Vraag & Antwoord

Games

[PS2] - Originele Final Fantasy XII icm Matrix Infinity

Anoniem
Vandread
4 antwoorden
 • Heren, dames ook,

  Ik ben van plan om Final Fantasy XII aan te schaffen (alle andere delen heb ik ook origineel). Omdat ik wat ongeduldig ben heb ik alvast een kopietje geprobeerd.

  Verder geen problemen, behalve dat in het spel bepaalde knoppen het niet doen: [i:b117633dd8]Party Menu[/i:b117633dd8] kan niet geopend worden, cutschenes kunnen niet geskipped worden, en vanuit het spel terug naar het titelscherm kan ook niet. De knoppen die hier voor gebruikt worden doen het verder uitstekend met andere functies in het spel.

  Weet iemand of het origineel goed werkt op een met een Matrix Infinity gemodde PS2 (oud model) ? Zo nee, dan spaar ik nog even door voor een nieuwe PS2.

  Overigens, als dit een beveiliging is, is het wel een hele goede! Je kunt het spel wel spelen, maar je komt niet erg ver! Chapeau Square!
 • Opgelost! Luister en huiver, lees dit voordat je Final Fantasy XII koopt!

  Ik heb me wezenloos geGoogled, en er zijn inderdaad meer mensen met het zelfde probleem. Uiteindelijk heb ik Square gemaild voor een oplossing.
  Volgens Square (makers van de game) is mijn controller incompatible met het spel. De oplossing is het aanschaffen van een andere controller.
  Grote flauwekul natuurlijk, want mijn controller is een originele bij de PS2 geleverde DualShock2, die het verder met alle andere spellen 100% correct doet.
  Ik heb het met een andere controller geprobeerd, en dat werkte inderdaad een stuk beter.
  Het lag dus niet aan mijn modchip (jaja, ik weet het…) of aan mijn oude model PS2, maar aan mijn -blijkbaar te oude- controller.
  Als dit een PC game was geweest hadden ze er een patch voor gemaakt, maar nu het een console game is ligt de fout ineens bij mij!

  En er staat natuurlijk niks over vermeld op de doos. Jammer dat dit Amerika niet is. Had ik leuk aan kunnen verdienen!

  Enfin, doe er je voordeel mee. Overigens heb ik het spel inmiddels cadeau gekregen van mijn vrouw. Een controller heb ik van iemand geleend, dus dat is ook alweer voor elkaar.

  Speel ze!

  Michiel
  [size=9:b5f3048dc3]Dear Michiel,

  Thank you for contacting the PlayOnline Information Centre.

  You need to ensure that you are using an official PS2 Dualshock controller. You also need to be sure that you are not using a SCEE controller which is marked A, as these are not compatible with Final Fantasy XII. To check which model controller you are using simply turn the controller over and the model letter is written on the back next to "SONY COMPUTER ENTERTAINMENT INC".

  Please check the console model number of your PS2, as the SCPH-75003 series, has known compatibility issues with some PS1 and PS2 games.

  >To summarize: Select button
  >doesn't bring up the map, and
  >Triangle doesn't bring up the party
  >menu. What am I doing wrong?
  >
  Thanks again for using PlayOnline and FINAL FANTASY XI![/size:b5f3048dc3]
 • Apart zo'n oplossing, kom je toch zelden tegen bij consoles.

  [quote:30429e00de="Turrebo"]
  En er staat natuurlijk niks over vermeld op de doos. Jammer dat dit Amerika niet is. Had ik leuk aan kunnen verdienen!
  [/quote:30429e00de]
  Je moet niet alles geloven wat je op TV ziet ;)
 • Ach, ik zou al blij geweest zijn met een gratis controller, of wat goodies of zo. Of dat ze in elk geval erkennen dat het hun fout is. Maar dat zal er wel niet in zitten…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.