Vraag & Antwoord

Games

Microsoft XNA : amateurs ontwikkelen voor de Xbox

Anoniem
JaFO
3 antwoorden
 • info : http://www.microsoft.com/xna/

  tja … ik haat het om toe te geven, maar MS is met een (bijna) briljant idee gekomen.
  Ze gaan *gratis* ontwikkelomgeving voor spellen beschikbaar stellen.
  Op zich is dat niet zo bijzonder. Ze gaven al Visual Studio 2005 vrij als ontwikkelomgeving voor Windows-programmatuur, maar nu komen ze dus met het equivalent voor spellen.

  Maar het allerbijzonderste is dat je als ontwikkelaar (tegen een jaarlijks betaling van 100$ … een schijntje als de service echt goed is) toegang krijgt tot de Live!-omgeving van de Xbox 360 om je software te verspreiden.
  Daarmee komen voor het eerst ook de console-gamers in aanraking met de amateur-ontwikkelaars. Een groter publiek heeft tot nu toe geen enkele amateur gehad.

  Het is niet de eerste keer dat een console-bouwer iets deed voor amateurs. Sony had tenslotte ooit Net Yaroze, maar het feit dat vrijwel niemand dit ding zal kennen zegt al genoeg …

  Nu is het de beurt aan Microsoft. Ik hoop iig dat het gaat slagen. Alleen jammer dat men minimaal XP als eis gaat stellen.
 • Dat is netjes!
  100$ is natuurlijk een prima bedrag om prutsers buiten de deur te houden.
  Ben wel benieuwd wat daar uit gaat komen.
 • Is het alleen bedoeld voor console games of niet? Maar inderdaat wel een een goede stunt, waarschijnlijk vooral voor de publiciteit om PS3 het moeilijker te maken, de vraag of het wel van de grond komt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.