Vraag & Antwoord

Games

Farcry kom niet verder. Edit: checkpoint-probleem.

Anoniem
None
39 antwoorden
 • hallo,


  Ik ben (nog een keer) bezig om het spel Far Cry uit te spelen. Ik moet een boot opblazen, wat prima lukt, echter dan komt er een kerel in een helicopter me compleet aan gort schieten. Ik heb een rocketlauncher, maar het lukt me niet meer dan 5 raketten raak te schieten voordat de boot zinkt. Als hij zinkt lig ik in het water en ben binnen een minuut dood……  Edit: scroll naar onderen voor de laatste post.
 • Jep, zo'n beetje het lastigste stuk van het hele spel. Toch moet je die helicopter sneller zien neer te halen. Hij moet dood zijn voor jij onder water verdwijnt.
 • Hoi.

  Op het moment dat die kerel achter de machinegun in de heli op jou richt, moet jij je raket op HEM schieten, niet zomaar op de heli :) ..
 • Ik had het zelf eerst helemaal anders gedaan:
  Naast het klif is een klein strandje. Niet die ene met het scheepswrak (als ik het goed herinner), maar die andere. Als je met een jeep op de weg er boven rijd, kan je, als je goed je best doet, er net af rijden. Ga dan het schip op, blaas hem op, gaa naar de voorkant, en zwem zo snel mogelijk, onder water naar het strandje. Als je de jeep weet te bereiken is het een makkie :D
 • @ rene, dat kan ook, maar dit is wel de moeilijke versie.
  mijn versie is de makkelijkste.

  als je namelijk als die heli er is gaat zwemmen, gaat ie op je schieten !!
 • ik heb hier ook een tijdje vast gezeten maar ik ben er achter gekomen dat als het schip is ontploft dat je dan meteen het water in moet en naar de kant moet zwemmen, daar ga je de bosjes in, zo kan de heli je niet zien.
  vanuit daar kun je gewoon beginnen met schieten, je hebt niet eens een rocketlauncher nodig als je een paar magazijns leeg schiet op die heli begint ie al te roken.

  veel succes
 • [quote:c7c7015f80="maikelV"]ik heb hier ook een tijdje vast gezeten maar ik ben er achter gekomen dat als het schip is ontploft dat je dan meteen het water in moet en naar de kant moet zwemmen, daar ga je de bosjes in, zo kan de heli je niet zien.
  [/quote:c7c7015f80]

  Inderdaad. Ik heb zelf mn rocketlauncher om 'n boompje heen gestoken en zo aardige schade toegebracht. :wink:
 • als je gewoon in die hut waar je de rocketlauncher vindt blijft, en af en toe heel snel uithalen met die raketten, is er tog niet zoveel moeilijks aan?

  Ik vind de levels waar die schijtmonkeys op je afspringen en van 5 meter al uithalen met hun klauwen dan toch wel vééél moeilijker. (niet echt realistisch ook, hoe kan zo'n aap met een arm van zeg 1.5m je op een afstand van 5 meter raken (ook uit een kooi :-? ) Tenzij ze telescopisch ofzo zijn natuurlijk :roll: )

  Anyway, trial & error zal het wel doen denkek bij dat level… (zorg ervoor datje voor je de boot opblaast nog redelijk armor en health hebt, dan houd je het tog nog wel ff uit as de helikopter je beschiet…

  Grtz, thommich :wink:
 • hartelijk dank!!!

  ik ben naar het strandje gezwommen met het bootje erop, en ben daar achter gaan zitten. Ik moest 7 raketten raak schieten voordat hij weg ging, hoezo onrealistisch.

  Dat vind ik wel jammer aan Far Cry, dat het vrij onrealistisch kan zijn.

  Ik gebruik in de gebieden met die beesten steeds shotgun, en als ik een mens zie wissel ik weer naar M4(toch?) om shotgunrounds te besparen.
 • [quote:98ef171fc2="tinus89"]hartelijk dank!!!

  ik ben naar het strandje gezwommen met het bootje erop, en ben daar achter gaan zitten. Ik moest 7 raketten raak schieten voordat hij weg ging, hoezo onrealistisch.

  Dat vind ik wel jammer aan Far Cry, dat het vrij onrealistisch kan zijn.

  Ik gebruik in de gebieden met die beesten steeds shotgun, en als ik een mens zie wissel ik weer naar M4(toch?) om shotgunrounds te besparen.[/quote:98ef171fc2]

  je zal het nog zwaar krijgen in Volcano…

  :P
 • Ach, wat is onrealistisch. Health packs? Ben pas nog eens bezig geweest met MOHAA. Op zich een aardig spel. Maar je hebt van die dingen… Dat ze op je gaan schieten, terwijl je niemand kunt zien door de bomen en struiken. En dat ze jou dus ook onmogelijk kunnen zien. Puur afstandsbepaalde AI dus. Of dat je iemand afknalt, staan er 10 meter verderop anderen, die totaal niet reageren. Je zou toch denken dat het geluid van een KAR-98 wel 10 meter ver draagt…
 • [quote:445d81b01d="gerben"]Ach, wat is onrealistisch. Health packs? Ben pas nog eens bezig geweest met MOHAA. Op zich een aardig spel. Maar je hebt van die dingen… Dat ze op je gaan schieten, terwijl je niemand kunt zien door de bomen en struiken. En dat ze jou dus ook onmogelijk kunnen zien. Puur afstandsbepaalde AI dus. Of dat je iemand afknalt, staan er 10 meter verderop anderen, die totaal niet reageren. Je zou toch denken dat het geluid van een KAR-98 wel 10 meter ver draagt…[/quote:445d81b01d]
  W88 op Crysis dus:p waar al dat verholpen zou moeten zijn :D
 • Ehh, crysis realistisch? Klopt, er lopen elke dag aliens over rond hier, normaalste zaak.
 • :lol: :lol: :lol:

  Hij bedoelt niet het verhaal maar gewoon het schieten enz (dat je niet 1200 kogels in je kunt krijgen voordat je dood bent)
 • nu heb ik nog een probleem: FarCry slaat geen checkpoints meer op. De laatste is 'swamp', daarna krijg ik nog een keer een nieuw laadscherm wanneer ik bij de labs komt met Val en de 'Nuke' op de heftruck. Als ik in de lift stap moet hij als het goed is ook weer een checkpoint saven, maar er staat gewoon niks meer in de list. Als ik dood ga moet ik dus een heel stuk overnieuw doen.
 • Misschien proberen te spelen zonder doodgaan tot het volgende checkpunt, mss werkt het dan weer :roll:

  Heb anders geen idee, behalve mss herinstalleren, maar eerst je saves upbacken (of hoe je dat ook vervoegt :wink: :D )

  grtz
 • [quote:3274d74b3b="tinus89"]nu heb ik nog een probleem: FarCry slaat geen checkpoints meer op. De laatste is 'swamp', daarna krijg ik nog een keer een nieuw laadscherm wanneer ik bij de labs komt met Val en de 'Nuke' op de heftruck. Als ik in de lift stap moet hij als het goed is ook weer een checkpoint saven, maar er staat gewoon niks meer in de list. Als ik dood ga moet ik dus een heel stuk overnieuw doen.[/quote:3274d74b3b]

  Op welk niveau speel je ?
  Want volgens mij hebben het een na laatste en het laatste (hoogste) niveau een save-limiet ..
 • medium :wink: :oops:
 • Je zou het laatste checkpoint eens kunnen wissen, en het stuk daarvoor opnieuw spelen. Heb ook wel eens zoiets gehad met een beschadigd save bestand.
 • hoe kan ik een deel wissen dan? Staat niet als optie erbij…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.