Vraag & Antwoord

Games

Betalen voor mini-uitbreidingen van spellen ?

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Wat de gebruikers van mobiele telefoons al kenden is nu ook voor zowel gamers een realiteit :
  kleine uitbreidingen/verfraaiingen die tegen betaling van een paar euro gebruikt mogen worden …

  Bethseda is na Bioware de eerste die dit ook voor pc-gebruikers 'mogelijk' maakt.
  Echter in tegenstelling tot de mini-campagnes die Bioware aanbood is het nu een aanbieding van twee relatief kleine items tegen betaling.

  bron : http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3149261

  Yep … je leest het goed.
  Voor een kleinigheidje als een bepantsering van je paard mag je betalen.
  En dat zijn niet alleen de gebruikers van Live! (die al voor 2,50 een nieuwe skin voor het dashboard mochten kopen).
  En de pc-gamers ? Die zijn ook het haasje.

  Er is al antwoord op enkele vragen die ondertussen gesteld zijn :
  http://www.evilavatar.com/forums/showthread.php?t=11318&page=1&pp=10

  Goed nieuws of slecht nieuws ?
  Wat vinden jullie ?
 • Ik vind het een negatieve ontwikkeling omdat ik van Games houd en niet van marketing. Als ze zulke trucjes gaan toepassen heb ik niet echt een eerlijk gevoel bij de game. Ik voel me dan meer melkkoe dan gamer. Wat is de bedoeling van de makers: een mooi vernieuwend spel maken + geld verdienen of geld verdienen alleen?

  Verder geeft extra betalen na aanschaf allerlei problemen, die je anders gewoon niet hebt. Zo kocht ik laatst 2 mnd credits voor WOW en wat denk je; ivm m'n werk maar 1,5 week kunnen spelen; dag 26 euro. :cry:

  Nee, ik ben zeker bereid te betalen voor een game, maar dan wel eenmalig, anders heb ik de hele tijd het gevoel dat er geld verdiend moet worden aan mij.
 • De enige manier om zoiets tegen te gaan is massaal (= iedereen, dus ook jij! en de rest v/d wereld) die uitbreidingen niet kopen! Maar ja: te veel gamers hebben daar maling aan en kopen die uitbreiding toch, omdat ze er sterker/slimmer/whatever door worden en daarmee hun ranking (en dus ego) kunnen verhogen… :roll: Dus: je doet mee of je verliest steeds vaker, totdat je er geen lol meer in hebt en stopt…
 • Je hebt altijd Ebayers.. die doen hier niet moeilijk over. ik vind het prima "een uitbreiding" zolang het maar niet te gek gaat worden. zoals hier gestate word: bepansering van een paard , 2,50 dat is gewoon te gek voor woorden. Maar een complete pack van zeg 50 dingen is 2,50 wel waard als je het spel echt leuk vind lijkt mij.
 • [quote:2528bfaa35="kompod"]Nee, ik ben zeker bereid te betalen voor een game, maar dan wel eenmalig, anders heb ik de hele tijd het gevoel dat er geld verdiend moet worden aan mij.[/quote:2528bfaa35]Dat ben ik absoluut niet met je eens. Blizzard levert goede ondersteuning (zelfs in-game mbv GM's), regelmatige updates en een steeds uitgebreider serverpark. En (zover ik weet) cheaten is gewoon zelfs onmogelijk.
  Dit kost allemaal geld en ik ben bereid hiervoor te betalen.
  EA-games is in mijn ogen nu een uitgever die het niet heeft begrepen hoe het hoort. Hun doel lijkt wel om zoveel mogelijk spellen per jaar 'uit te poepen'. Het gevolg: Onderontwikkelde spellen, spellen die al veroudert zijn op het moment dat ze uitkomen, weinig creativiteit en ontzettend slechte ondersteuning.

  Het betalen voor ingame materiaal ben ik zwaar op tegen. Op de dag dat Blizzard een optie zou maken om epix te kunnen kopen tegen betaling is de dag dat ik mijn account zou opzeggen.
  Iedereen moet hetzelfde kunnen in een spel.
 • Leuk hoor :cry: Spaar eerst maar eens jaar voor je pc om dan 5 maanden te sparen voor games+uitbreidingen.
  Ik weiger zoiets te kopen…net zoals ik nooit games van 50,- koop..
  Gelukkig kan ik mij ook al goed amuseren met demo's :lol:
 • [quote:a94408835a="Vunce"]Dat ben ik absoluut niet met je eens. Blizzard levert goede ondersteuning (zelfs in-game mbv GM's), regelmatige updates en een steeds uitgebreider serverpark. [/quote:a94408835a]


  Hahahaha! sorry :p maar goede ondersteuning? het is meestal om te huilen. servers die eruit liggen. performance waar je u tegen zegt. en bugs die niet gefixed worden omdat blizzard zich liever op nieuwe content richt ipv de content die er is is 100% functioneel te maken.
 • [quote:d998d26071="TeH.SMooSH"]Hahahaha! sorry :p maar goede ondersteuning? het is meestal om te huilen. servers die eruit liggen. performance waar je u tegen zegt. en bugs die niet gefixed worden omdat blizzard zich liever op nieuwe content richt ipv de content die er is is 100% functioneel te maken.[/quote:d998d26071]Inderdaad ja, goede ondersteuning.
  Iedereen zeikt over Blizzard, maar ze kunnen het nóóit iedereen naar hun zin maken en ze doen echt hun best. Het spel zit gewoon schitterend in mekaar en als jij je zo ergert, waarom speel je het dan nog dagelijks? En met jou, nog miljoenen anderen? Simpel: Het spel is simpelweg ontzettend goed.
  En probeer jij maar eens een probleem aan te melden tijdens een potje BF2, krijg jij dan binnen een uur een whisper van een GM die jou probeert te helpen?
 • ik heb het niet over GM's btw. daar krijg ik nooit response van. Maar als er iets uit ligt dan is de service gewoon helemaal naatje. Het spel is prachtig idd. Maar ik ben af en toe niet tevreden over de service
 • Compleet belachelijke ontwikkeling dit. Extra betalen voor extra levels of voor elke maand dat je speelt zoals bij WOW vindt ik wel kunnen.

  Problemen heb ik wel met betalen voor items. Niet zo zeer vanwege het geld (eigen keuze waaraan je je geld uitgeeft), maar wel vanwege het feit dat dit een trend kan worden waarmee je straks voordeel kan kopen t.o.v. andere gamers die er geen geld voor over hebben.

  Het gevaar bestaat dat gamen dadelijk niet meer zo zeer om skills gaat, maar (mede) om het feit of je een item hebt gekocht waarmee je voordeel behaald op anderen.
 • Ik vind het trouwens wel grappig dat de bewuste 'Horse Armour Mod' al tig keer als free download is verschenen op de Elder-Scrolls-Fora en terecht. Ze houden de moderators flink bezig daar.

  Het is trouwens een mod, die puur en alleen gericht is op het ´pimpen´ van je paard. Je paard heeft immers helemaal geen armour nodig en je rijdt (als je van fast/travel gebruik maakt) er nauwelijks op.
 • btw : voor diegenen die richting WoW gaan klagen …

  Dit betreft een legale uitbreiding voor een single-player only spel.
  Geen menselijke tegenstanders dus en geen mogelijkheid om te showen met je items …
 • Tweakers:
  The Inquirer bericht dat Valve een nieuwe richting wil opgaan wat betreft het uitbrengen van games. Valve bracht de markt eerder al in beroering door het online aanbieden van games. Nu wil het bedrijf games gaan uitgeven als afleveringen. In plaats één grote game komen er verschillende kleinere en goedkopere episodes uit, iets dat het best vergeleken kan worden met tv afleveringen in plaats van één film. Sin Episode 1: Emergence en Half-Life 2: Episode One hebben een speelduur van respectievelijk drie tot zes uur en vier tot acht uur wat gecombineerd gaat worden met een prijskaartje van circa 20 dollar. Dankzij Steam kan Valve de afleveringen zonder veel overhead te koop aan bieden.

  Als dat zo door gaat ga ik eerdaags een andere hobby zoeken.
 • Zeker een slechte ontwikkeling. En je ziet het steeds vaker.
  Bij bf2 kan je als je de upgradepack specialforces hebt
  ok die guns in de gewone bf2 gebruiken.

  Je begrijpt dat die gebruiker een voordeel heeft tegen de gene zonder die wapens want de SF wapens zijn weer beter.
 • Maar als je zo'n speler afschiet kun je dat wapen ook oppakken. Dus zo veel voordeel hebben ze er nu ook niet van ;)
  Daarbij vind ik het grote probleem dat je meteen het hele dure pakket moet kopen, terwijl je (achteraf) maar een klein deel gebruikt.

  // —
  Voor Project Gotham 3 is nu ook een eerste uitbreiding te koop.

  Grote verschil is dat het een veel betere prijs/prestatie-verhouding heeft (12 nieuwe auto's voor 400 Cr of 60 Cr per stuk) en dat je ze meteen in het spel kunt gebruiken.

  Grootste nadeel is en blijft dat je geen preview-mogelijkheid hebt.
  Aan de andere kant zijn die nieuwe auto's niet zo veel beter dat je ze 'moet' hebben om mee te kunnen spelen.
 • [quote:7aa5cbdcc2="Vunce"][quote:7aa5cbdcc2="kompod"]Nee, ik ben zeker bereid te betalen voor een game, maar dan wel eenmalig, anders heb ik de hele tijd het gevoel dat er geld verdiend moet worden aan mij.[/quote:7aa5cbdcc2]Dat ben ik absoluut niet met je eens. Blizzard levert goede ondersteuning (zelfs in-game mbv GM's), regelmatige updates en een steeds uitgebreider serverpark. En (zover ik weet) cheaten is gewoon zelfs onmogelijk.
  Dit kost allemaal geld en ik ben bereid hiervoor te betalen.
  EA-games is in mijn ogen nu een uitgever die het niet heeft begrepen hoe het hoort. Hun doel lijkt wel om zoveel mogelijk spellen per jaar 'uit te poepen'. Het gevolg: Onderontwikkelde spellen, spellen die al veroudert zijn op het moment dat ze uitkomen, weinig creativiteit en ontzettend slechte ondersteuning.

  Het betalen voor ingame materiaal ben ik zwaar op tegen. Op de dag dat Blizzard een optie zou maken om epix te kunnen kopen tegen betaling is de dag dat ik mijn account zou opzeggen.
  Iedereen moet hetzelfde kunnen in een spel.[/quote:7aa5cbdcc2]

  Blizzard is gewoon super, en niet alleen WoW. Het is juist niet zo dat ze alleen naar de inhoud van het spel kijken, maar juist ook naar alles er om heen. Zo vind ik het best wel belangrijk dat je niet kan cheaten in een spel. En je moet zeker niet al codes in je spel verwerken waarmee je direct kan cheaten. Ik was eerst ook eigenlijk gestopt met Diablo 2 LoD, omdat iedereen cheate (ik speelde met SP characters online). Maar sinds ik Ladder speel, of gewoon realm, is het meteen tien keer leuker.
  Daar is cheaten echt onmogelijk, maar ondanks dat kan je ook daar je voordeel doen met geld. Want er zijn zat spelers die hun accounts, items of characters aanbieden voor geld, en dat gebeurd bij WoW ook.

  [quote:7aa5cbdcc2="PS"]Compleet belachelijke ontwikkeling dit. Extra betalen voor extra levels of voor elke maand dat je speelt zoals bij WOW vindt ik wel kunnen.

  Problemen heb ik wel met betalen voor items. Niet zo zeer vanwege het geld (eigen keuze waaraan je je geld uitgeeft), maar wel vanwege het feit dat dit een trend kan worden waarmee je straks voordeel kan kopen t.o.v. andere gamers die er geen geld voor over hebben.

  Het gevaar bestaat dat gamen dadelijk niet meer zo zeer om skills gaat, maar (mede) om het feit of je een item hebt gekocht waarmee je voordeel behaald op anderen.[/quote:7aa5cbdcc2]

  Mee eens, uitbreiding op een spel moet niet meteen betekenen dat je beter wordt, liever dat er meer te doen is, door gewoon extra levels.
  En er zouden gewoon alleen maar dat soort uitbreidingen moeten zijn. Patches tussendoor moeten gewoon verplicht en gratis zijn zodat iedereen gelijke kansen heeft. En uitbreiding en origineel moeten natuurlijk ook gescheiden blijven. Niet dat je met een uitgebreide versie in dezelfde game op dezelfde server kan spelen als iemand die alleen het originele spel heeft.

  Aan de andere kant doen ze niet heel andere dingen dan de spelers al deden met het aanbieden van hun spullen voor geld.
  En het betekent toch alleen maar dat dat item wordt toegevoegd of unlocked, je krijgt toch niet sowieso dat item?

  En games zijn ook nu al lang niet altijd meer om de skills, vooral bij RPG's is het de tijd die je er in steekt. Hoe meer je speelt hoe beter je wordt, en dat is niet zozeer omdat je skills beter worden, maar omdat je character gewoon betere stuff heeft.
 • En hoe zou dat allemaal betaalt moeten worden ?

  Het is nu al zo dat patches niet gemaakt worden als het spel niet goed genoeg verkoopt.

  WoW is een prachtig voorbeeld … ondanks dat je het spel zelf gekocht hebt voor de standaard-prijs mag je nog steeds geld betalen om het te mogen spelen. En dat is dan wel ok ?

  Sterker nog … in WoW kun je ook een voordeel kopen. Gewoon via ebay met je creditcard dat ene extra item voor je karakter kopen. Blizzard mag het dan 'illegaal' noemen, maar da's alleen maar omdat ze geen percentage krijgen.

  Vergeleken met een enkele uitbreiding van 40 euro (zoals de SF-uitbreiding voor BF2) is WoW dus overdreven duur.

  En dat uitbreidingen geen 'voordeel' mogen opleveren is net zo'n onzin.
  Waarom zou je anders een uitbreiding kopen ?
  Vonden jullie de extra levels die je voor Halo konden kopen dan wel goed ?
  Of waren die weer te duur omdat je die extra levels toch zelf kon bouwen …
 • Ik vind dat het dus wel gescheiden moet zijn en dat je er dus geen voordeel mee doet. Net zoals bij diablo 2 en de expansion LOD daarop en WoW met BC. Behalve die items kopen via sites als ebay of gamers sites kan je met wow volgens mij ook nog op illegale servers spelen.
 • [quote:0987e66206="JaFO"]Maar als je zo'n speler afschiet kun je dat wapen ook oppakken. Dus zo veel voordeel hebben ze er nu ook niet van ;)
  Daarbij vind ik het grote probleem dat je meteen het hele dure pakket moet kopen, terwijl je (achteraf) maar een klein deel gebruikt.
  [/quote:0987e66206]

  Toch denk ik dat je met een exp niet met normale BF2's kan spelen.. reden ? Texture ontbreekt bij de normale gebruiker.. oftewel.. pak het wapen op en je krijgt een error.. of dergelijk.
 • de uitbreiding van WoW The Burning Crusade zal als voorbeeld ook 2 nieuwe rassen bevatten. natuurlijk zijn er tig van andere dingen die meegeinstalleerd worden hierbij maar de items die je kunt verzamelen zullen beschikbaar zijn voor iedereen zoals bijvoorbeeld in de Auction House. en of die 2 rassen beter zijn, nee want dat zou de balance uit het spel halen. maar bijvoorbeeld bij het spel Project Entropia moet je betalen voor items. dus daar gaat het wel om hoeveel geld je erin steekt maar je kunt er ook weer wat mee terug verdienen. en door winst te maken op een item hoeft het spe niet duur te zijn . ik heb het ook een poosje gespeeld en heb in ongeveer 3 maanden tijd rond de 25 euro besteed. aan het einde van die 3 maanden had ik het bedrag al verdubbelt en dat kon ik weer verder besteden aan verdere handel. naja ik ben toen gestopt met Entropia omdat WoW uitkwam wat overigens in mijn ogen leuker was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.