Vraag & Antwoord

Games

SC: Chaos Theory grafisch probleem

Anoniem
T66
14 antwoorden
 • Hallo,

  Als ik SCCT een paar minuten speel (zeg ongeveer 5) dan beginnen er allerlei grafische vlakken op te lichten en van kleur te veranderen. Dit neemt in intensiteit toe bij het spelen. Iemand een idee?

  Voorbeeld:
  http://img102.imageshack.us/img102/8792/screenshot2ol.jpg
  –>in het echt flikkert het random over die tralies

  Gr,
  Crash
 • Voor de hand liggend zijn oververhitting van de processor en/of videokaart.

  Heb je wel de meest recente patch van het spel geïnstalleerd?
 • Patch is er al overheen (1.05)

  Verder heb ik zojuist de laatste videokaart drivers gedownload (91.31)…dit alles nog geen resultaat.

  Hoe kan ik zeker zijn dat het probleem op oververhitting berust? nvidia control panel geeft rond de 50 graden aan na het spel.
 • Dat is koel voor een videokaart. Je kunt er met de kast open eens een ventilator voor zetten, en kijken of dat iets uitmaakt. DirectX ook de laatste versie?
 • [quote:d1c1e7a8a9="gerben"]DirectX ook de laatste versie?[/quote:d1c1e7a8a9]

  yep
 • Ik heb denk ik eerder verkeerd gekeken voor de temperatuur…bij het optreden van de eerste artefacts ben ik meteen naar de nvidia console gegaan en daar gaf hij een graad of 70 aan. Is dit teveel?…was 5 minuten aan het spelen.
 • toch maar eens even mn andere temperaturen gaan checken met smart guardian.

  [img:125bc82200]http://img485.imageshack.us/img485/6929/smartguardian6em.jpg[/img:125bc82200]

  Die 52 graden is de NB denk ik?…daar zit alleen een zalman blok op (geen fan)
 • Het probleem is (deels) opgelost…ik heb mijn zalman VGA koeler op 12V gezet ipv op 6V…nu maakt hij wel veel meer herrie (niet wenselijk), maar de artefacts zijn weg.

  Telkens overzetten lijkt me ook geen handige optie…ik kijk nog wel hoe ik dit oplos…bedankt iig Gerben voor het meedenken!
 • Met RivaTuner kun je meestal softwarematig de snelheid (het voltage) van je fan aanpassen, door in het tabblad 'FAN'' een vinkje voor Manual te zetten en dan de gewenste snelheid te geven. zet hem wel eerst ff op 12 Volt…

  [size=9:9d238dbb2d]PS: officieel gesproken mag je sig (= onderschrift) hier niet meer dan 2 regels groot zijn… 8) [/size:9d238dbb2d]
 • Je zou er ook een arctic of zalman koeler op kunnen zetten.
 • [quote:b3021be148="gerben"]Je zou er ook een arctic of zalman koeler op kunnen zetten.[/quote:b3021be148]

  Op de graka zit al een zalman koeler (zie vorige post)…op de processor ook.
 • Ah, niet goed gekeken dus. Ding zit er wel goed op dan? Koelpasta goed aangebracht? Voldoende aanvoer van verse lucht?
 • [quote:6a5701facf="gerben"]Ah, niet goed gekeken dus. Ding zit er wel goed op dan? Koelpasta goed aangebracht? Voldoende aanvoer van verse lucht?[/quote:6a5701facf]

  Op 6v gaat alles goed…tot dat ik ga gamen. Op 12V gaat dat weer goed, maar dan maakt hij meer (bij 12V passend) kabaal. Nu zit de graka onder in de syssteemkast en krijgt hij dus niet zoveel verse/frisse lucht. Of de koelpasta goed is aangebracht kan ik niet zeggen, aangezien dat mijn eerste keer was en ik al lang blij was dat hij niet meteen het loodje lag na het installeren. Zou hij, als ik het goed begrijp, deze game moeten trekken op 6v? of is dat niet te zeggen?


  PS Riva turner krijgt geen invloed op de fan..of ik doe iets verkeerd
  PPS max 2 regels?…moet je je resolutie wat hoger zetten? :wink: j/k
 • Je kunt je specs ook op tweakers.net zetten en hier linken.

  In jouw geval kun je de aanvoer van verse lucht aanzienlijk verbeteren. Dit door een fan in het zijpaneel, onder de videokaart te zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.