Vraag & Antwoord

Games

Advies multiplay game kinderen

Anoniem
buick
11 antwoorden
 • Beste gamers,

  Hoewel nog maar 7 jaar slaat de game passie van mij al fors over naar mijn dochter. WoW is haar favoriet. Vissen, heen en weer varen, rondlopen in de grote stad, vriendjes maken etc.
  Een extra account voor haar, zodat ik wat mee kan doen en e.e.a. kan coordineren terwijl we samen spelen kan, maar is me wat duur. Ik zoek dus eigenlijk iets alternatiefs, via internet of via het thuisnetwerk, liefst gratis.

  Hebben jullie hier ervaring mee. Zijn er goede suggesties te geven voor multiplay games met een gezellige sprookjesachtige sfeer. Guildwars zegt me niet zo veel, maar ik heb begrepen dat het geweldadig is.

  Affin, wie heeft een goede tip?
 • RPG's…. geweldadig?
  Vreemd :lol:
  Dergelijke 3d RPG's zijn eigenlijk altijd gericht op volwassenen.
  Ik zou eens naar iets van Nintendo kijken wellicht…. ik zie me neefje ook nog geen 3d rpg spelen zover als ik die kan bedenken, die zit lekker op ze gameboy te prutsen.

  Misschien is dit wat:
  http://www.roseonlinegame.com/
  ziet er vriendelijk uit… dono over geweld.

  Weet je echt zeker dat je een kind in een virtuele "wereld" wilt zetten trouwens? :roll: Klinkt misschien vreemd, maar ik zie ze liever hun eigen fantasie ontwikkelen. Voor mij was een RPG met lego spelen en "dingetjes doen". Anders had ik op me 12e al RSI :P
  Wil me niet bemoeien met opvoeding ofzo hor, maar tis maar gewoon een visie, kinderen zijn nog zo beinvloedbaar, als volwassene zie je het verschil tussen WOW en de realiteit wat beter.
 • Je zou ook eens naar de sims kunnen kijken. Meisjes zijn daar vaak dol op. Kunnen ze ook uren mee zoet zijn.
 • hier nog zoiets:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1044993
  Je zou zowiezo eens moeten kijken of je beetje normaal rond kunt huppelen zonder te vechten en of het beetje boeiend is ;)
 • Nintendo is idd een zeer goede keuze. Ze hebben vrij veel 'kind-vriendelijke' spellen. Een spel als "Animal Crossing" is daar een uitstekend voorbeeld van.

  Info : http://www.animal-crossing.com/wildworld/

  Bij MMO's zou ik verdomd goed uitkijken. In het algemeen draait het daar echt om het vechten en zijn ze niet bepaald kind-vriendelijk. Je moet zowiezo al vaak 18+ zijn om zo'n account te mogen openen.

  http://www.habbohotel.nl/ claimt kindvriendelijk te zijn, maar er zijn wel wat negatieve geluiden te horen (zoals uit dit artikel blijkt).

  Wat je ook kiest … het is en blijft verstandig om een oogje in het zeil te houden, maar dat heb je zelf al aangegeven.
 • Het zal ook wel per kind verschillen, me neefje kruipt ongeveer in ze GB DS, terwijl me nichtje die nieuwste heeft en er amper mee speelt (is ook zo'n typje die hele verhalen tegen zichzelf aanpraat, wat zijn kinderen soms lief he :P )
 • Guildwars is een waardig alternatief voor WOW. Je koopt eenmalig het spel (prophecies of factions, deze kun je aan elkaar koppelen trouwens) en kunt dan onbeperkt online spelen. Er zit echter wel gevechten in, net zoals in WOW trouwens.
 • Guildwars heeft een ESRB-rating van 'T(een)' (tiener dus).
  Voor WoW is de officieele leeftijdsgrens 12+

  Beiden zijn dus volgens de makers ongeschikt voor een kind van 7.
  Reken er daarnaast op dat de voor dergelijke spellen in het algemeen geldt dat het er 'harder' aan toe gaat (en dat 16+ een betere grens zal zijn).
  Je moet het als ouder natuurlijk zelf weten wat je je kind aan wilt/kunt doen.
 • De TS geeft aan dat het voornamelijk gaat over het heen en weer lopen in de grote stad en de vriendjes maken. Ik neem aan dat de dochter geen raids zal doen…
  Misschien is dit een goed, gratis alternatief:
  http://www.3dee.nl/
  Je kan rondlopen in een stad, praten, een huis kopen volgens mij, dus je moet maar kijken.
 • Bedankt allen voor jullie suggesties (en bezorgdheid)
  Voor diegenen die zich daadwerkelijk even bezorgd voelden:
  Mijn dochtertje mag vanzelfsprekend niet vechten, raiden, in guilds gaan zitten of een challange aannemen.
  Ze geniet in WoW puur van de sfeer (zoals alle WoW spelers denk ik) Mooie plaatjes, mooie muziek. Ze ziet mij natuurlijk spelen en dat wil ze dan ook. Dus sta ik haar toe, onder mijn waakzame oog, in Stormwind of Ironforge rond te lopen. Liever nog in Darnassus want daar zijn veel elfjes :)
  Bootje varen is ook prachtig en vissen kan ze al prima, evenals andere jurkjes aan trekken.

  Dat was eigenlijk de insteek. WoW is me echter te duur ivm de maandelijkse kosten om haar een account te geven zodat we , naast elkaar zittend, bootje kunnen varen of een Gryphon te pakken. Ik had daar mischien uitgebreider in moeten zijn bij mijn eerste vraag.
 • ik raad U maplestory aan
  www.mapleglobal.com

  Het is een 2D mmorpg dus het bewegen gaat mario style.
  Het spel is kindvriendelijk en geheel gratis.
  Hier een screenshot van mij met een Nederlandse community.
  :) goeie ouwe tijd :P
  [img:da1128a63e]http://img145.imageshack.us/img145/7359/maple0200ui5.th.jpg[/img:da1128a63e]
  site van de community www.dutchmapleclan.nl

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.