Vraag & Antwoord

Games

Games en Vista

Anoniem
Die hard gamer
4 antwoorden
 • Heeft iemand van jullie (of de games-redactie van dit forum) al een idee welke van de vijf versies van Windows Vista het meest geschikt zal zijn voor ons als gamers?
 • Qua gamen maakt het allemaal niet zoveel uit, slechts alleen wat je daarnaast aan functies wil. Alle versies ondersteunen DirectX10.
 • Maakt vrij weinig uit, maar aangezien Vista redelijk geoptimaliseerd is voor DX10 zullen oudere games vaak zelfs slechter draaien dan op bv Windows XP

  Beta versies van Vista presteerde soms zelfs ronduit beroerd met dx9 games. Dus persoonlijk kan ik zeggen dat ik even afwacht ;)
  Ook zal een DX10 kaart vast niet misstaan als je DX10 games wil spelen, dus dat houd voor mij ook nog even de boot af.

  Windows Vista Ultimate (549 retail / 369 upgrade) heeft een "game performance tweaker", maar of dat nou werkelijk die dure versie waard is…
 • 't zal een kwestie van tijd zijn voor de hackers onder ons er achter komen dat ze gewoon de 'goedkoopste' versie kunnen kopen en dan de "extra" features kunnen 'unlocken'.

  Enige reden om niet de allergoedkoopste versie te kopen is dat je daar geen virtuele machines op kunt gebruiken (daar heb je de 'ultimate'-variant voor nodig volgens MS).

  Ik zou nog een jaar of 5 wachten met de downgrade naar Vista, omdat het nog een hele tijd duurt voordat spellen dat echt 'nodig' hebben. Je ziet tenslotte nu pas spellen die XP eisen en zelfs die doen dat meer om minder te hoeven testen, dan echte noodzaak.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.