Vraag & Antwoord

Games

Transport Tycoon dowloaden

Anoniem
Bill Gates
3 antwoorden
 • Vroeger ben ik een groot fanaat geweest van het spel transport tycoon. Uren, dagen, maanden, jaren zat ik erachter. Sinds de komst van XP heb ik het niet meer kunnen spelen, en tot mijn grote spijt heb ik de CD toen aan iemand anders gegeven.

  Het tycoon virus kriebelt de laatste tijd eigenlijk weer steeds meer. Kan iemand me vertellen of het hele spel te dowloaden is en zoja waar? (xp versie). Ik heb nl vernomen dat dit ergens kan.

  Gegroet en fijne zonnige dag
 • Je zou wellicht bittorrent kunnen gebruiken, door te zoeken op torrentsites. Maar dan ga je wel het illegale pad op. Bittorrent is officieel (nog) niet illegaal, omdat het bij P2P (peer to peer) behoort. Maar ik weet niet of men hier op het forum er zo blij mee is.
 • [quote:33416912f5="M Z"]Bittorrent is officieel (nog) niet illegaal, omdat het bij P2P (peer to peer) behoort.[/quote:33416912f5]
  Let op! dit geldt alléén voor films en muziek. Games en software zijn ook nog "beschermd" met internationale wetten.
  [quote:33416912f5]Is downloaden verboden?

  Vertegenwoordigers van de muziek- en filmindustrie roepen graag dat downloaden hetzelfde is als diefstal? Is dat wel zo?  Nee. Iedereen mag kopieën maken van muziek, films of teksten, zelfs als de bron illegaal is. Alle muziek en films die op Internet beschikbaar zijn kun je zonder probleem downloaden. De enige voorwaarde is dat de kopieën uitsluitend voor eigen gebruik bestemd zijn.

  Software en games vormen de enige uitzondering; die zijn extra beschermd via de Europese software richtlijn en mogen niet zonder toestemming gedownload worden.


  De rechter bevestigde dit in een rechtszaak tegen de zoekmachine zoekmp3.nl:
  "De wetgever heeft bepaald dat het kopiëren van een inbreukmakend/illegaal mp3-bestand voor eigen gebruik, geen strijd met de Auteurswet oplevert."

  Zie voor meer informatie dit artikel van Webwereld. De volledige uitspraak van de Haarlemse rechtbank vind je hier.

  De stichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) heeft moeten toegeven dat de huidige wetgeving downloaden van muziek en films voor eigen gebruik niet verbiedt.

  Het is allemaal gebaseerd op de zogenaamde "regeling thuiskopie". Iedereen mag, voor strikt persoonlijk gebruik, een kopie maken van bijvoorbeeld een muziek- of videobestand. Zolang als de kopie bestemd is voor eigen oefening, studie of gebruik, is het niet nodig om toestemming te vragen aan de rechthebbenden.[/quote:33416912f5]
  Bron: www.digimuziek.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.