Vraag & Antwoord

Games

Next Gen Systeemeisen

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Inderdaad krap budget voor een complete pc, ook als is het voor alleen een kast.
  Mijn advies: wanneer je wat gaat kopen, kom dan voor advies, aangezien alles redelijk snel veranderd.
  Momenteel zijn er alleen high-end videokaarten te koop die voor "next gen" geschikt zijn, 1 zo'n kaart neemt al 50-80% van je budget in beslag.
  Je kan dus het best wachten tot de mid-range uit komt over 1 tot 3 maanden.
 • Ok .. ik denk dat ik dan of nog even moet doorsparen, of idd voor het later uitbreiden moet gaan.
 • Hoi,

  Ik ben binnekort van plan een nieuwe computer te kopen voor een niet al te hoge prijs, maar waar ik wel nog een tijd mee doorkan: € 600-750

  Ook wil ik de next gen games erop kunnen spelen, ik heb daarom een aantal vragen: Wat zijn de verwachte syteemeisen van de nextgen games? Wat raden jullie mij aan om te kopen?

  Ik ben verder geen hardcore gamer en ook niet een echte pc-kenner, dus wat goede tips kan ik wel gebruiken :wink:

  **
 • De systeemeisen verschillen natuurlijk per game, maar ik kan je wel een paar adviesen proberen te geven over hardware wat voorlopig nog goed ondersteund word. :wink:

  CPU: socket 775 van Intel of AM2 van AMD. Op het moment heeft Intel betere game processors met hun Core2Duo.

  Geheugen: DDR2. Ga voor minimaal 1GB DDR2 geheugen, het liefst 2GB.

  Videokaart: DX10 videokaart. Op het moment is de Nvidia Geforce 8800-serie de enige DX10 kaart, maar over niet al te lange tijd komen er ook goedkopere DX10 kaarten uit.

  Besturingsysteem: Windows Vista. Windows Vista is het enige besturingssysteem waar DX10 op werkt, deze keuze is dus gauw gemaakt. ;)
  Toch werken veel games (nog) niet goed op Vista, je kunt dus het best een zgn. "dual-boot" systeem maken met XP en Vista.
 • Kortom, het budget is wat aan de krappe kant.
  De huidige games kun je redelijk spelen binnen het budget.
  Voor toekomstige games zal het misschien geen wereldsysteem worden maar upgraden kan natuurlijk altijd en je kunt het beste met die gedachte het systeem samenstellen.
 • De enige die echte "next gen" spellen maakt is Nintendo voor z'n Wii.
  De rest maakt de zelfde oude zooi met ietwat betere graphics ;)

  Als je budget slechts 700 Euro is dan zou ik niet meer dan 1 a 2 jaar 'next gen'-pc spellen verwachten. Langer heeft geen zin want je zult net zien dat je net die onderdelen hebt gekocht die net niet meegenomen kunnen worden naar je volgende pc.

  Zowiezo zijn consoles een veel betere keus als je (a) weinig wilt uitgeven aan hardware en (b) langer dan 2 jaar wilt doen met de hardware in kwestie.
 • Yup, dan kun je beter voor de Wii gaan. Gisteren voor het eerst mee gespeeld (Wii sports) .. wat een geweldig concept :D:D
 • Hehe ja, maar ik wil niet alleen games spelen, maar hem natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken.. Mijn oude is kapot, dus ik heb er sowieso een nodig.. Anders was ik al veel eerder voor een console gegaan.

  Nee, ik heb liever een computer de redelijke prestaties kan leveren, maar óók nog een aantal jaartjes wat van de nieuwe games aankan.

  Zo zag ik de nieuwe Brothers in Arms: Hell's Highway..
  Ik weet niet of de meeste mensen nou wel een keer uit gekeken raken op de WOII shooters, maar [b:c6c5103181]die[/b:c6c5103181] móet ik gewoon spelen.

  Als ik een systeem kan aanschaffen dat spellen met dat soort graphics ('t zal waarschijnlijk nog veel beter worden) aan kan, dan ben ik zeker tevreden.. Maar ik heb liever niet dat het een jaartje goed loopt en dan alweer overal achteraan moet hikken.. :wink:
 • Hells' Highway komt gewoon ook op de consoles (Ubisoft, multi-platform-titel). Net als Bioshock en UT3. En dat zijn allemaal Unreal-engine 3 spellen.
  Dus daar heb je geen super-pc meer voor nodig.

  Koop gewoon zo'n standard Acer-pc'jte bij de Dixons die dingen zijn toch al belachelijk snel voor de meeste niet-gamers. En voor spellen pak je een console. De trend is toch dat 90% van de spellen ook op de console verschijnt (en in alle gevallen is de console-versie foutloos vergeleken met de pc-versie) met slechts enkele hardnekkige uitzonderingen die pc-only blijven (zoals Supreme Commander en Stalker).

  Qua eisen zit Unreal-engine 3 ongeveer bij een Intel Core Duo 2 Extreme met een nVidia 8800 graphics … die kaart alleen al is 3 - 400 euro, tenzij je een jaar wacht ….
 • Even wachten op de midrange DX10 kaarten, dan vallen UE3 games wel goed te spelen op 1280x1024 samen met een een e6600 die tzt ook goedkoper is.

  Maar voor iemand die geen gedoe wil en gewoon wil gamen is een console vaak wel de beste oplossing eigenlijk (ik ben gewoon een hardware freak :P )
 • :D Haha, ok

  Misschien dat ik dan wel al een systeem aanschaf en met een 'gewoon' videokaartje.. Dan kan ik altijd later nog de DX10 aanschaffen. Dan kan ik nu meer geld uitgeven aan inplaats van 1 DDR 2 –> 2 gb en ik heb nog een Xp versie liggen en kan later Vista aanschaffen. :wink:

  [b:7c65ad22c1]Bedankt !![/b:7c65ad22c1] :D
 • Wat is er precies 'kapot' aan je PC ??

  Je zou ook eens kunnen kijken naar upgrade setjes ipv meteen een compleet nieuwe computer.
  Met upgrade setjes ben je meestal goedkoper uit, dan zelf iets in mekaar flansen, en dan houd je nog wat geld over voor een redelijk goede vidkaart en mss nog wat geheugen. Het hoeft allemaal niet het snelste van het snelste te zijn, zolang je er maar voor zorgt dat de gekochte componenten goed op elkaar zijn afgestemd. Zorg dat je je hiervan bewust bent, en hier ook kritisch naar kijkt.

  www.komplett.nl biedt enkele upgr.sets aan, alsook het in Hengelo gelegen Comflex computers.

  Bij komplett.nl zou je dit kunnen overwegen:

  C2D 6600 + moederbord + 2gb geheugen:
  http://www.komplett.nl/k/ki.asp?sku=312032
  gecombineerd met:
  http://www.komplett.nl/k/ki.asp?sku=325489
  (Gainward GeForce 7900GS 256MB,1,2ns DDR3 ,PCI-Express, "BP7900GS-256-TV-DD-GS)

  bundelkit: € 575
  vid.kaart: € 177
  ——————-
  TOTAAL: € 752

  en zit je redelijk gebakken voor de nieuw(ere)ste games voor in ieder geval een jaartje of 2-3
 • Wat er kapot is.. Erhm laat ik het zo zeggen: Ik had wel een eigen computer.. namelijk een Pentium 2 :o .. Ik was al van plan een nieuwe te gaan kopen zodra ik wat geld had. En toen ging die oude kapot (ik geloof dat er iets kapot is in het moederbord), dus ik wil geen oud ding upgraden, maar gewoon een compleet nieuw systeem :wink:
 • Juist, en als je dat pakket wat ik hierboven heb laten zien, erin gooit, heb je geen oud systeem, maar een compleet nieuw systeem.

  het enige wat je dan nog rest, is een oude kast. En deze zijn voor weinig geld al wel nieuw te vinden. Voor 28€ heb je al een mooie nieuwe kast (echter zijn die niet al te best), en voor rond de €50 heb je best goede miditowers !!

  Gembird Behuizing CCC-P4-H7-GRAY Grijs, 400 Watt
  Deze heb ik voor iemand gebruikt om zijn nieuwe C2D 6700 in te bouwen met 2x7600 in SLi. Fijn kastje, en die 400w kan het allemaal makkelijk aan (ook al is het een merkloze voeding).

  Misschien iets voor jou ??

  Is hier te koop voor nog geen 37€:
  http://www.sallandautomatisering.nl/?pid=22255&ref=2
 • Als je een pc wilt gaan samenstellen doe dit dan gewoon in: Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling aub.

  Eventueel kan ik ook vanaf dit topic splitsen en naar dat gedeelte verplaatsen.
  Dan geef ik daarna wel een reactie op mrelectro..
 • // Vandread
  Unreal-engine 3 is echter nog steeds Dx9. Epic heeft inderdaad plannen om terzijner tijd er een 'echte' Dx10-variant van te maken, maar de voordelen wegen tot nu toe niet op tegen de nadelen (Dx10 = Vista-only).

  // —
  Overigens voor diegenen die Vista willen aanschaffen met de bedoeling daar een 'next gen' games-pc van te bouwen is het volgende van belang :

  link : http://www.nvidiaclassaction.org/

  [quote:480117ed92]Ook op het forum van NVIDIA wordt steen en been geklaagd over de prestaties van de videokaarten in Vista, aldus Ars Technica. Een van de gamers heeft een splinternieuwe pc gekocht met een Intel Core 2 Duo processor en een Geforce XFX 8800 GTX videokaart. Deze videokaart kost in Nederland rond de 600 euro. De gamer meldt dat hij nog geen glimp heeft mogen zien van de games UT2004, Dreamfall, Oblivion en NFS Most Wanted. De games crashen met de mededeling dat de beeldschermdriver is gecrashed.

  Ook andere gamers melden dat hun games niet werken. Daarnaast klagen spelfanaten over dramatisch ingezakte framerates, de snelheid waarmee de videobeelden worden gewisseld.
  [/quote:480117ed92]
  (bron : HCC Nieuws )

  Conclusie : koop een console want dan heb je geen gezeik en kun je tenminste zonder problemen een spel spelen zodra je het gekocht hebt.
 • [quote:49191afeff="JaFO"]Conclusie : koop een console want dan heb je geen gezeik en kun je tenminste zonder problemen een spel spelen zodra je het gekocht hebt.[/quote:49191afeff]Jafo, je bent mod geweest dus je hoort te weten dat dit reacties zijn die echt nergens op slaan.

  Wie zegt dat de TS alleen wil gamen? Ik heb 10x liever een pc dan een console, want het speelt ook nog fijner en je hebt geen gezeik met maandelijkse kosten voor online gamen.
  Alleen omdat nVidia haar drivers voor Vista niet in orde heeft moet je maar een console aanschaffen? Ik vind dit wel heel kort door de bocht.

  Dat jij zo gek bent op consoles en tegen vernieuwingen bent op het gebied van besturingssystemen wil nog niet zeggen dat een console beter is. ;)
 • Sony vraagt geen maandelijke kosten onzin hoor voor de ps2 en de aankomende ps3 ..
 • [quote:08e76b9e71="JaFO"]// Vandread
  Unreal-engine 3 is echter nog steeds Dx9. Epic heeft inderdaad plannen om terzijner tijd er een 'echte' Dx10-variant van te maken, maar de voordelen wegen tot nu toe niet op tegen de nadelen (Dx10 = Vista-only).
  [/quote:08e76b9e71]
  UE3 draait op windows XP, dus draait het op DX9 ja, de engine IS per definitie niet gebonden aan DX9, op DX10 zal de zware pracht en praal engine een stuk beter draaien op midrange dx10 kaartjes, maar ook onder DX9 zullen toekomstige midrange DX10 kaartjes het een stuk makkelijker krijgen.

  Zeker G70/71 (gf7800/7900) reeks kaarten krijgen het des te moeilijker naar mate DX9 meer effecten ze laat verwerken zoals de UE3 teweeg brengt. Ati heeft daar minder last van en de GF8800 / DX10 kaarten nog minder, ook niet onder DX9 omstandigheden.
  Midrange DX10 kaarten zullen het dus zowel onder DX9 als DX10 goed doen met dergelijke toepassingen.

  [quote:08e76b9e71]
  // —
  Overigens voor diegenen die Vista willen aanschaffen met de bedoeling daar een 'next gen' games-pc van te bouwen is het volgende van belang :
  link : http://www.nvidiaclassaction.org/
  [/quote:08e76b9e71]
  Geef eens wat hints, om nou voor iedere site me te gaan registreren :lol:

  [quote:08e76b9e71]Ook op het forum van NVIDIA wordt steen en been geklaagd over de prestaties van de videokaarten in Vista, aldus Ars Technica. Een van de gamers heeft een splinternieuwe pc gekocht met een Intel Core 2 Duo processor en een Geforce XFX 8800 GTX videokaart. Deze videokaart kost in Nederland rond de 600 euro. De gamer meldt dat hij nog geen glimp heeft mogen zien van de games UT2004, Dreamfall, Oblivion en NFS Most Wanted. De games crashen met de mededeling dat de beeldschermdriver is gecrashed.

  Ook andere gamers melden dat hun games niet werken. Daarnaast klagen spelfanaten over dramatisch ingezakte framerates, de snelheid waarmee de videobeelden worden gewisseld.

  (bron : HCC Nieuws )
  [/quote:08e76b9e71]

  Momenteel kan je ook gewoon beter op XP/DX9 blijven, ik zeg niet dat je NU moet overstappen op Vista, doe ik ook niet, heeft naar mijn mening nog helemaal geen nut (iig vanuit gamers perspectief) misschien ook omdat ik een redelijk vlotte DX9 kaart heb maar ook al had ik een 8800gts (die ik bijna gekocht had…) dan bleef ik nog steeds een tijdje op XP aangezien overstappen naar Vista geen nut heeft als er amper of geen DX10 games op zijn momenteel.

  Nvidia heeft die drivers voor Vista redelijk vlot klaar met een dergelijke hoeveelheid klachten en de beta/bijna final 100serie drivers voor XP heeft heel veel problemen met games opgelost voor de 8800/DX10 kaartjes.

  [quote:08e76b9e71]
  Conclusie : koop een console want dan heb je geen gezeik en kun je tenminste zonder problemen een spel spelen zodra je het gekocht hebt.[/quote:08e76b9e71]
  Poepoe het zit even tegen en meteen moet je een console kopen, geloof dat niet iedere launch van een console foutloos gaat zonder kleine hickups ;)

  Ieder zijn keuze, als ik het geld overhad voor een Wii had ik die ook gekocht maar ik verleen nu even de PC prioriteit. De Wii is gewoon een brilliant concept en ik kan Nintendo alleen maar prijzen om haar geweldige aanpak!

  Nu zijn alle fabeltjes hopenlijk uit de wereld
 • [quote:73e710058b="sdh"]…
  Dat jij zo gek bent op consoles en tegen vernieuwingen bent op het gebied van besturingssystemen wil nog niet zeggen dat een console beter is. ;)[/quote:73e710058b]
  Ik ben niet tegen vernieuwingen in besturingssystemen, dus als Vista die had dan zou ik er geen probleem mee hebben.
  Ik zie echter alleen meer nadelen (DRM, 'trusted' computing, belachelijke licenties, nog meer driver-ellende, nog meer programmatuur die niet werkt, etc.) opduiken dan er voordelen (een 'mooie' GUI) bij komen.

  Daarnaast blijf ik het extreem onrealistisch vinden dat je voor een budget van 600-700 Euro een pc kan bouwen die 'next gen'-spellen op een aanvaardbare snelheid kan spelen als je een jaar verder bent. Dan kan je beter een simpele upgrade kopen voor z'n pc (zoals een extra harde schijf) en de rest van je budget aan een console uitgeven die wel die levensduur zal hebben.
  // —

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.