Vraag & Antwoord

Games

IDG gooit gametijdschriften in de prullenbak

Anoniem
bigstaal
42 antwoorden
 • Ben het eens met NoepZor :) Ik hoef maar 10 minuten te rijden en ik ben in Duitsland aan het tankstation… daar haal ik voor 1.95 een pc magazine met DVD.. :) Maar is dan wel duits… minder

  Ik ben nu ook op zoek naar een pc game tijdschrift… had bijna een abo op pc zone genomen

  Freek
 • PC Gameplay ?

  Is een Belgisch blad (dus gewoon NL), en schijnt erg goed te zijn, beter dan de PC Zone.
 • Vind het idd erg jammer dat de PC Zone weggaat :( , had eerst nog de PU, maar daar ben ik ook vanaf gestapt omdat ze het over álle consoles hebben, niet alleen over de Pc.

  Voor de rest vind ik het dan ook weer grappig dat in de laatste Pc Zone nog stond dat ze komende maanden nog artikels zouden schrijven over hoe je een pc in elkaar zet :lol:
 • Ach … die hardware artikels kwamen deels uit C!T. Dus mogelijk dat daar iets in terug te zien zal zijn ?

  Op zich best jammer, want als nederland te klein is voor ook maar enige concurrentie dan missen de mensen zonder internet en/of talenknobbel nog meer.
 • Tsja, het is ook duur. €7,95 voor een PC Zone, in Duitsland haal je een computerbild voor €2 met compleet spel 8)
 • Het ondervragen van mensen bij de Hema
 • http://www.tweakers.net/nieuws/38272

  Door mismanagement gaat er dus alweer een abo van mij de grond in na NetProfessional. Ik vond PC Zone zelf een leuk en lekker leesbaar blad en volgens mij is er nog prima markt voor tijdschrijften, als er daarnaast ook maar iets online is te doen. Maar vroeger was het bij IDG zo dat ze zich vooral richtte op de tijdschriften (dit forum was bijv. van ondergeschikt belang) en nu gaat het roer (toch nog om) maar dan ook gelijk radicaal. Hup, tijdschriften de deur uit. Grappig dat ze nog wel een complete redesign van het blad konden uitvoeren vorige maand. Er is blijkbaar weer goed overlegd binnen de IDG.

  Lezen jullie nog gamesbladen en zien jullie het zitten om alleen maar online content te gaan lezen (handig op de wc en in de trein etc.)

  Ik denk dat ze bij de pc gameplay in ieder geval wel blij zullen zijn met het besluit. Die zijn blijkbaar nog wel winstgevend en krijgen nu weer een hele markt erbij. Misschien zou IDG daar eens wat van op kunnen steken.
 • Ik vind het erg zonde, PC Zone kon mij wel bekoren. Zelf lees ik de PU (Power Unlimited) veel (puber hè :P ), en vind het ook niet nodig om die op te zeggen. Zoals TS zegt is internetnieuws lastig te lezen in de trein/wc/bed/etc. . Game-websites gebruik ik vooral om écht het laatste nieuws te lezen en reviews/previews van jaren geleden, en om de fora te lezen natuurlijk!

  Van de GamePro vind ik het ook best opvallend, die bestond toch nog niet zo lang?
 • Ik ben destijds gestopt met PCGameplay, omdat ze meestal oud nieuws brachten, wat ik al lang op internet gelezen had.

  Ook bespaarde ik daardoor de nodige euro's. Op die manier betaald een breedband abbo zichzelf terug (naast de uitgespaarde telefoontikken die ik al bespaarde).
 • Ik lees de Power Unlimited en dat is meer een infotainment blad (nee niet zelf bedacht) maar dat vind ook juist het sterkste punt. Ze kunnen niet het nieuwste gamesinfo geven want internet is toch altijd een stuk sneller. Ik lees de PU dan ook vooral voor mijn plezier ipv dat ik op de hoogte wil zijn van de nieuwste games. En ze hebben natuurlijk gamekings, het meest subjectieve tv-programma voor games, maar daarom niet minder leuk!
 • [quote:5bb84c4437="NoepZor"]PC Gameplay ?

  Is een Belgisch blad (dus gewoon NL), en schijnt erg goed te zijn, beter dan de PC Zone.[/quote:5bb84c4437]
  Ja man dat blad is zooo geweldig. Ik koop het altijd…als je het een tijdje leest begin je de humor dr in te snappen en het heeft een stuk meer diepgang als die gare PU
 • [quote:e5c74603ba="NoepZor"]PC Gameplay ?

  Is een Belgisch blad (dus gewoon NL), en schijnt erg goed te zijn, beter dan de PC Zone.[/quote:e5c74603ba]

  Jup die zocht ik ( Naam kwijt ) !!! Eens 1tje gekocht toen we op vakantie in zeeland waren , man ik was me kapot het lachen over die belgische humor , amai zeg ;)

  Freek
 • Ik ben nog steeds abo bij PC-Zone, maar eigenlijk alleen omdat ik te lui ben om dit op te zeggen.
  Ik erger me meestal dood aan foute/oude informatie.

  Tegenwoordig lees ik met veel mee plezier de EGM (Electronic Gaming Monthly) De "Rest of the Crap" sectie is meestal hilarisch, het compleet afzeiken van slechte spellen.
  En de Fumitsu weekly (Ja, WEKELIJKS :o ), maar die is jammergenoeg hier moeilijk te verkrijgen en is volledig in het japans, waardoor ik het lezen hiervan kan verbergen als studeren. :wink:
 • Vunce. Vraagje , kan jij dan Japans lezen ?

  Freek
 • [quote:f13e47b763="THE_GAME_MEN!"]Vunce. Vraagje , kan jij dan Japans lezen ?

  Freek[/quote:f13e47b763]
  Volgens mij studeert hij Japans, heb ik ooit eens opgevangen toen hij daar een toetsenbord voor zocht :wink: (En nu geeft hij aan dat dat ook studeren is)

  Ik ben benieuwd of er met de C!T ook nog wat gaat veranderen aangezien die ook onder IDG loopt of eraan gelinkt is oid.

  Overigens zie ik het probleem niet in van een duitstalig blad, Deutsch lesen is einfach. :P :wink: Zolang het tenminste niet over al te ingewikkelde dingen gaat waar veel Duits vakjargon in zit, dan is het even wat moeilijker (maar ook dat is te leren door het te lezen, übung macht der meister zegt men (Duitse uitdrukking voor oefening baart kunst)).
  IDG heeft dus ook concurrentie van duitse bladen die hier te krijgen zijn, en/of van mensen die hem over de grens bij de benzinepomp gaan halen. Net zoals ze last hebben van de Vlaamse bladen.

  Ergens is die concurrentie wel goed, IDG moet nu zorgen dat ze hun hoofd boven water houden, en daardoor moeten ze proberen de beste prijs/kwaliteit verhouding neer te zetten. De concurrentie moet echter niet zo hevig zijn dat IDG kopje onder gaat, want dat is uiteraard ook weer niet de bedoeling.
 • [quote:e538342d9d="THE_GAME_MEN!"]Vunce. Vraagje , kan jij dan Japans lezen ?
  Freek[/quote:e538342d9d]Nog niet goed, maar ben wel druk bezig.
 • [quote:c584441490]
  Ik ben nog steeds abo bij PC-Zone, maar eigenlijk alleen omdat ik te lui ben om dit op te zeggen.
  Ik erger me meestal dood aan foute/oude informatie.
  [/quote:c584441490]
  tja … da's het nadeel van internet vs papier.
  De informatie in bladen is dan al gauw oud of fout.

  Irritantste de laatste tijd is dat het op begon te vallen hoeveel previews van beta-versies ze als volwaardige reviews durfden te verkopen. Maar da's een ziekte waar alle bladen last van hebben als je wat dieper graaft. :(

  Ik denk dat dat ook het grote probleem is van bladen die zich met software bezighouden. Tegen de tijd dat de software uit is hebben ze bij de bladen 'slechts' de beta-versie gezien, terwijl de internet-sites al de echte versie kunnen testen en de bijbehorende demo's kunnen plaatsen.

  // —
  De bestaande abbonees zullen nog bericht krijgen over de precieze gang van zaken. Ze schijnen iets met een on-line variant van plan te zijn.
 • Tja, maar aan alleen een (extra) online variant - natuurlijk afhankelijk hoe ze het gaan aanpakken - is denk ik niet zo veel behoefte. Daar bestaan er inmiddels genoeg goede van. Daarbij heb ik begrepen dat dat dan onder de naam van gamez.nl gaat waarbij dus alle platforms op een hoop worden gegooid. Ik zit niet echt te wachten op info over de gamecube en de bezitter daarvan zit niet echt te wachten op pc spellen lijkt mij.
 • Het is gewoon de eigenwijzigheid van de makers net als dit bij de Computertotaal het geval is, ze willen een veel te dik blad waardoor de kosten omhoog gaat en hierdoor ook het aantal pagina's reclame (iets waar de gemiddelde consument niet op zit te wachten). Ook zaten er altijd 2 cd's of een DVD bij met een berg rotzooi een abbonoment zonder dit erbij had waarschijnlijk ook wel handig geweest (of was dit er al? tijdje geen pczone meer gelezen).
  Ik verwacht trouwens niet dat het digitale gedoe een succes wordt, als je al de moeite neemt om op internet te zoeken kun je hetzelfde nieuws ook wel gratis vinden.
 • [quote:5b828189bc="sdk"]Ook zaten er altijd 2 cd's of een DVD bij met een berg rotzooi een abbonoment zonder dit erbij had waarschijnlijk ook wel handig geweest (of was dit er al? tijdje geen pczone meer gelezen).
  [/quote:5b828189bc]

  Volgens mij was PC Zone alleen maar met cd's/DVD. Dat is voor mij ook altijd de reden geweest om PC Gameplay te kopen (mits er games instaan die me interesseren). PC Gameplay heeft altijd de optie gehad om met of zonder DVD te kopen, wat toch weer een paar euro scheelde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.