Vraag & Antwoord

Games

oude games doen het niet

Anoniem
mwouhahaha
12 antwoorden
 • hallo :)

  ik speel nog graag oude(re) games, vooral kinderlijke spelletjes als Redcat en Theme Park World. Nu heb ik een tijd geleden een nieuwe computer gekregen om nieuwe games te kunnen spelen. Alle nieuwe games doen het prima maar helaas doen alle oudere games het niet meer. Ik heb alle modus al uitgeprobeerd maar helaas, geen reactie. in de meeste games kan ik wel in het menu van de game, maar zelf spelen wil niet.
  de games zijn:

  Theme Park World
  Redcat leerspellen, zoals Taal 2: De Reusachtige Letterraket. ze doen het allemaal niet
  Redcat Spookkasteel
  Lego Creator
  Lego Eiland 2
  Lego Knights Kingdom
  Hugo: Zwarte Diamant
  Age Of Empires I
  GTA II

  ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
 • [quote:b4cda0fa10="mwouhahaha"]Ik heb alle modus al uitgeprobeerd maar helaas, geen reactie.[/quote:b4cda0fa10]

  Je bedoeld dat je alle Windows versies in de compatibiliteitsmodus al hebt geprobeerd? Heb je ook de instellingen voor het gebruik van 256 kleuren, 640X480 schermresolutie en thema's uitschakelen geprobeerd?
 • [quote:10a853f8c0="praatpaal"][quote:10a853f8c0="mwouhahaha"]Ik heb alle modus al uitgeprobeerd maar helaas, geen reactie.[/quote:10a853f8c0]

  Je bedoeld dat je alle Windows versies in de compatibiliteitsmodus al hebt geprobeerd? Heb je ook de instellingen voor het gebruik van 256 kleuren, 640X480 schermresolutie en thema's uitschakelen geprobeerd?[/quote:10a853f8c0]ja, ook veel combinaties.
 • Dosbox:

  http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1

  Daarmee zullen de meeste spellen wel draaien denk ik.
 • Wat oudere dos spellen kun je misschien op een dos bootflop zetten. Als dat niet past, kun je een bootable cd aanmaken mbv. een dos bootflop, en de spellen verderop op de cd zetten. Je kunt ook een goedkoop derdehands peeceetje erbij aanschaffen, dos installeren, etc.
 • [quote:f932b7ac56="FTI"]Dosbox:

  http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1

  Daarmee zullen de meeste spellen wel draaien denk ik.[/quote:f932b7ac56]ok, ik probeer dat even.

  [quote:f932b7ac56]Wat oudere dos spellen kun je misschien op een dos bootflop zetten. Als dat niet past, kun je een bootable cd aanmaken mbv. een dos bootflop, en de spellen verderop op de cd zetten. Je kunt ook een goedkoop derdehands peeceetje erbij aanschaffen, dos installeren, etc.[/quote:f932b7ac56]ik had er ook al aan gedacht een pc aanteschaffen, maar ik hoop dat het met die dosbox ook lukt, hoef ik geen geld uittegeven :)
 • Dergelijke pc's worden op marktplaats al aangeboden vanaf 5 euro. Simpelweg omdat ze het aan de straatstenen niet kwijt kunnen. Met een beetje mazzel krijg je zo'n ding ook wel gratis.
 • ok, dat wist ik niet
 • Maar de TS laat ook weten dat GTA3 het niet doet, heeft iemand hier een verklaring voor? Dat draait moeiteloos op XP.

  Kan je mischien de specs geven van je nieuwe systeem?
 • [quote:ca4aa2b5b0="Rene Z"]Maar de TS laat ook weten dat GTA3 het niet doet, heeft iemand hier een verklaring voor? Dat draait moeiteloos op XP.

  Kan je mischien de specs geven van je nieuwe systeem?[/quote:ca4aa2b5b0]Kijk nog eens goed: GTAII is iets anders dan GTAIII hoor :wink: .
 • :oops: , helemaal mijn fout.
 • gta2 moet ook goed draaien, draait hier perfect. (XP pro, geen SP's geinstalleerd)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.