Vraag & Antwoord

Games

Lelijk water in Far Cry

Anoniem
arjant2
13 antwoorden
 • Als ik de Far Cry demo speel dan wordt het water niet goed weergegeven. Het is gewoon één egale blauwe oppervlakte, dus niet het 'echte' water dat juist zo onwijs vet is in deze game. Ik begrijp niet helemaal hoe dit komt, voor zover ik kan zien is dit alleen bij het water en ook alleen bij Far Cry. Bij andere games en 3D Mark heb ik verder geen grafische problemen. Ik dacht eraan om de laatste patch te installeren maar die is echter alleen voor de retail versie geschikt. Ook gebruik ik de laatste Forceware drivers. Chipsetdrivers e.d. zijn ook allemaal up to date en Directx 9.0c is uiteraard ook geïnstalleerd.
  Ook heb ik geprobeerd verschillende grafische instellingen te proberen, van laag naar hoog detail. Niets helpt.

  Ik heb een Asus A8N5X, Athlon 64 3500, 1 GB dual channel en een Asus EN6600GT met 256 MB DDR3.

  Heeft iemand een idee wat mijn probleem zou kunnen zijn? Bedankt alvast.
 • Ik had hetzelfde, maar dan met het volledige spel. Dit probleem werd opgelost door de 1.3 patch: http://www.softwarepatch.com/games/farcry.html
 • Bedankt voor je reactie. Echter, de patch kan ik dus niet gebruiken aangezien het een demo betreft en ik wil er 100% zeker van zijn (met eigen ogen zien) dat het gewoon goed werkt als ik straks het volledige spel heb. Met mijn vorige kaart (Radeon 9200) had ik dit probleem niet dus zal het wel een issue zijn met (bepaalde) nvidia kaarten. Niet dat die Radeon zo goed was maar het zag er in ieder geval al beter uit dan nu.
  Heb jij zelf ook een 6600GT?
 • [quote:ec5f659adf="praatpaal"]Heb jij zelf ook een 6600GT?[/quote:ec5f659adf]Nee, een GF4 ti4200.
 • -staat dx9.0 aan? Dus niet dx 8/7 oid? (in het spel)
  -je kunt proberen het spel via een bieb of van een vriend uit te proberen?
 • [quote:776ee983e2="praatpaal"]Bedankt voor je reactie. Echter, de patch kan ik dus niet gebruiken aangezien het een demo betreft en ik wil er 100% zeker van zijn (met eigen ogen zien) dat het gewoon goed werkt als ik straks het volledige spel heb. Met mijn vorige kaart (Radeon 9200) had ik dit probleem niet dus zal het wel een issue zijn met (bepaalde) nvidia kaarten. Niet dat die Radeon zo goed was maar het zag er in ieder geval al beter uit dan nu.
  Heb jij zelf ook een 6600GT?[/quote:776ee983e2]geloof t nou maar. :wink:
 • Niks geloven wat ze zeggen. Als Ubisoft de demo nog niet up-to-date heeft geeft dat al aan hoe ze over hun eigen product denken …

  Daarnaast krijg je ook nog met de kopieer-beveiliging te maken. Als het spel dan zelf geen problemen oplevert, dan is dat de volgende bron van ellende. Zeker bij Ubisoft is er elke keer een hele hoop ellende na een release doordat de beveiliging relatief veel 'false positives' oplevert.
 • Hmm, wist niet dat mijn topic alweer een update had gekregen. Ik had weer eens geen emailbericht hierover ontvangen. Gebeurd overigens vaker, heel vreemd :roll:

  @FTI… ik kan mij niet herinneren dat hier een optie voor is in het spel, misschien dat ik erover heen heb gekeken. Waar zou dat moeten zitten?
  Daarnaast mag je aannemen dat dit automatisch goed staat toch?

  Maar goed, ik ga er maar van uit dat dit in één van de patches is verholpen en dat ik gewoon de volledige versie kan spelen.
 • [quote:0fec6b3bdb="JaFO"]Niks geloven wat ze zeggen. Als Ubisoft de demo nog niet up-to-date heeft geeft dat al aan hoe ze over hun eigen product denken …

  Daarnaast krijg je ook nog met de kopieer-beveiliging te maken. Als het spel dan zelf geen problemen oplevert, dan is dat de volgende bron van ellende. Zeker bij Ubisoft is er elke keer een hele hoop ellende na een release doordat de beveiliging relatief veel 'false positives' oplevert.[/quote:0fec6b3bdb]Beantwoord dat zijn vraag? Juist 1 van de kritieke punten die werden opgelost door de patch was het niet goed weergeven van water.
  Dus dat lijkt mij toch de oplossing.
  En het verhaal van de kopieerbeveiliging is leuk maar heeft niks met zijn vraag te maken lijkt mij.
 • Ik heb inmiddels de DVD editie besteld ervan uitgaande dat alles goedkomt met de patch. En hopen dat ik dan idd geen gezeur krijg met die kopiërbeveiliging. Hebben jullie zelf ook de DVD editie of de CD-rom versie?
 • DVDversie en geen probleem.
 • Heb zowel de dvd als de cdversie.
  Had eerst de cdversie gekocht, maar was het weer eens kwijtgeraakt.
  Toen ik de DVDversie net een maand in huis had, vond ik de cdversie weer terug :S:S:S .. dus tjah ;)
 • Was nog ff vergeten te melden dat ik inmiddels Far Cry heb en dat alles prima werkt. Ik speel in een resolutie van 1024X768 met alles op ultra high. Water ziet er dus ook gelikt uit. Dus ik ben weer helemaal blij :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.