Vraag & Antwoord

Games

Darkstar One (english) ervaringen

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Aangezien ik een grote fan ben van Sci-Fi/Space games, zit ik erover te denken om Darkstar One aan te schaffen.
  Heeft iemand ervaring nmet dit spel? Wat is het doel in het spel? Verveelt het snel? Het ziet er wel allemaal prachtig uit.
  Ik speelde graag X2 the threat (X3 kon ik helaas nergens te pakken krijgen: in geen één winkel te vinden)
  Is het net zoiets?
 • Heb je de demo al gespeeld?
  http://www.gameupdates.org/details.php?id=475
 • thnx,
  nog niet gezien. Die ga ik maar ff downloaden; ben benieuwd
 • Als ik op de demo af ga dan is het beter dan de X-series.

  Ik had tenminste bij X2 altijd het idee dat ik een half jaar lang wat simple vrachtvervoer moest doen om een fatsoenlijk schip te kunnen kopen waarmee je een zielige vijand zou kunnen afmaken. Dat is dan misschien wat 'realistischer', maar naar mijn smaak niet echt leuk en veel te traag omdat je zo helemaal niet aan gevechten toe komt.

  Je hebt dan wel 'slechts' 1 schip, maar het rpg-achtige upgrade-systeem is heel leuk gevonden.

  In zekere zin doen de gevechten enigszins denken aan het oude Wingcommander. Voor het verhaal lijkt men naar het oude Elite gekeken te hebben door het invasie-thema.

  Ook de tussenfilmpjes zijn een stuk beter van kwaliteit.

  Enige vreeemde aan dit spel is dat men XP als OS lijkt te eisen, maar de demo werkte gewoon onder Win2k.
 • Idd X2 (X3 geen ervaringmee) had nogal wat minpunten; waaronder TRAGE gameplay. Ik speelde het toch omdat ik van zulke ruimte-omgevingen houd en vroeger graag wingcommander speelde.
  De DarkStar One demo is net binnen (920MB); ben benieuwd :D
 • Overigens schijnen ze voor het 'echte'/'volledige' spel de beloningen van diverse missies wat te hebben teruggebracht. Dat leek mij idd wel verstandig, want in de demo gaat het geld wel erg snel.

  Tips :
  - die docking-computer is best handig als eerste upgrade, want dan hoef je zelf niet meer het station binnen te vliegen

  - lees de nieuwsberichten op de stations, want zo kun je aardige 'verborgen' missies vinden

  - de leiders van de piraten-bendes lieten bij mij een "geheim" wapen achter. Scheelt flink in de upgrade-kosten voor je schip en het deelt nog een flinke klap uit ook

  - de plasma-shield-upgrade van je schip die je kunt krijgen na het vinden van genoeg artifacten is heel handig tijdens gevechten. Niet alleen heb je tijdelijk extra bescherming, maar je energie-banken worden extra snel opgeladen …
 • Beetje offtopic, maar het schijnt dat als je deze game illegaal download de prijzen in de winkel ineens hoger zijn ofzo, kan dat kloppen?

  Beetje rare kopieerbeveiliging? :-? :P
 • Och, dat lijkt me niet specifiek voor dit spel. Maar het is wel geopperd, dat men door illegaal kopiëren minder spellen verkoopt. En dat ze daardoor uiteindelijk duurder worden. Lijkt me ook wel erg off-topic, en aanleiding tot een oeverloze discussie.
 • Nee ik bedoel, dat je items die je in het spel kan kopen, ineens duurder worden.


  Zoiets als hierbij staat (zie de ''decoy'' video)
  http://www.tagesprotection.com/main.htm

  Eigenlijk wel goede beveiliging, ipv bijvoorbeeld starforce. Vind het nog wel grappig ook
  :lol:
  Alleen dat je geen eigen kopietje kan maken is minder…
 • Op die fiets. Sommige spellen zijn ook onspeelbaar moeilijk, ingeval van gekraakte versies.
 • [quote:f7c366c135="gerben"]Och, dat lijkt me niet specifiek voor dit spel. Maar het is wel geopperd, dat men door illegaal kopiëren minder spellen verkoopt. En dat ze daardoor uiteindelijk duurder worden. Lijkt me ook wel erg off-topic, en aanleiding tot een oeverloze discussie.[/quote:f7c366c135]

  Ik wil nog even 1 offtopic bericht zetten:P

  Dat spellen duurder worden door downloaden, kan ik me eigenlijk niet voorstellen, fabrikanten als EA hebben goede economen in dienst die vast en zeker in staat zijn in te zien dat dit proces een vicieuze cirkel creeert:

  Je begint met 20 mensen:
  10 mensen downloaden spel, 10 kopen, spel wordt hierom 2x zo duur.
  Omdat spel 2x zo duur word gaan 15 mensen (ipv 10) het downloaden en 5 (ipv 10) mensen het kopen, waardoor het spel weer 2x zo duur word, hierdoor gaan 19 (ipv 15) mensen het downloaden en 1 (ipv 5) kopen, etc, etc, etc.

  Kortom, dit kan nooit zo zijn, anders zouden de fabrikanten van games binnen de kortste keren failliet zijn…. (hoewel er wel een kern van waarheid in zit en ik er eigenlijk niet omheen kan dat het toch gebeuren zal)

  Overigens ben ik zelf ook van mening dat games veel te duur zijn, en dat het zelf andersom is:

  Dus daar bedoel ik mee dat de prijs van een spel niet word bepaald door het aantal mensen dat het download, maar dat het aantal mensen dat het download wordt bepaald door de prijs van de spellen.

  Mensen zullen nu wel zeggen: je vertelde net dat dit een vicieuze circel creert!, Klopt, maar het waren in eerste instantie de hoge prijzen van spellen die mensen er toe aanzette moeite te doen om het spel te downloaden, en niet andersom, immers: de hoge prijzen van games waren er eerder dan het downloaden via internet.

  50 euro voor bijvoorbeeld BF2 vind ik erg duur, het enige verschil met de gedownloade versie is dat je online kan, en om daar nou 50 euro aan uit te geven, idem met andere spellen, al zouden ze spellen nou 20 euro maken, is de prijs veel aantrekkelijker om een spel te kopen, en zou de omzet van dergelijke bedrijven ongeacht stijgen, omdat ze gewoon (naar verhouding) een stuk meer verkopen, mensen hebben immers sneller het gevoel van: " ach het is maar 20 euro, ik zal het maar even proberen, als het niet leuk is pech dan". Hierdoor krijgt een spel NOG meer aanhang, namelijk de "nieuwe aanhang", "de twijfelende aanhang, die voorheen het spel prachtig vond, maar 50 euro te duur vind" en de "die-hard-aanhang" .
  Tegenwoordig moet je eerst 10 reviews lezen over een spel om te kijken of het die 50 euro wel waard is.

  Kortom: men moet games goedkoper maken wil men voor zorgen dat er minder gedownload word, en niet proberen het downloaden op een agressieve manier de kop in te drukken (kopieerbeveiligingen ed), deze worden toch wel omzeild op een of andere manier, sterker nog, bij sommige games kan je op een bepaalde manier middels een patch ofzo online, waardoor de "de twijfelende aanhang, die voorheen het spel prachtig vond, maar 50 euro te duur vind" het spel sowieso niet kopen zal, terwijl voorheen misschien nog 50% van deze mensen het spel wel kocht. Middels kopieerbeveiligingen etc, zorg je ervoor dat je alleen de "die-hard-aanhangers" houd, de gamers die het spel willen hebben als collectors item, omdat ze er zo gek van zijn dat ze het orgineel willen hebben.

  Gelukkig is nog geen 10% van de spellenkopers zo'n "die-hard-aanhanger" en word er dus ook weinig verkocht, of dat goed is of niet is nog maar de vraag; als er geen geld meer is worden er geen nieuwe games uitgebracht en games worden juist weer beter als er meer geld ter beschikking is gesteld.


  Dus even op een rijtje:

  Games moeten goedkoper worden omdat:
  -Er anders steeds minder games komen: alle kleine bedrijven hebben geen geld om goede beveiligingen tegen online gamen te maken, waardoor mensen het spel gewoon downloaden en alle features alsnog hebben.
  -Een spel meer aanhang kan krijgen doordat de prijs lager is, waardoor een eventuele opvolger nog succesvoller kan zijn (zie Halo en Halo2, Halo 2 zoog, maar het was wel ongelofelijk veel gekocht)
  -Spellen gewoon veel te duur zijn. 8)
  -Er steeds meer vraag naar cracks word gemaakt doordat er steeds meer gedownload word, en er steeds minder gekocht word, hierdoor komen er steeds meer hackers (vraag-aanbod) waardoor de cracks uiteindelijk steeds beter worden, tot een niveau waarop makers als EA niks meer kunnen doen met beveiligen e.d. en ze dus gewoon allemaal failliet gaan en er geen spel meer overblijft.

  Toch zou ik best meningen willen hebben over of het nou goed is of niet dat games zo duur zijn, en gewoon een beetje willen speculeren over wat er zou gebeuren als de prijzen van games stegen of daalden.

  Is er misschien mogelijkheid een topic hierover te openen? of is daar geen vraag naar?
 • volgens mij werd er gezegd dat dit een off-topic discussie betrof door een moderator en dan ga jij even vrolijk door?

  vrij zinloos.

  On-topic: ik heb nog nooit gehoord dat een spel moeilijker wordt doordat hij gekraakt werd.
 • Okee even ontopic dan maar weer,

  TS heb je wel eens gekekn naar die Starwars MMORPG?
 • Vanaf nu alleen weer darkstar one ervaringen.
 • bovendien is dat topic al eens eeuwen geleden langs gekomen … ;)
  // —
  Zoals ik al eerder schreef hebben de makers van Darkstar One (slechts 40 Euro, of 36 Euro bij Dynabyte met klantenkaart … wie zei hier dat spellen duur waren tegenwoordig ? ;)) de prijzen/kosten veranderd tov de demo omdat het spel anders te makkelijk zou zijn.

  Daarnaast schijnen de artifacten nu ook te koop te zijn zodat je niet per se die astroiden-tunnels in hoeft te vliegen.
 • Guys;

  ik zal niet zeggen dat ik een lieverdje ben, maar als de demo me bevalt ( ben er door drukte nog niet goed aan toegekomen); ben ik best bereid het spel te kopen.
  50 euro's voorBF2 is idd belachhelijk. Ik ben zo gek geweest om het voor dat bedrag te kopen en heb het nog geen uur gespeeld (niet mijn game).

  [En volgens vrienden van mij is die Darkstar One beveiliging inmiddels ook al gekraakt]

  Maar voor de goed orde; als de demo me bevalt dan koop ik het (wie weet is het over een tijdje nog wat goedkoper ook)

  thnx @ Jafo voor het posten van je ervaringen (daar was ik namelijk benieuwd naar!!)
 • Ben vandaag de stad in geweest (breda) en wel 5 winkels bezocht: geen van allen had de game.
  Eén winkel gaf ook eerlijk toe dat ze die ook niet wilden hebben want dat soort verkoopt niet goed………….Tja zal wel aan brabant liggen ofzo
 • Bol.com en Amazon hebben hem beide in de prijslijst staan voor € 39,99.
 • Zal hem iid maar gewoon via Internet bestellen (een slechte ervaring uit het verleden; heeft me hier huiverig voor gemaakt, maar ik moet daar maar eens overheen stappen :wink: )

  Als ik gewoon met acceptgiro/overboeking na ontvangst kan betalen vind ik het prima
 • Bol.com werkt iig met acceptgiro. En het werkt redelijk, maar desondanks zou ik niet zo gauw een spel daar bestellen doordat een 'echte' winkel makkelijker is in geval van problemen.

  En wat die winkeliers betreft. tja … als ze het dan nog niet gek vinden dat ze klanten verliezen, moeten ze het zelf maar weten.
  Vaak is het of een kwestie van geduld (ze krijgen het dan als 'opvulling' bij de populairdere spellen mee of het beland in de budget-bak) of op tijd er bij zijn (Dynabyte had bij 'pre-order' staan).

  Achteraf was de demo zo leuk dat ik best een pre-order had kunnen wagen, maar het feit dat de officieele site XP als 'minimum' eis stelt maakt me nerveus. Ik heb niet veel zin om er maar op te gokken dat Win2k werkt … ook al maakt de demo er geen probleem van.

  // – update –
  Ondanks dat bijna overal staat dat WinXP de eis zou zijn, blijkt in de handleiding doodleuk Win2k als minimum eis te gelden. Installeren was dan ook geen enkel probleem.

  Op dit moment ben ik al in het derde cluster beland en komt de verhaallijn al aardig op gang.

  Tip :
  in ieder cluster zul je sterren vinden met een 'groen' icoontje op de kaart
  Hier kun je de benodigde artifacten vinden.

  Daarnaast zijn er extra missies (zoals het bevrijden van Tau-systeem in het tweede cluster) die je naast een zak centen ook een artifact opleveren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.