Vraag & Antwoord

Games

Warcraft 3 game hosten

Anoniem
sswifty
5 antwoorden
 • Hallo allen,

  Ik weet dat dit al een oudje is maar toch had ik hier een vraag over :)
  Ik wil graag een spel hosten via battle.net zodat een vriend van mij deze kan joinen. Echter wat ik ook probeer het lukt maar niet om dit voor elkaar te krijgen.

  Even een beschrijving van de situatie:
  Ik zit hier met 2 pc's die zijn aangesloten op een router en de router is weer aangesloten op het adsl modem. Bij mijn vriend staan een paar pc's die zijn aangesloten op een switch en de switch is weer aangesloten op een pc (de server) die internet levert (via een usb modem).
  Zodra ik op battle.net een game aanmaak dan kan mijn vriend (of huisgenoot) deze game zien maar als er dan geprobeerd wordt om de game te joinen dan krijg hij de melding "kan de game niet vinden deze is wss al gestopt of de naam van de game is verkeerd ingevoerd", ik zelf krijg dan de melding dat mensen niet kunnen joinen wss vanwege de firewall of het niet open staan van port 6112.

  Ik heb de firewall op mijn pc uitgezet, de firewall op de server van mijn vriend uitgezet, mijn pc direct op het modem aangesloten maar nog wil het niet lukken.
  Als mijn vriend een game host dan kan ik deze wel zien maar zodra ik deze probeer te joinen dan krijgen we precies dezelfde meldingen.
  Ook als een andere pc in dit huis een game host dan lukt het niet.
  Overigens lukt het wel om andere games te joinen die al in de lijst staan.

  Heeft iemand misschien een idee hoe ik wel een game kan hosten en dat iemand kan joinen?
 • Even een update:
  Mijn vriend heeft dus een alcatel speedtouch moden en die heeft dus ook router functionaliteit, iets wat ik dus niet wist. Nadat we bij hem de poorten hadden geforward kon hij games hosten en ik die joinen! Echter blijft het zo dat ik geen games kan hosten die hij ook kan joinen…
  Het lijkt dus wel of er iets verkeerd staat bij het forwarden van poorten in mijn router maar ik heb dit nog even gecontroleerd bij zo'n website die uitleg geeft over portforwarding en dat is gewoon precies hetzelfde.

  Erg apart dus, ik heb een sitecom dc-202 router misschien dat iemand weet wat ik anders nog moet instellen?
 • Kom met je vriend op de hamachi server…

  Naam: ComputerTotaal
  PW: Hamachi

  Hier kunnen we met z'n alle WCIII spelen.

  Zie een bovenstaande topic in dit forum voor meer info.
 • blizzard link

  Je vergeet waarschijnlijk het laatste in te stellen UDP 53.
 • Ah okee ik zal dat idd ook nog even proberen met die poort.

  Dat van die virtuele lan kunnen we ook proberen maar opzich is dat niet echt nodig, me vriend kan nu een game hosten dus we kunnen iig al samen spelen :)

  Dank voor de antwoorden!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.