ik het hele toernooi uitgespeeld.

  Ik denk dus dat het ook ligt aan de ervaring die je al hebt met het spel. Ik speel al 4 jaar online en offline speel ik nog langer. Natuurlijk zal het ook met je reactievermogen e.d. te maken hebben, maar ik denk dat je dat ook kan trainen.

  Blijf het gewoon proberen online en offline en je zult zien dat je toch snel zal verbeteren.
 • [quote:9f47cea82f="Comp-Freak"][quote:9f47cea82f="Jimmy"]Helaas vereist mijn praktijk een zeer pittige machine die ik gelukkig heb.[/quote:9f47cea82f]Jij pronkt wel erg graag met je pc he :roll:[/quote:9f47cea82f]

  Naja, mag ik toch wel zeggen? Het is toch een simpele waarheid dat meer units meer van je PC eisen.

  Maar goed iemand vroeg even om mijn specs:

  AMD64 3500+ s939
  2048 MB RAM
  Ati X800pro
  Iiyama c480t 19inch TFT

  Even online weer:

  Ik heb me ook vele uren vermaakt met UT99GOTY. De announcers zijn er alleen maar op achteruit gegegaan. Xan was in UT99 veel duidelijker qua taunts. Ik heb wel degelijk ervaring met de UT serie en ik kom echt niet verder dan skilled wat ik ook probeer. De bots zijn dan gewoon té goed. Even hoesten en je bent al dood. Gamen moet leuk blijven en 'n keer verliezen is juist leuk, maar niet continu verliezen.
  Kan iemand mij dan laten zien hoe ie speeld op Godlike? Het lijkt mij namelijk volstrekt onmogelijk. Ik heb het even geprobeerd.
  Op Godlike is je muis zo versleten :o
  Waarom moet een spel origineel zo anders zijn als dat ik wil? Neem de Avril bijvoorbeeld. Eerst gebruikte ik dat wapen nooit (veel te zwak). Eerst was het mogelijk om lang in de lucht te blijven en de boel aan gort te schieten beneden. Nu is het met één Avril raket afgelopen. Een sniper moet ook zijn zoals hij hoort te zijn: one shot one kill. Een minigun moet ook zijn zoals het hoort: snel en accuraat.

  edit: in de single player campaign is alles op default, erg jammer.
 • Ik zie mezelf absoluut niet als een goede gamer, maar skilled gaat me wel heel makkelijk af. Denk dat ik adept ook wel regelmatig kan winnen, en even oefenen en iets moeilijker moet ook wel lukken. Ik merk wel dat ik veel beter ben dan een paar jaar geleden, ik speelde toen alles op easy en had daar nog best veel moeite mee. Veel spelen en oefenen, dan kan je nog best beter worden.

  @Jimmy, wil je even een linkje geven naar die TweakTool, klinkt wel leuk. Typ ik TweakTool 2004 in bij google dan krijg ik dit.
 • @Jimmy,

  Ik vind niet dat ze Godlike eruit moeten halen. Het is wel degelijk mogelijk om deze uit te spelen alleen je moet er ontzettend goed in zijn. Als iedereen de moeilijkste setting uit kan spelen is er weinig uitdaging meer aan.
 • [quote:142e8d6f7b]Als iedereen de moeilijkste setting uit kan spelen is er weinig uitdaging meer aan.
  [/quote:142e8d6f7b]

  Precies!

  Gewoon blijfen oefenen, en zeer zeker veel online spelen. Dan lukt het vanzelf wel een keertje om het spel op Godlike uit te spelen. Als je veel speelt wordt het zelfs een soort automatisme, je hoeft niet meer na te denken. Voordat je de tijd hebt om na te denken is de bot al dood. Dat heeft me zelf ook zeker 3 jaar gekost om dat te kunnen :wink:
 • Inderdaad, Jimmy, denk neit dat je het na een paar weekjes flink oefenen al supergoed kan ^^
 • Heel simpel je moet gewoon aim hebben, strafen enzo hoor je niet nodig te hebben :P gewoon rennen naar die damageamplifier en dan je favo gun pakken
 • Bedankt allemaal. Deze jongen gaat eens flink oefenen. Waarom denk je dat ik de wapens dodelijker en accurater dan ooit heb gemaakt. Nu leer ik campen, dodgen en teamwork.
  Mijn motoriek is niet super, maar niet barslecht.
 • Ik heb juist dat ik online tegen mensen wel goed speel maar offline tegen bots niet. Kan ook liggen aan mijn pc, want die bots vreten nogal rekenkracht en dat kost nogal wat beeldjes per seconde vooral in onslaught. Maar daarbij vind ik bots ook heel onnatuurlijk bewegen en doen. Bij mensen kan ik meestal wel vooruit denken wat ze gaan doen maar bots zijn voor mij onvoorspelbaar. Dat zal wel weer liggen omdat ik meer online dan offline speel. Trouwens ben nu op skilled bezig en het word al moeilijk, voor mezelf maar ook voor mn pc :wink: .
 • He grappig, ik vind de bots juist veel te voorspelbaar. Ook op Godlike kan ik de bots wel aan. Maar online is het toch net een stukje lastiger :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.