Vraag & Antwoord

Games

Lan party

Anoniem
None
36 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil met een paar vrienden een lanparty houden hebben jullie nog belangrijke dingen die ik moet weten??????????

  Groetjes, Jordi
 • Regel een switch en utp kabels :D.
 • En zorg voor voldoende stroom. Zodra je meer dan een stuk of 10 pc's aan elkaar knoopt, kun je daar gigantische problemen mee krijgen. Als je de 10 al haalt met een (reguliere) zekering van 16A.
 • ik ga ook met vrienden een lannetje houden met ze 8ten in de herfst vakantie :)
  heb gewoon zo sweex switchje gekocht voor 10 man :)
 • ik heb een router dat kan tog ook lukt wel met 2pc, wat is het verschil tussen een router en een switch???
 • Dat zijn twee heel verschillende dingen. Maar ik denk dat je een router-met-ingebouwde-switch bedoelt? Daar moet je ook wel mee kunnen lannen.

  switch = verbinden van meerdere pc's tot lan
  router = "verkeersagent" voor verkeer vanaf een lan naar het internet
 • oké, en als ik nouw en over internet wil spelen en met meerdere pc's want onze router met ingebouwde switch heeft maar 4 poorten?????
 • gerben ik heb ook vraagje dat kan ff misschien snel tussen door(Sorry joddi maar dan hoef ik geen nieuwe topic te beginnen )

  ik heb een adsl usb modem en heb toegang tot het internet kan ik dat internet ook delen via mijn switch?

  bvd mike,.
 • alleen switch niet. dan zou je er pc moeten tussen zetten die als router dienst doet.
 • is eigenlijk ook wat ik wil weten :wink:
 • [quote:b3726e8e00="gerben"]En zorg voor voldoende stroom. Zodra je meer dan een stuk of 10 pc's aan elkaar knoopt, kun je daar gigantische problemen mee krijgen. Als je de 10 al haalt met een (reguliere) zekering van 16A.[/quote:b3726e8e00]

  met een beetje geluk haal je het op één groep, maar je kan het beter op twee groepen gooien. Ik weet niet of PC's ook last hebben van piekstroom bij opstarten.

  Verder zoals gezegd een switch, en als het ook online gaat dan een router met ingebouwde switch. Maar die zijn nog best prijzig voor 10 poorten, volgens mij wel eens gelezen dat je dat soort dingen ook kan huren.
  Ik ben wel vaker tegengekomen dat je randapparatuur en netwerkapparatuur kan huren.

  Verder een hoop UTP kabel, plek genoeg om bij elkaar te zitten. Wat te snaaien en een flink wat bier, bij voorkeur Grolsch. Een hogedrukreiniger om de pc's schoon te spuiten van de mensen die iets teveel Grolsch hebben gedronken.
 • je kan testen of je ook een ingebouwde switch hebt om bij je vader, moeder broer, ed die game te intaleren en kijken ofze elkaar vinden als je een server host. Zorg ook dat je zeker weet dat je weet hoe je dat servertje moet hosten,, het is lullig als je dat niet weet :wink: ( bij bijv. cod. zit een bug in start new server waardat deze optie het niet altijd doet ) en zorg dat je goede games heb,, verder nog: voldoende utp kabels ( vraag aan je vrienden of ze die meenemen ,, maar hou voor zekerheid nog wat achter :wink: ) en idd voldoende stroom en aansluit punten ( gewoon verlengsnoeren ed ) EN!!! leer de servercommands uit je hoofd of print ze,, dan weet je hoe je je server moet besturen.

  tip om te gamen :

  - quake 3
  - unreal tournament

  ik weet dat bij deze games het heel makkelijk is om een game te hosten ( gewoon start new server 8) ) heb vanmiddag nog gedaan met broertje en zus met teamspeak :P zaten niet op dezelfe verdieping enzo :wink:
 • pc's gebruiken idd piekstroom bij opstarten, zelfs meer als tijdens gamen….
 • reken 500 watt per PC (erg ruim maar toch), dat zijn dus max 7 PC's op 1 stopcontact (16A, 3560 watt). Een hoofdzekering is 35A, dus tegen de 7500 watt aan. (waar dus alle groepen op aangesloten zijn)

  Verder is een router ervoor om binnenkomende pakketen van het internet naar de juiste PC door te sturen. (internet ip vervangen door het interne ip, en doorsturen naar dat ip). Als het goed is kun je een switch aan een netwerkpoort van de router koppelen, en dan moeten de PC's elkaar wel gewoon kunnen zien en op internet kunnen. (kan met de routerpoorten ook wel, maar zijn er niet genoeg ?)
 • En als ik nouw 4 pc op onze router aansluit herkenen alle pc's elkaar dan meteen of moet ik eerst nog gaan rommelen????
 • Hoop vragen hier zijn gewoon basis netwerk kennis….
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewforum.php?f=22
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1032487

  Ook is het wel eens handig als je voor vragen als:
  [quote:4c74973fff="Joddi"]En als ik nouw 4 pc op onze router aansluit herkenen alle pc's elkaar dan meteen of moet ik eerst nog gaan rommelen????[/quote:4c74973fff]
  De HANDLEIDING eens bekijkt :roll: dus niks "rommelen" maar gewoon LEZEN ;)

  @ noepzor, met "max 7 PC's op 1 stopcontact (16A, 3560 watt)" bedoel je neem ik aan 1 stopcontact is 1 Groep.

  Tip voor het aanzetten van de pc's… doe het omstebeurt.
  Als je in 1 keer 10 pc's aan zet heb je een dikke PIEK stroom en dan hoor je *poef* en klapt je zekering eruit :)

  Voor prive lannetjes heb ik eens een 16 ports Intel 100mbit switch gekocht voor 24 eurootjes ^^ koopie dus en super kwaliteit :)
  Servertje is ook altijd wel handig, hoeft niet veel te zijn, maar dan heeft niemand voordeel of nadeel van het server hosten + dat als die pc eruit klapt dat je de server niet meteen kwijt bent ;)
 • Ik zal me vraag wat duidelijker stellen,

  Als ik alle 4 de computers op een router aansluit en doe op alle computers "wizard netwerk instellen" zou je dan over lan kunnen gamen??
  of moet ik dat hele … boekje doorlezen :wink:
 • wij hadden op een lan wel alle pc's(7 stuks) op een stopcontact, werkte prima. Alleen onder mij tafel lag de centrale stekkerdoos, en die had zon mooie rooie schakelaar….

  Met mn voet zette ik per ongeluk de schakelaar kortstondig om…..alle pc's uit. Alle pc's kregen direct daarna weer stroom, en gingen booten, toen zaten we ineens in het donker….. :D :) :( :o
 • [quote:c38cb47627="Joddi"]of moet ik dat hele … boekje doorlezen :wink:[/quote:c38cb47627]
  Je kan beginnen met de inhoudsopgave….. [img:c38cb47627]http://gathering.tweakers.net/global/smileys/devil.gif[/img:c38cb47627]
  [size=9:c38cb47627]*luie jeugd van tegenwoordig ook*[/size:c38cb47627]

  [size=9:c38cb47627]Noepzor en Kid hebben het al zo goed als compleet uitgelegd ^^
  6000 posts (waarvan vast 3/4 wel nuttig) en nog beschuldig worden van luiheid
  Moe nie gekker worduh![/size:c38cb47627]
 • Waar slaat dat nouw weer op, ik heb al heel wat andere mensen geholpen waar ik verstand van heb en hun niet of minder en ik heb geen verstand van netwerken enzo dus ik stel hier een vraag, dat jij te lui bent om je kennis met mij te delen kan ik niks aan doen maar dan moet je niet tegen mij zeggen dat ik lui ben, want ik heb de handleiding er al bij gehad maar weet niet goed hoe ik moet beginen, dus ik vraag het hier en hopen dat er mensen zijn die wel de moeite voor mij willen nemen die ik ook vaak zat voor andere mensen neem.

  P.s ik vraag me af hoezo je moet zeggen dat ik lui ben als je mij lui vind dan reageer je tog gewoon niet.

  Groetjes, Jordi

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.