Vraag & Antwoord

Games

PS2 of XBOX: advies gevraagd!

Anoniem
JaFO
31 antwoorden
 • Beste forummers,

  Ik kan me voorstellen dat jullie dergelijke titels al eerder zijn tegengekomen, maar ik heb een héél specifieke situatie en hoop dan ook dat jullie me in dit specifieke geval met advies kunnen bijstaan.

  Ik ben huisbeheerder in een studentenhuis in Leiden. Nu willen wij voor onze fusie (gezamenlijke woonruimte) een spelcomputer aanschaffen. Mijn vraag is dus in grote lijnen: PS2 of XBOX? Hierbij moet gelet worden op het volgende:

  [list:0f683a6073][*:0f683a6073]Ik wil graag de goedkoopste, maar met de volgende randvoorwaarden;
  [*:0f683a6073]4 controllers;
  [*:0f683a6073]Groot aanbod van goedkope spellen;
  [*:0f683a6073]Future-compatibility maakt niet uit;
  [*:0f683a6073]Leuke spellen;
  [*:0f683a6073]Internetopties onbelangrijk.
  [/list:u:0f683a6073]

  Wat zou in dit geval jullie keuze zijn (ik heb er echt geen verstand van) en waarom? En ben ik dingen vergeten?

  Alvast allemaal héél erg bedankt!

  - Bas
 • nu nog kan je geen verschil tussen de 2 maken.

  Ze kosten ongeveer evenveel, hebben ongeveer even dure spellee, enz.

  Wat vind je leuke spellen? dat verschilt weer per persoon.


  Ze hebben allebei ondersteuning voor 4 controllers.
 • Deze vergelijking kunnen wij natuurlijk niet voor je maken. Xbox en PS2 hebben ongeveer dezelfde specs dezelfde soort games.. enzovoorts..
  PS2 heeft voor mijn gevoel meer 1player games en Xbox meer 2-4 spelergames.. De keuze is aan jou..
 • Dat X-Box meer multiplayer games heeft is voor mij natuurlijk wel een belangrijk punt. We wonen met z'n 17en, dus niet zelden zullen we met z'n allen tegen elkaar willen spelen.

  Met leuke spellen bedoel ik (persoonlijk) race-spellen [i:e98497b94d][NFS, Project Gothem][/i:e98497b94d] en vechtspellen [i:e98497b94d][Mortal Kombat, StarWars][/i:e98497b94d]. Maar ook bijv Mario Cart is cool (ja, ik weet het, andere console). Iig spellen waarbij je makkelijk en snel tegen elkaar kan spelen.

  Ook vroeg ik me af of de een robuuster is dan de ander? Welke zal het langst meegaan? Gaat de prijs rond kerst hard dalen ivm de introductie van de opvolgers op gaat dat tegenvallen?

  Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoorden!

  - Bas
 • voor xbox raad ik aan :

  Burnout 3!!
 • Dank je! Ik zoek 'm even op… ;)

  - Bas
 • [quote:cfb8708dff="BasHamar"]

  [knip]Maar ook bijv Mario Cart is cool (ja, ik weet het, andere console).

  [/quote:cfb8708dff]

  Persoonlijk zou ik voor een gamecube gaan (obv prijzen budgetgaming.nl:

  - gamecube + mariokart 89,-
  - 3 extra controllers 24,90 stuk

  Ben je dus voor nog geen 165,- klaar voor een console met vier controllers en een van de leukste games op samen te spelen. Eventueel is F-zero GX ook zeer goede science-fiction racer. En Super Smash Bros. Melee zou je als een soort vechtgame kunnen zien.

  Verder nog leuke singleplayer als Resident Evil 4, Metroid Prime, etc.

  Het blijft echter een persoonlijk verhaal welke console het best bij jou en je huisgenote past. Als spellen als GTA e.d. een must-have zijn, dan kan je beter voor ps2 kiezen.
 • Studenten!!!

  Ik had met mijn huisgenoten een playstation… [b:ef242d0ac8]eyetoy[/b:ef242d0ac8] is ook een leuke bezigheid…

  De meeste multiplayer games zijn op beide consoles te krijgen.

  Wij zijn door eyetoy voor de playstation gegaan. :wink:
 • [quote:58d75a611c="PS"][quote:58d75a611c="BasHamar"]

  [knip]Maar ook bijv Mario Cart is cool (ja, ik weet het, andere console).

  [/quote:58d75a611c]

  Persoonlijk zou ik voor een gamecube gaan (obv prijzen budgetgaming.nl:

  - gamecube + mariokart 89,-
  - 3 extra controllers 24,90 stuk

  Ben je dus voor nog geen 165,- klaar voor een console met vier controllers en een van de leukste games op samen te spelen. Eventueel is F-zero GX ook zeer goede science-fiction racer. En Super Smash Bros. Melee zou je als een soort vechtgame kunnen zien.

  Verder nog leuke singleplayer als Resident Evil 4, Metroid Prime, etc.

  Het blijft echter een persoonlijk verhaal welke console het best bij jou en je huisgenote past. Als spellen als GTA e.d. een must-have zijn, dan kan je beter voor ps2 kiezen.[/quote:58d75a611c]

  Die stinkt echt gewoon hard.

  Ik zou voor XBOX gaan, mede omdat ik hier de meeste en beste ervaring mee heb, de controller nadert ongeveer de perfectiegrens vind ik, daarnaast heb je XBOX LIVE, wat goed geregeld is.

  Als je een XBOX koopt zou ik em zeker met HALO1 erbij kopen HALO2 vind ik persoonlijk een beetje slechter als HALO1, maar HALO2 kan weer over XBOX LIVE, verder, PS2 heeft veruit de meeste games (mede doordat voor PS2 veel 2e delen zijn uitegekomen van PS1 games)

  XBOX heeft beste graphics, en GameCube heeft heel veel nintendo-achtige spellen.
 • LOL ? Dus omdat jij beter bent met een Xbox dan zuigt de PS2 ?

  En lezen is ook een kunst, hij wil multiplayer games, maar GEEN internetopties, omdat dat onbelangrijk is.

  Ik zou gewoon ff naar de totaalprijs kijken van een console + 4 controllers (meestal krijg je er 1 bij) en een paar leuke games om mee te beginnen (Soms krijg je er een game bij, maargoed). Degene die het goedkoopst is, en het goedkoopst is uit te breiden (meer games, accesoires) zal ik nemen.

  Trouwens, beide consoles zijn als DVD speler te gebruiken, misschien ook een leuke feature die je over het hoofd hebt gezien. Bij de Xbox moet je er wel een afstandsbediening bijkopen, bij de PS2 weet ik niet.
 • [quote:0554d7e8ae="NoepZor"]LOL ? Dus omdat jij beter bent met een Xbox dan zuigt de PS2 ?

  En lezen is ook een kunst, hij wil multiplayer games, maar GEEN internetopties, omdat dat onbelangrijk is.

  Ik zou gewoon ff naar de totaalprijs kijken van een console + 4 controllers (meestal krijg je er 1 bij) en een paar leuke games om mee te beginnen (Soms krijg je er een game bij, maargoed). Degene die het goedkoopst is, en het goedkoopst is uit te breiden (meer games, accesoires) zal ik nemen.

  Trouwens, beide consoles zijn als DVD speler te gebruiken, misschien ook een leuke feature die je over het hoofd hebt gezien. Bij de Xbox moet je er wel een afstandsbediening bijkopen, bij de PS2 weet ik niet.[/quote:0554d7e8ae]

  PS2 krijg je er gratis AB bij,
 • [quote:eb814ce92d="Therasan"]Wij zijn door eyetoy voor de playstation gegaan. :wink:[/quote:eb814ce92d]Heb even opgezocht wat een eyetoy precies is, en ik moet zeggen dat het wel enorm melig is! Ik zie ons al thuiskomen na het uitgaan en dan zo'n spel spelen… Absoluut een pre voor de PS2.[quote:eb814ce92d="TeH.SMooSH"]voor xbox raad ik aan : Burnout 3!![/quote:eb814ce92d]Ff gegoogled, en volgens mij is Burnout 3 voor zowel X-Box als PS2 te krijgen. Het staat wel echt heel goed gerecenseerd op GameSpot, dus ik ga ff kijken of het een cool spel is![quote:eb814ce92d="PS"]Persoonlijk zou ik voor een gamecube gaan […][/quote:eb814ce92d]Het probleem van een GameCube is dat ik het zelf nooit gezien heb. Wel ken ik mensen met een PS2 of X-Box, dus daar ga ik ook ervaringen aan vragen. Probleem is alleen dat niemand er echt verstand van heeft… Ik zal 'm meenemen in de overweging.[quote:eb814ce92d="NoepZor"]Trouwens, beide consoles zijn als DVD speler te gebruiken, misschien ook een leuke feature die je over het hoofd hebt gezien. Bij de Xbox moet je er wel een afstandsbediening bijkopen, bij de PS2 weet ik niet.[/quote:eb814ce92d]Ja, daarvan was ik al op de hoogte. ;) [quote:eb814ce92d="Sander1337"]PS2 krijg je er gratis AB bij,[/quote:eb814ce92d]Kijk, dat is dan ook weer een pre voor de PS2. Nu moet ik alleen nog even zoeken welke console het goedkoopst is.

  Iedereen die nog iets te te voegen heeft: graag! Ik zal binnenkort even een prijsvergelijking plaatsen, dan kunnen we misschien beter kijken waar we het nu eigenlijk over hebben…

  Iedereen weer heel erg bedankt voor alle reacties!

  - Bas
 • [quote:9461026f31="Sander1337"]PS2 krijg je er gratis AB bij,[/quote:9461026f31]
  [quote:9461026f31]Kijk, dat is dan ook weer een pre voor de PS2. Nu moet ik alleen nog even zoeken welke console het goedkoopst is. [/quote:9461026f31]

  De graphics van de XBOX zijn weer beter, dat is de grote PRE van de XBOX denk ik.

  Verder zie je heel vaak aanbiedingen van XBOXEN:
  - 1 XBOX Console
  - 2 XBOX Controllers
  - 1 Afstandsbediening
  - 1 of 2 games
  - 3 maanden XBOX LIVE (of je het wil of niet, dit zit vrijwel altijd bij deze pakketten)
 • Let er bij de ps2 op dat je de slimline-versie (PsTwo) kiest, want die heeft een ingebouwde netwerk-adapter.

  // —
  De meeste door eyetoy ondersteunde spellen zijn echt supermelig en (zeker niet onbelangrijk) redelijk goedkoop (+/- 20-30 Euro / stuk).

  En als je toch melig bezig bent, vergeet dan niet de Singstar-serie (Singstar, Popstar). Welk studentenhuis wil geen nieuwe kandidaat voor Idols vinden ;)

  Burnout 3 is multiplatform en multiplayer, dus zowel Xbox als PS2.
  Binnenkort is er Burnout 4 (voor alle mogelijke consoles).

  Net zo leuk (en multiplatform) is SSX Tricky & SSX 3 (binnenkort opgevolgd door SSX on tour). IMHO is de SSX-serie het leukst op de PS2. De Xbox heeft een mindere controller en wat problemen met de snelheid van het spel op punten.

  Dan heb je nog de Tony Hawks-serie. Ook hier weer multi-platform, dus de keuze PS2 of Xbox maakt niet zo veel uit.

  Need for speed … zelfde verhaal als bij Tony Hawk.

  Destruction Derby Arena … alleen PS2, maar best leuk om te spelen met meerdere spelers (ook via een netwerk).

  Gamecube is idd best het overwegen waard als je spellen als Mario Party en de rest van de sport-spellen met Mario in de hoofdrol wilt spelen. Mario Tennis & Golf zijn leuke meerspeler-spellen voor de minder fanatieke spelers. En aangezien de GC het goedkoopst is van ze alledrie …
 • @ JaFO PS2 Slimline word erg warm en is kwalitatief slechter dan een normale PS2 (werkte vroeger bij een gameshop) hou daar dus rekening mee.

  Verder @ Burnout –> Er komt over een paar dagen ook een nieuwe burnout op de markt genaamd Burnout Revenge.. uiteraard gaat dit weer een knaller worden!
 • [quote:d8a596abb3]Binnenkort is er Burnout 4 (voor alle mogelijke consoles).
  [/quote:d8a596abb3]Burnout: Revenge bedoel je?
  Heb em al bijna helemaal uitgespeeld.
  Tis weer net zo verslavend als de vorige.
  De grootste verandering is dat je nu een game-optie hebt die Traffic … heet (ben het ff vergeten) waar je punten moet verdienen door middel van nietsvermoedende weggebruikers omver te rijden. Super-onrealitisch, maar wel erg leuk.
  En je kunt nu ook crashbreakers gebruiken tijden normale races, heerlijk.
 • Ik heb hem besteld.. krijg hem morgen binnen.. Leuke spellen moet je supporten dus kopen. Ook al is mijn Xbox omgebouwd. geld trouwens voor alle spellen. vind je een spel leuk? Koop het dan!
 • Ok, ik ga even proberen een kleine vergelijking op te zetten hieronder. De prijzen zoals genoemd komen van de website van Dixons. Waarom daar? Omdat dat een van de eerste nuttige resultaten van Google is waar ze zowel PS2 als X-Box als alle accessoires verkopen, zodat het een min of meer eerlijke vergelijking is. Als mensen een andere site/winkel weten waar dit allemaal goedkoper kan, of een hele goede aanbieding ergens, dan hoor ik het graag![code:1:e849349e41] PS2 XBOX GameCube
  ———————————————————
  Console + controller 149 149 100
  Logitech Controller (3x)* 39 39 45
  Afstandsbediening ** 0 30 0
  —+ —+ —+
  Totaal: 188 218 145


  * Deze zijn het goedkoopst. Slechte keuze?
  ** Bij de PS2 kan je ook met de controller de DVD-speler
  bedienen, naar wat ik begreep uit eerdere posts is
  dit bij de X-Box niet zo. Klopt dit? Hoe zit dit bij
  de GameCube?[/code:1:e849349e41]De PS2 heeft dan nog als extra voordeel de Eyetoy á €20 en een hoop goedkope spellen voor dit ding.

  Mijn grootste minpunten tov de GameCube zijn heel simpel. Ten eerste hebben ze een kleiner spelaanbod, en de spellen die ze hebben trekken mij eerlijk gezegd niet echt aan. Daarnaast ken ik niemand die zo'n ding heeft, dus ik kan ook niet bij zo iemand kijken hoe de beeldkwaliteit en spelervaring is.

  Wel ken ik mensen met een PS2 of X-Box. Mijn eerste indruk is dat de X-Box mooiere spellen heeft. Eerlijkheidshalve moet ik daarbij wel zeggen dat ik op de PS2 alleen spellen van meer dan een jaar of 2 á 3 heb gespeeld, dus echt eerlijk is het ook niet.

  Spellen blijken verder voor alle consoles even duur. Om te beginnen lijkt mij het dan ook verstandig om een aantal spellen te kopen die je met z'n 4-er kan spelen. (Studentenhuis enzo…) Dus dan kom ik op een racespel [i:e849349e41][NFSU2, Project Gothem #, Burnout 3][/i:e849349e41], een schietspel [i:e849349e41][James Bond, Halo 2, Doom 3][/i:e849349e41] en evt een vechtspel [i:e849349e41][Mortal Kombat, Tekken][/i:e849349e41].

  Zo, een heel verhaal. Sorry daarvoor. Heeft iemand antwoorden op vragen in dit verhaal of sowieso iets toe te voegen hieraan, dan hoor ik dat weer graag.

  - Bas

  [b:e849349e41]Edit:[/b:e849349e41] Op GameSpot zit ik een aantal spellen te bekijken en te vergelijken, en wat me opvalt is dat op de X-Box de meeste spellen tot max 2 spelers gaat, waar de PS2 meestal gewoon 4 spelers ondersteunt, of zelfs 16!. Is dat altijd zo of kijk ik gewoon toevallig bij de verkeerde spellen? (NFSU2, Burnout 3, JB007: Everything or Nothing)
 • Logitech controllers zijn van goede kwaliteit, verder.. ik weet niet of ik dit hier mag zeggen maar goed. De xbox kan je met behulp van een softmod *software matige bios flash* ook zonder afstands bediening DVD/MP3/DIVX/e.d. laten afspelen. dit heeft geen nadelig gevolg op de hardware van de xbox.
 • [quote:3515eca6a4="BasHamar"]Als mensen een andere site/winkel weten waar dit allemaal goedkoper kan, of een hele goede aanbieding ergens, dan hoor ik het graag![/quote:3515eca6a4]

  Kijk eens op:
  http://www.budgetgaming.nl/games/1/console-hardware.html en
  http://tweakers.net/pricewatch/cat/214/top.

  Dixons staat nu eenmaal niet bekend om z'n lage prijzen. :wink:

  [quote:3515eca6a4]
  ** Bij de PS2 kan je ook met de controller de DVD-speler
  bedienen, naar wat ik begreep uit eerdere posts is
  dit bij de X-Box niet zo. Klopt dit? Hoe zit dit bij
  de GameCube?[/quote:3515eca6a4]

  Gamecube is niet te gebruiken als losse dvd-speler (gebruikt kleine cdtjes)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.