Vraag & Antwoord

Games

Barst in CD

Anoniem
Sander1337
9 antwoorden
 • Hallo,

  Altijd gedacht dat het slappe smoesjes waren, maar het gebeurt dus echt. Gisteren haalde mijn zoon de San Andreas CD uit het boekje, geen rare bewegingen of onbesuist eruittrekken oid maar toch plots, tik, slaat er een barst in. Spel start nu dus niet meer omdat de drive de cd niet meer kan lezen. Is ons dus nog nooit, met wat voor CD of DVD overkomen, maar dat zegt natuurlijk niets.
  Ik heb er nu dus maar een nocd overheen gezet (had ik dat maar eerder gedaan), maar voorlopig hebben we mooi geen bruikbare originele CD meer.

  Mijn vraag is nu, heeft iemand enige ervaring met omruilen van CD's bij de fabrikant? Doen ze dat überhaupt. En zo ja, is de vergoeding die je betaalt dan een beetje redelijk of kun je beter ergens een gebruikte opduiken?
 • Bij mijn weten doen ze dat wel, tegen een vergoeding. Gewoon informeren bij de leverancier.
 • Als je een software produkt koopt, verkrijg je een licentie.
  Je vraagt nl. om een z.g. "media replacement". Daar heb je recht op, mits je kunt aantonen, dat je een originele versie bezit.

  Voor zo'n vervanging betaal je wel een kleine vergoeding. Het gemakkelijkst is om naar de winkel te gaan, waar je de game hebt gekocht.
 • Heb besloten gewoon ergens een torrent te downloaden. Veel eenvoudiger en volgens mij hardtstikke legaal. We hebben immers het origineel. M.a.w. we hebben gewoon voor het spel betaald. [size=18:4a3bd7bc6b]zoals het hoort.[/size:4a3bd7bc6b]
 • Daar ging ik ook vanuit. Prima toch :wink:
 • probleem is met torrents dat je ook een crack nodig heb.. beetje zonde van het spel vind ik dan
 • [quote:95dec672f3="TeH.SMooSH"]probleem is met torrents dat je ook een crack nodig heb.. beetje zonde van het spel vind ik dan[/quote:95dec672f3]

  Ik gebruik bij originele spellen ook een no-cd crack. Veel makkelijker.
 • Ja maar je koopt geen spel lijkt mij om dan het te downloaden via torrents. vind ik beetje zonde van me geld dan imo :/
 • [quote:fc43f447bf="Laurens"]Heb besloten gewoon ergens een torrent te downloaden. Veel eenvoudiger en volgens mij hardtstikke legaal. We hebben immers het origineel. M.a.w. we hebben gewoon voor het spel betaald. [size=18:fc43f447bf]zoals het hoort.[/size:fc43f447bf][/quote:fc43f447bf]

  Ik geef je groot gelijk, maar volgens mij is het nu juist via BitTorrent niet legaal. Aangezien je bij BT niet alleen downloadt maar automatisch ook uploadt en dat laatste mag zelfs met je licentie niet.
  Ik zou er persoonlijk niet wakker van liggen, maar even voor de goede orde…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.