Vraag & Antwoord

Games

Save game werkt niet als gebruiker GEEN Admin rechten heeft

Anoniem
JaFO
4 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een XP pc, waarop ik een aantal games heb geinstalleerd (HP, Rollercoaster, Lego, Polar Express, etc.).
  Nu heeft mijn zoon bij een aantal games het probleem, dat zodra er gesaved wordt lijkt het alsof het wel is gesaved maar dat niet heeft gedaan!

  Ik heb mijn zoon daarom admin rechten moeten geven.

  Het opstarten met de optie 'Uitvoeren als' kan helaas niet worden vastgelegd, anders was dat misschien een workaround geweest.

  Is dit een specifiek Game probleem of moet ik hiermee naar Windows of heeft iemand anders een idee hoe dit is op te lossen?

  Alvast bedankt voor jullie reactie

  Walter.
 • Je mag blij zijn dat de spellen uberhaupt willen werken met iets anders dan 'administrator'-rechten. Vaak zorgt de kopieer-'beveiliging' hiervoor.

  De enige optie is proberen te analyseren welke bestanden e.d. gebruikt worden zodat je die items vrij kunt geven voor de gebruiker(of groep) in kwestie. Probleem is dat het nogal veel werk is en dat het niet eens gegarandeerd is dat het dan werkt.

  De programma's hiervoor vind je tegenwoordig bij Microsoft zelf :
  http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/default.mspx
 • Bedankt voor je reactie!

  Ik had al inderdaad geprobeerd om de directory waarin de game gesaved wordt, te verplaatsen naar een 'gedeelde map' directory, maar dat gaf eigenlijk geen soelaas.

  Ik ga verder zoeken op de microsoft site.

  Het lijkt me nogal in tegenspraak: je moet de 'Admin' gebruiker alleen gebruiken voor systeem functies, vanwege het gevaar van algehele virus besmetting, maar een 'normale' gebruiker kan geen games spelen.
  Misschien een aparte user voor games maken, met restrictie voor Internet?

  In ieder geval bedankt.

  Walter
 • Het is een bekend probleem, dat games niet goed werken met beperkte rechten. Gek genoeg geldt dit ook voor vrijwel alle games van microsoft zelf. Dit geeft nog maar weer eens aan, hoe bedroevend weinig kaas microsoft heeft gegeten van beveiliging en gebruikersrechten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.