Vraag & Antwoord

Games

Joinen van een game alleen mogelijk

Anoniem
Capone
11 antwoorden
 • Sinds kort hebben wij een nieuwe router (Zyxel Prestige 661 HW - 61).
  Voorheen gebruikten wij de gratis bij het adsl-geleverde Speedtouch.
  Beide router zorgen voor een draadloze internetverbinding.
  In de pc heb ik een Asus WL 167G USB LAN Adapter.


  Mijn broertje gamet wel eens online, hij speelt dan een oud spel van Blizzard, Starcraft. Voorheen (dus met de Speedtouch router) was er nooit een probleem, hij kon een spel aanmaken en een spel van iemand anders joinen.
  Nu is het maken van een spel niet meer mogelijk, naar mijn idee omdat er enkele poorten van de router "dicht" zitten, maar welke??
  Het menu van Zyxel lijkt het net een doolhof.
  Dus wie kan mij helpen? Wat kan ik doen, moet ik doen?

  http://photobucket.com/albums/e230/apanatska/?action=view&current=menu_zyxel.jpg
 • Hier staat een complete handleiding voor het open zetten van poorten in je Zyxel router voor Starcraft:

  http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/ZyXEL/Prestige660HW61/Starcraft.htm

  Het is wel voor de Prestige 660 HW 61, maar het menu ziet er bijna hetzelfde uit.
 • hartelijk dank voor het antwoord!

  Heeft 1 van jullie beroepsgamers een idee welke poort open moet?
 • Dat staat ook in de link die ik gaf, die was namelijk specifiek voor Starcraft. Poort 6112 dus… ;)
 • ow,

  soms is het dus wel handig om eerst eens een keer iets goed te lezen, voordat ik loop te zeuren :wink:
 • Haha, inderdaad handig ja! :P

  Laat even weten of het gelukt is. :)
 • ik ben nu alles aan het doorlezen.
  Wij hebben drie pc's die inloggen op de router, maar geen vaste ip-adressen. Op de pagina hebben ze het over een static-ip.
  Nu werken wij met een toegewezen ip-adres. Dus elke keer een ander adres.
  Dus er is geen sprake van een static-ip, ofwel?


  Kan ik als oplossing niet gewoon het ip-adres van de router invullen achter de poort 6112? :roll:
 • Nee, het moet echt met statische IP-adressen, en niet met het IP adres van de router. Als er in de router iets binnenkomt op poort 6112 moet hij namelijk weten naar welk IP adres hij de informatie moet doorsturen.

  Soms is het wel zo dat de router telkens hetzelfde IP-adres toewijst aan een bepaalde computer, dus dat zou je even na kunnen gaan. Anders is dit misschien in te stellen.

  Een andere, omslachtigere methode is om elke keer voor het spelen van Starcraft de poort te forwarden naar het juiste IP adres. Maar zoals ik al aangaf is dit erg omslachtig…
 • Ik snap er nog niet zoveel van, dus hieronder enkele vragen / suggesties?

  Wij loggen met drie pc's in op de router, elke pc krijgt een eigen ip-adres. Is het dan zo dat de router steeds dezelfde ip-adressen vrijgeeft, maar dan wel aan andere pc's.
  De eerste pc krijgt van de router bijv. ip-adres 192.168.5.1. De laatse naar mijn mening 192.168.5.3, ik neem aan dat de router elke keer begint bij het ip-adres dat op 1 eindigt.
  Wanneer ik dan in de instellingen 3x poort 6112 met daarachter 3 verschillende ip-adressen, dan moet het toch ook werken??
  Trouwens, hoe gevaarlijk is het om 1 zo'n poort voor meerdere pc's open te gooien?

  Ohja, je rept over een pc met een vast ip-adres, kun je dat zo instellen dat pc A steeds een vast ip-adres krijgt, en de rest van de pc's niet. Waar moet je dat dan instellen, in de pc en in de router?
 • Standaard is het volgens mij met het uitdelen van IP adressen zo dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Dus de eerste computer die aangaat krijgt het eerste IP adres, enzovoorts. Als de router een IP adres toewijst, doet hij dat voor een bepaalde tijd, ook wel DHCP lease time genoemd. Gedurende die tijd houdt hij dat IP adres vast voor die computer. Als de pc aan blijft staan, zal hij de lease time telkens vernieuwen, maar zodra de pc uit staat en de lease time verloopt, vervalt het IP adres en kan dat adres in principe aan elke andere computer in het netwerk toegewezen worden.

  Het zal niet werken om die instelling te doen voor 3 verschillende IP adressen, want het principe van het opendoen van een poort is als volgt: Als een computer vanaf het internet (de client in dit geval) contact moet maken met een programma op een van jouw computers (de server), in dit geval dus op poort 6112, wordt het pakketje verzonden naar jouw internet IP-adres. Dat pakketje komt dus aan op jouw router. Normaal, als er geen poorten open staan, weet de router niet wat hij met het pakketje moet doen en gooit het dus weg. Maar als je poorten forwardt, dan zeg je in feite tegen de router: als er een pakketje op poort 6112 binnenkomt, stuur het dan door naar IP-adres 'bla' in mijn netwerk, oftewel naar de computer waar het programma op staat dat wel weet wat hij moet doen met het pakketje. Als je dus een poort wil opengooien voor 3 verschillende IP-adressen, zou dat dus betekenen dat de router het pakketje naar meerdere computers doorstuurt, wat dus niet de bedoeling is. Het pakketje was immers bedoeld voor 1 ontvanger.

  Het opengooien van een poort is in principe niet gevaarlijk als je op de betreffende computer een goede firewall hebt geïnstalleerd. De firewall zal dan alleen programma's die jij hebt goedgekeurd toestaan om te communiceren op poort 6112.

  Het instellen van een vast IP-adres voor een PC kan op meerdere manieren. Als je het in de router wilt instellen, zal je moeten kijken bij de instellingen van DHCP (dat is het systeem dat IP adressen toewijst). Hoe dat precies in zijn werking gaat in jouw router weet ik niet, want ik heb niet hetzelfde type. Hier op de site van Zyxel staat wel uitgelegd hoe het te doen is. Op deze manier hoeft er op de PC niks te worden ingesteld, en zal de router telkens hetzelfde IP adres toewijzen aan de betreffende PC.

  Het is ook mogelijk om in je router DHCP uit te zetten en dan op alle PC's handmatig de IP-adressen in te stellen, maar ik vind de eerder genoemde manier makkelijker.
 • ik heb nog niet gekeken hoe ik een pc een vast ip-adres moet geven, maar ik heb het (poort openzetten) wel via de omslachtige manier geprobeerd. Dus kijken welk ip-adres de pc heeft, dat in de router instellen en dan starcraften.
  En warempel, ik kon een game aanmaken en er was geen lag.

  Dus perfect. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.