Vraag & Antwoord

Games

"China zet tijdslimiet op online gamen"

Anoniem
JaFO
28 antwoorden
 • China zet tijdslimiet op online gamen

  Uitgegeven: 26 augustus 2005 13:04
  Laatst gewijzigd: 26 augustus 2005 13:23
  AMSTERDAM - Gamers in China kunnen binnenkort niet meer aan één stuk door spelen. De Chinese overheid maakt zich zorgen over de extreme verslaving van sommige gamers en neemt om die reden draconische maatregelen. Het syteem komt er op neer dat na drie uur spelen de mogelijkheden van een spelpersonage gehalveerd worden.

  Gamers die langer dan vijf uur achter elkaar spelen, zien hun niveau zelfs dalen tot een absoluut minimum. Pas na een rustpauze van minstens vijf uur krijgt de speler zijn normale krachten weer terug. Op die manier hoopt de overheid het aan een stuk door spelen te ontmoedigen.

  In de eerste instantie zullen de limieten uigetest worden bij populaire games als World of Warcraft, The World of Legend en The Legend of Mir 3. Alle online game-operators hebben laten weten de nieuwe limieten te zullen toepassen in hun games. Dat is niet verrassend, aangezien ze verder weinig keus hebben. Zonder licentie van de overheid kunnen de operators namelijk niet voortbestaan. De overheid hoopt dat het controlesysteem in de loop van 2006 volledig operationeel is.

  Meer dan twintig miljoen Chinezen spelen regelmatig spelletjes, voornamelijk in internetcafe's. De gamesindustrie is er een goedlopende zaak. Vorig jaar werd in China meer dan vijfhonderd miljoen dollar besteed aan online gamen.

  Nadeel daarvan is dat veel jongeren verslaafd raken aan online games. Begin dit jaar vermoordde een Chinese gamer een andere speler, die zijn kostbare cyberzwaard had gestolen. Ook overleed onlangs een jonge Koreaan, omdat hij meer dan vijftig uur aan een stuk door het spel Starcraft had gespeeld.

  bron: nu.nl

  Mijn mening;

  Waar slaat dit op ? De gamer moet toch zelf lekker weten hoe lang hij gamed ? Al doet hij het van mij part 1 week lang ..
  En kom op , wat is nou 5 uur gamen ? Ik zeg áls je een limit maakt , maak dan een fatsoenlijk limit zoals 12 of 14 uur , kijk das nu lang.
  En dan niet een belachelijke pauze van 5 uur , nee een pauze van 1 uur hooguit lijkt me genoeg…

  En hoe denken jullie hierover ?

  Freek
 • Ben het wel met je eens. Ik denk overigens dat dit alleen maar meer gefrustreerde gamers gaat opleveren. En die pauze is idd veel te lang.
  Daarnaast is iedereen verantwoordelijk voor z'n eigen doen en laten. Als iemand gevaar loopt door extreem lang te gamen is dat dus ook zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Door wat er is gebeurd weet men toch van deze gevaren?
 • de echte die hards zullen er wel iets op vinden vermoed ik (multiple acounts, twee pc's, …. ) maar hun regel zal ingrijpend zijn.

  Maar welke artikels dat ik al gelezen heb over gamers ginder in het Oosten slaat soms alles (mensen die hun werk opzeggen om meer te kunnen gamen is ginder geen uitzondering, gevechten die uitbreken in I-cafe's, moord over een game, doodvallen, …. ) dus ik begrijp dat ze er iets willen aan doen.

  Echter , er zijn dagen dat ik ook langer dan drie uur aan een stuk zit te gamen :o 8)
 • Dat is nu 1 van de voordelen van het communisme, je kan andere iets opleggen. In china etc gaan er dus echt mensen dood van gamen dus opzich niet echt vreemd dat zoiets wordt ingevoerd, beetje zelfde als ik dacht Japan die met zo'n beetje een militaristische wijze ervoor zorge dat de mensen niet langer overgewicht kregen. Je mag wel meer dingen niet in China denk dat dit het minst is waar je je druk over om zou kunnen maken…
 • Vind het wel verstandig, de cultuurverschillen zijn dusdanig dat de hele balans van een chinees verstoord kan worden, kijk maar naar hun plastische chirurgie drang, die is gewoon ziekelijk, benen verlengen etc alles om maar westers te lijken.
  Niet voor niets zijn in azie de meeste game doden ;)
 • [quote:226880bc84="Vandread"]Vind het wel verstandig, de cultuurverschillen zijn dusdanig dat de hele balans van een chinees verstoord kan worden, kijk maar naar hun plastische chirurgie drang, die is gewoon ziekelijk, benen verlengen etc alles om maar westers te lijken.
  Niet voor niets zijn in azie de meeste game doden ;)[/quote:226880bc84]mwa tis wel erg communistisch met een belasting heffing op het internetcafe van 50% zoals hier op auto's was china een stapje dichterbij kapitalisering gekomen :P .
 • Ik vraag me ook af hoe ze dit willen toepassen. Je zorgt er gewoon voor dat je 3 verschillende spellen hebt en je kan gewoon 24/7 door blijven spelen. Ik neem aan dat ze niet bij het ip adres gaan controleren hoe lang deze al achter internet zit. Anders zijn internetcafé's echt het haasje. Ook zullen er binnen de kortste keren denk ik cracks zijn om toch achter elkaar te kunnen blijven spelen.

  Mijn mening: goed idee, alleen niet uit toe voeren.
 • goed idee?? :evil: NEEE geeen goed idee 3 uur spelen en dan 5 uur pauze aaaah dat lijkt mij echt heel erg
 • [quote:767367cdfc="brammy!"]goed idee?? :evil: NEEE geeen goed idee 3 uur spelen en dan 5 uur pauze aaaah dat lijkt mij echt heel erg[/quote:767367cdfc]

  Dan speel je tocn een ander spel ??
  ———————

  Wees blij dat het nog niet zo erg is als in Griekenland.
  Gr. heeft enige tijd geleden een totaal verbod op gaming verboden. Nu mogen ze dan wel weer gamen, maar toch .. ik zie Japan/China nog wel eens een wet aannemen om dit ook te verbieden (en dan zie ik écht geen toekomst meer in gamen, aangezien bijna alle grote ideeën vanuit China/Japan komen).
 • [quote:cd86152ce8="MReLecTro"][quote:cd86152ce8="brammy!"]goed idee?? :evil: NEEE geeen goed idee 3 uur spelen en dan 5 uur pauze aaaah dat lijkt mij echt heel erg[/quote:cd86152ce8]

  Dan speel je tocn een ander spel ??
  ———————

  Wees blij dat het nog niet zo erg is als in Griekenland.
  Gr. heeft enige tijd geleden een totaal verbod op gaming verboden. Nu mogen ze dan wel weer gamen, maar toch .. ik zie Japan/China nog wel eens een wet aannemen om dit ook te verbieden (en dan zie ik écht geen toekomst meer in gamen, aangezien bijna alle grote ideeën vanuit China/Japan komen).[/quote:cd86152ce8]
  Ea games komt toch echt uit canada/zweden… die mario crap heb ik toch geen behoefte aan :wink: ook beginnen er games uit het oostblok te komen.
 • [quote:18d9c265ab="MReLecTro"][quote:18d9c265ab="brammy!"]goed idee?? :evil: NEEE geeen goed idee 3 uur spelen en dan 5 uur pauze aaaah dat lijkt mij echt heel erg[/quote:18d9c265ab]

  Dan speel je tocn een ander spel ??
  ———————

  Wees blij dat het nog niet zo erg is als in Griekenland.
  Gr. heeft enige tijd geleden een totaal verbod op gaming verboden. Nu mogen ze dan wel weer gamen, maar toch .. ik zie Japan/China nog wel eens een wet aannemen om dit ook te verbieden (en dan zie ik écht geen toekomst meer in gamen, aangezien bijna alle grote ideeën vanuit China/Japan komen).[/quote:18d9c265ab]

  wat krijg je dan een boete voor online gamen ??

  haha
 • k vind het wel een btje vergezocht. .. 8)
 • oh een beetje maar hoor ?:S:S
 • Dit gaat toch nergens over…voor je het weet komt het hier ook…het is nu echt begonnen…china gaat de wereld overnemen…. :-?
 • [quote:92626f796c="MReLecTro"]ik zie Japan/China nog wel eens een wet aannemen om dit ook te verbieden (en dan zie ik écht geen toekomst meer in gamen, aangezien bijna alle grote ideeën vanuit China/Japan komen).[/quote:92626f796c]
  Japan en China kan je totaal niet vergelijken in zulke zaken.
  Een cultuur verschil van hier tot Tokio ;)
  Grote ideeën uit China? Sinds wanneer?
  Japan is een groot games land maar veel populair pc spellen komen toch echt uit de VS en Oost Europa is ook mooi op weg.
  Japan is meer het land van de consoles etc en de VS is toch een van de grotere spelers op de PC markt (de UK geloof ik ook wel.
 • Zo'n limit op gaming is gewoon te gek voor woorden, neemt de vrijheid weg van de oosterse jongeren. Lijkt wel weer op dictatuur.
  Ik zit ook wel eens van 20:00 tot 05:00 aan WOW maar dat is mijn keuze..
 • Ach na 3 uur krijg ik koppijn van mijn scherm en dan moet ik wat anders doen, maar dan denk ik een halfuurtje of een uur. Geen VIJF uur!!
 • [quote:6a3e345ad9="Therasan"] Lijkt wel weer op dictatuur.[/quote:6a3e345ad9]
  Is china dat sort of eigenlijk ook niet nog steeds? ;)
 • @Vandread
  Yep een officieus dictatuurschap!
 • [quote:05081dd2ef="Therasan"]@Vandread
  Yep een officieus dictatuurschap![/quote:05081dd2ef]nee het is een communistisch land dat is wat anders… dat jij blijkbaar het communisme ziet als het rode gevaar is een knap staatlje westerse (lees Amerikaanse) propoganda.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.