Vraag & Antwoord

Games

Battlefield 2142 start niet

Anoniem
Vandread
13 antwoorden
 • Ik heb me onlangs in de winkel het spel battlefield 2142 gekocht en daarna dus geinstalleerd. Ik wil hem opstarten door te dubbelklikken op het pictogram op mijn desktop (ook al geprobeerd via automatisch opstarten) maar ik krijg dat splashscreen met die tank en robot en: 'battlefield 2142', daarna een zwart scherm dat 1 keer de taakbalk toont en de rest van het scherm zwart. Om vervolgens terug te springen naar mijn bureaublad en verder niks meer te doen.

  Ik heb het spel dus LEGAAL. Ik heb de laatste nieuwe driver voor mijn graphische kaart en andere dingen in mijn pc. Ik heb directx 9.0c. verdere systeemspecs:
  AMD Athlon 64, 3200+ processor
  1024 mb RAM (werkgeheugen dus)
  300 GB harde schijf
  Nvidia Geforce4 Ti4200 with agp8x 128 mb

  wisselbestand: 283 mb gebruikt, 2176 mb beschikbaar

  waar komt mijn probleem vandaan en hoe is het op te lossen?

  groetjes
  Remco
 • Je videokaart ondersteund geen "Pixel shader 2.0" of hoger en dus werkt die game niet. Als je die wilt spelen moet je minimaal een 6-serie geforce hebben of een 9-serie ati radeon.

  Aan te raden is een stevig snellere videokaart zoals een Geforce 7600gt of een Ati radeon 1950pro aangezien het een behoorlijk zwaar spel is.

  Kijk eens bij Start -> en dan het EA/games/bf mapje, daar staat vaak ene systeem info programmaatje (of ergens op de cd of in de folder ofzo) dat checked of je systeem het spel kan draaien (dit ding: *plaatje*
 • Hij geeft alles passed aan, maar aleen bij mijn graphische kaart zegt hij: unknown compatibility. Dus er zit niks anders op dan een nieuwe kaart te kopen of zijn er andere manieren??
 • [quote:37f671c1ba="remco p"]Hij geeft alles passed aan, maar aleen bij mijn graphische kaart zegt hij: unknown compatibility. Dus er zit niks anders op dan een nieuwe kaart te kopen of zijn er andere manieren??[/quote:37f671c1ba]Er zijn wel hacks te krijgen waarmee het spel zal werken met een Geforce 4 kaart, maar het is natuurlijk niet voor niets dat de GF4 niet meer ondersteund wordt.
  Waarschijnlijk zal het er niet mooi uitzien, maar je kunt het proberen natuurlijk. ;)
 • Waar vind ik die hacks en hoe heet/heten deze dan? Dus waar moet ik zoeken en waarnaar?
  alvast bedankt voor je antwoord
 • ik kan je nú alvast vertellen dat deze hacks niet gaan werken online.
  dan wordt je door Punkbuster gepakt onder vermelding van een zogeheten Gamehack (zie ea forums).
 • ik wilde ook niet online spelen, maar gewoon weten welke hacks ik moet hebben en waar ik ze kan vinden.
 • [quote:909cdb716c="Vandread"]Je videokaart ondersteund geen "Pixel shader 2.0" of hoger en dus werkt die game niet. Als je die wilt spelen moet je minimaal een 6-serie geforce hebben of een 9-serie ati radeon.

  Aan te raden is een stevig snellere videokaart zoals een Geforce 7600gt of een Ati radeon 1950pro aangezien het een behoorlijk zwaar spel is.

  Kijk eens bij Start -> en dan het EA/games/bf mapje, daar staat vaak ene systeem info programmaatje (of ergens op de cd of in de folder ofzo) dat checked of je systeem het spel kan draaien (dit ding: *plaatje*[/quote:909cdb716c]
  IDD, Een GF4 is veel te oud, en tegenwoordig functioneren meeste spellen alleen nog met kaarten die het ook aankunnen. Is je kaart te oud, doet het spel nix meer.

  Upgraden dus!
 • Het spel werkt trouwens wel onder een 9500 pro.

  Tip: tik een 9500 non-pro op de kop voor een tientje, en softmod hem naar Pro .. ;)
 • wat is softmode? is het lastig? hoe werkt het?
 • is niet zo heel lastig, maar is ook niét zonder risico … meer informatie en tools vind je hier: http://www.short-media.com/forum/showthread.php?t=2029


  Mij is het indertijd met mijn 9500 nonpro gelukt om hem als een 9700Pro z'n ding te laten doen =) (let wel op: je moet wel zorgen voor goede koeling. Een zalman VF700-Cu past op deze kaart en zorgt voor voldoende koeling. Een (zalman) passieve koeler niét).

  klik met deze moet het lukken. Mail de persoon maar ff voor meer foto's en meer details !!
 • Geef dan gewoon iets meer uit en koop voor 50 euro een 6600gt, bespaard je de moeite en het gezeur en je kunt gewoon gamen ipv prutsen.
 • Ik heb precies hetzelfde probleem

  Config:
  mobo: Asus P5b
  Cpu: Core2duo 6400
  graph: Evga 7950 GT 512 mb
  onboard soundmax hd audio.
  OS: Windows xp MCE 2005

  Ik krijg zoals ik al zei dus de dezelfde melding.
  Ook wanneer ik mijn config check, krijg ik bij de videokaart dezelfde
  unknown compatibility error.

  Is dit nou een driver issue, ik heb de laatste forceware drivers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.