Vraag & Antwoord

Games

High Latency?

Anoniem
tomtom137
13 antwoorden
 • Wat wil high lantency zeggen en kan dit te maken hebben met een verandering van de grafische instellingen?

  Dank u.
 • Niets volgens mij, latency is de tijd van jou tot de server en/of andere speler via een online game, hoe hoger die is hoe meer "lag" je hebt (hapering zeg maar, vertraging)

  Latency kan ook iets met geheugen te maken hebben, echter bij videokaarten doe je daar vrijwel niets mee, aanpassen is niet echt de bedoeling en gebeurt alleen met speciale programma's, voor novice niet echt boeiend.
 • [quote:3b5ca39e30="Vandread"]Niets volgens mij, latency is de tijd van jou tot de server en/of andere speler via een online game, hoe hoger die is hoe meer "lag" je hebt (hapering zeg maar, vertraging)

  Latency kan ook iets met geheugen te maken hebben, echter bij videokaarten doe je daar vrijwel niets mee, aanpassen is niet echt de bedoeling en gebeurt alleen met speciale programma's, voor novice niet echt boeiend.[/quote:3b5ca39e30]

  High latency is niet goed dus. En wat als je online gamed en iemand anders op de surver heeft H L, heb jij die dan ook, komt de vermelding dan ook op jou beeldschrerm. Dus ook hangt H L samen met je ping, is hier ook de regel hoger slechter? Hoe kom ik te weten welke mijn ping is tijdens het gamen.
 • Zo dan vragen kanonnetje ;)

  [i:24099ca437]High latency is niet goed dus.[/i:24099ca437]
  -precies

  [i:24099ca437]En wat als je online gamed en iemand anders op de server heeft H L[/i:24099ca437]
  -dan hapert die persoon of komen "schoten" niet goed aan etc

  [i:24099ca437]heb jij die dan ook[/i:24099ca437]
  -vaak heb je er dan wel last van omdat die persoon niet vloeiend over het beeld loopt bv

  [i:24099ca437]komt de vermelding dan ook op jou beeldschrerm[/i:24099ca437]
  -het is meestal geen melding, het is gewoon een feit, maar dan krijg jij geen waarschuwing oid over het algemeen.

  [i:24099ca437]Dus ook hangt H L samen met je ping, is hier ook de regel hoger slechter?[/i:24099ca437]
  Latency is dus ping, een hoge ping is inderdaad slecht, dat geeft de vertraging weer (echo zeg maar)

  zie bv ping:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ping_%28netwerk%29

  [i:24099ca437]Hoe kom ik te weten welke mijn ping is tijdens het gamen.[/i:24099ca437]
  Verschilt per game, vaak staat het in het scoreboard bv of kan je het checken via wat.

  Maar leg eens uit wat je wilt bereiken met deze vragen, heb je problemen bij een bepaald spel?
 • [quote:ed9143ee15="Vandread"]
 • Vaak ligt dit aan (of/of):
  - dat er meerdere computers op een netwerk zitten, die veel gebruik van het netwerk maken
  - dat je zelf up- of download tijdens het spelen
  - dat de afstand tussen jou en de server te groot is
  - dat de afstand tussen jou en het eerstvolgende verzamelpunt van de provider te groot is
  - dat je een te langzaam internet abonnement hebt

  Omdat je van het geblaat hierboven niet veel wijzer wordt, denk ik, kan je beter even de speedtest draaien en zeggen welk internet abonnement je hebt (de specificaties).
 • Speedtest is overigens ook maar een momentopname van jou plaats op dat tijdstip. Verbindingen en vooral snelheden zijn practisch nooit optimaal.
 • bovendien zegt die test alleen maar iets over de theoretische snelheid die je kunt behalen. Als je een server treft die fout staat ingesteld dan heb je er niks aan …

  De beste manier om hoge pingtijden te vermijden zijn dus :
  - als enige gebruik maken van de verbinding
  - geen enkel programma behalve je spel actief hebben
  - een server kiezen die ook fysiek zo dicht mogelijk in de buurt is
  - een server kiezen waarvan het spel aangeeft dat je verbinding zo goed mogelijk is

  De keuze van je internet-abbonnement bepaalt voor het grootste deel het bereik dat je zult hebben. Bij een 'trage'/'goedkope' provider kom je bij wijze van spreken niet eens je stad uit, terwijl de ultrasnelle/dure verbindingen je toestaan om op een server in de VS te spelen zonder al te grote problemen.

  Het bereik speelt vooral mee bij spellen die niet zo populair zijn waardoor er minder servers actief zijn en de kans dat er eentje in jouw buurt zit klein(er) is.

  Overigens : staar je niet blind op de 'latency'. Het is veel belangrijker om een stabiele verbinding te hebben dan eentje met 'lage latency'. Aan de andere kant is 'high latency'/hoge ping vaak wel een indicatie dat je verbinding 'slecht' is. In zo'n geval zul je (afkankelijk van het spel) inderdaad de verbinding met de server kunnen verliezen.
 • [quote:ef8a697464="JaFO"]Overigens : staar je niet blind op de 'latency'. Het is veel belangrijker om een stabiele verbinding te hebben dan eentje met 'lage latency'. Aan de andere kant is 'high latency'/hoge ping vaak wel een indicatie dat je verbinding 'slecht' is. In zo'n geval zul je (afhankelijk van het spel) inderdaad de verbinding met de server kunnen verliezen.[/quote:ef8a697464]

  Een goede latency is bij gamen absoluut niet minder belangrijk dan een stabiele verbinding. Het verschilt natuurlijk per game, maar we spreken hier over shooters en niet over MMORPG's of strategy's.

  Bovendien verwaarlozen jullie het nut van een speedtest, maar om de oorzaak van mijn hoge ping te achterhalen is het wel handig om die te doen, he?
 • [quote:7341800689="JelZo"]…
  Een goede latency is bij gamen absoluut niet minder belangrijk dan een stabiele verbinding. Het verschilt natuurlijk per game, maar we spreken hier over shooters en niet over MMORPG's of strategy's.
  [/quote:7341800689]
  Nou en ?
  Tenzij je een hardcore clanner bent maakt het echt niks uit of je nu met 200 ms of 50 ms vertraging te maken hebt. Vooral als die vertraging redelijk stabiel blijft is het heel makkelijk om daar aan te wennen en je stijl & strategie er op aan te passen.

  Sterker nog … als je een fanatiek speler bent dan zul je wel moeten leren omgaan met 'high latency', tenzij je alleen maar op je eigen servertje wilt spelen.

  [quote:7341800689]
  Bovendien verwaarlozen jullie het nut van een speedtest, maar om de oorzaak van mijn hoge ping te achterhalen is het wel handig om die te doen, he?[/quote:7341800689]
  Als je alleen bij een enkel spel dergelijke problemen hebt en niet bij het reguliere internet-verkeer dan heeft een speedtest echt geen zin.
 • Amen. :lol:
 • Op de meeste servers met CS Source word je met een ping van 100+ gewoon gekicked he Jafo omdat je dan gewoon als een diashow voorbij gaat lopen. Bij RPG's is het meestal niet zo'n ramp, enige is dat met een onstabiele verbinding ineens dood neer donderd omdat er toch ineens een hoop beestjes om je heen staan. :lol:
 • Er zijn dan ook duizenden servers … dus de kans dat je er eentje vind die meer dan 100 ms ping heeft tov jouw locatie is dan ook vrij klein.

  Desondanks blijf ik het onbeschoft vinden om iemand van een server af te schoppen omdat zijn verbinding even niet 100% is. Stel je voor dat je ping ff 102 ms is en je daarom maar er af geschopt wordt. Da's behoorlijk oneerlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.