Vraag & Antwoord

Games

TDU, geen AA?

Anoniem
Vandread
10 antwoorden
 • Hallo,  Het systeem uit mn sig. Na 2 maanden wachten op mobo kan ik eindelijk de X1950Pro eens het vuur aan de schenen leggen. Met Test Drive Unlimited.

  Heel leuk, draait super(1024*768), máár. Ik haal zulke goede frames, wil graag AA erbij gooien. En dan zegt ie, doet t zelluf maar. Ik kan de optie wel zien, maar niet aanzetten….


  In de drivers staat het al op toepassingsgestuurd…
 • Je kunt het natuurlijk ook eens forceren in de driver.
 • Waarschijnlijk zou je wel AA aan kunnen zetten als je HDR uitzet…

  Dus vanuit het spel is het het een of het ander, dan is Gerben's oplossing een betere.
 • nope, dan doet ie het ook niet.


  Echter, als ik hem forceer vanuit de driver, kan ik hem opeens wél aanzetten(samen met HDR).
 • Nou moet er ook wel vermeld worden dat het spel niet uitblinkt in stabiliteit/compatabiliteit met systemen maar ook het programmeer werk is niet het beste ooit geweest.

  Er schijnen behoorlijk mensen problemen te hebben om het spel goed draaiend te krijgen.

  Je zegt dat als je hem forceerd dan kan je wel AA (en HDR) aanzetten, werkt het verder wel goed dan?
 • [quote:8e541d8ba5="Die hard gamer"]Nou moet er ook wel vermeld worden dat het spel niet uitblinkt in stabiliteit/compatabiliteit met systemen maar ook het programmeer werk is niet het beste ooit geweest.

  Er schijnen behoorlijk mensen problemen te hebben om het spel goed draaiend te krijgen.

  [/quote:8e541d8ba5]

  het grappige is, dat de X360 versie perfect loopt, terwijl praktisch iedereen die zich aan TDU waagt op de PC een PC heeft die 20x zo goed is als de specs van een X360.

  wat nu vreemd is, is het volgende:

  een maat van mij heeft een Amd64 s939 3800+, 2x512mb + 256mb geheugen PC2100, en een 9800 nonpro @ 9800XT maar dan wel met 128mb geheugen. deze zet vervolgens de instellingen op dezelfde manier als ik ze heb staan: 1280x1024x32, world map op medium, AA uit. En hij krijgt verdomd 2x zoveel (50-60) fps in het stadsgedeelte (vreemd genoeg haal ik 70-80 fps buiten het centrum, en hij blijft gewoon 50-60 krijgen over het hele eiland). Mijn sys = zie profiel.

  Naja, ik hoop dat ze snel een patch uitbrengen, want sommige races kan ik gewoon niet doen, omdat mijn PC dan zowat smelt :S ..
 • [quote:8f809b3fef="tinus89"]nope, dan doet ie het ook niet.


  Echter, als ik hem forceer vanuit de driver, kan ik hem opeens wél aanzetten(samen met HDR).[/quote:8f809b3fef]
  Heeft het spel een nVidia-logo ?
  Die kaarten ondersteunen die combinatie niet en dat zou de reden kunnen zijn dat het spel het weigert ondanks het feit dat je een Ati-kaart hebt …

  // —

  Heeft iemand screenshots van de pc-versie ?
  Ik ben best benieuwd of het er beter uit ziet, want het is niet bepaald een 'mooi' spel (op de auto's na).

  Overigens is er voor de 360-versie sinds kort een 'hardcore'-uitbreiding die (tegen betaling) het spel uitbreid met extra races voor het geval je het hoogste level in het spel al hebt bereikt.

  Ik vraag me serieus af hoe ze dit bij de pc-versie gaan doen …
 • [quote:63ac809709="JaFO"][quote:63ac809709="tinus89"]nope, dan doet ie het ook niet.


  Echter, als ik hem forceer vanuit de driver, kan ik hem opeens wél aanzetten(samen met HDR).[/quote:63ac809709]
  Heeft het spel een nVidia-logo ?
  Die kaarten ondersteunen die combinatie niet en dat zou de reden kunnen zijn dat het spel het weigert ondanks het feit dat je een Ati-kaart hebt …

  // —

  Heeft iemand screenshots van de pc-versie ?
  Ik ben best benieuwd of het er beter uit ziet, want het is niet bepaald een 'mooi' spel (op de auto's na).

  Overigens is er voor de 360-versie sinds kort een 'hardcore'-uitbreiding die (tegen betaling) het spel uitbreid met extra races voor het geval je het hoogste level in het spel al hebt bereikt.

  Ik vraag me serieus af hoe ze dit bij de pc-versie gaan doen …[/quote:63ac809709]

  ik vind het spel op zich, op het moment dat ie wél goed loopt op de PC, stukken beter dan de X360 versie. Auto's zijn beter afgewerkt, en het voelt een stuk realistischer (ik heb het hier wel over het feit dat ik het spel speel met een stuurtje).

  De hardcore mode waar jij het over hebt, zit standaard al bij de PC versie in. Deze unlock je echter pas als je de champion level behaald hebt. Anders dan de X360 versie hieraan, is dat je de bestaande (en/of nog te rijden) races kunt doen in hardcore mode, waarbij alle extra opties, zoals abs, traction control etc, worden uitgeschakeld, en je overgeleverd bent aan je eigen kunnen. Ik speel hier nu een weekje in, en het is écht verdomd moeilijk om je auto met 300 op de baan te houden. In non-HC mode lukt het prima (met stuur) om je auto met 350 op de baan te houden mits er niet al te veel (scherpe) bochten in de buurt zijn.

  Hoe het online is, kan ik je nog niet zeggen. Ik had 14mrt al internet moeten hebben, maar ze krijgen het bij Orange niet voor mekaar om mijn lijn aan de gang te krijgen, en dit wordt hoogstwaarschijnlijk pas na het weekend opgelost. Zodra ik online ben geweest, zal ik het je melden.
  nog ff over het online gedeelte:
  ik las op een (chinese) TDU fansite dat je online tegen X360 spelers kunt racen, net als bij NFS Underground 1 (xbox 1 vs PC). Iemand die weet of dit klopt ?? Ik kan dit nergens terugvinden op atari (of hun forums) of ergens anders. Voor NFS is dit ook bijna nergens terug te vinden, enkel in het boekje van NFS.  o btw, het spel heeft [u:63ac809709][b:63ac809709]géén[/b:63ac809709][/u:63ac809709] nVidia logo.
 • Ik heb geen idee of je 360'ers tegen kunt komen, want dat is eigenlijk een apart netwerk.
  Aan de andere kant is het multi-player-deel een beetje MMO-achtig. Dat betekent dat je in principe iedereen ziet die on-line is met TDU. Als ze dat via een centrale server doen dan kun je idd ook de spelers van console-versies zien.

  Overigens is er ook een stuur voor de 360 … het is zelfs draadloos en het heeft force-feedback effecten. Alleen het afregelen van het stuur kost wat tijd.

  Betekent dat je ook meer auto's standaard hebt ?

  Ik vind het een beetje raar dat ze voor die hardcore-extensie geld vragen, vergeleken met de 'extra' auto's klinkt het niet als iets dat geld zou mogen kosten.
 • ach ja xbox he .. voor xboxlive moet je ook nog eens betalen :P … hebben wij @ PC tenminste geen last van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.