Vraag & Antwoord

Games

Gamen op XP of Vista vraagje.

Anoniem
sdk
9 antwoorden
 • Ik heb op onderstaande PC (zie sig) een dualboot (xp en Vista) staan.
  Nou vind ik de meeste (oudere) spellen beter lopen op XP dan op Vista, maar hoe zit dat met de nieuwe games?.
  Zo vraag ik me af of bijvoorbeeld Bioshock mooier zal zijn op Vista vanwege DX10 of dat ik het beter kan spelen op XP, omdat Xp soepeler loopt en een hoger framerate kan produceren. (wel in DX9 dan natuurlijk)
  By the way: ik haat haperingen en lage framerate
 • Is Bioshock DX9 of DX10? Als het spel DX10 is zou ik voor Vista kiezen als dat meer eyecandy oplevert. Voor pure (DX9) performance zou ik voor XP kiezen, gebruikt minder geheugen en belast de CPU wat minder. Daarnaast zijn de drivers van XP beter geoptimaliseerd waardoor de prestaties hoger liggen. Ook werken sommige games niet lekker op Vista, maar dit lijkt me met zo'n nieuw spel als Bioshock geen probleem.
 • Bioshock heeft DX10 mogelijkheden/features.
 • ik draai hem onder XP, alles max en erg soepel op onderstaande pc (zie sig). Heb hem nog niet getest onder vista, maar ga dat deze week doen.
 • Heeft DX10 ja (bioshock) maar de grafische verschillen zijn echt zeer weinig, zie ook:
  http://www.firingsquad.com/hardware/bioshock_directx10_performance/
 • ik zit ook met hetzelfde probleem, draai xp/vista, draai tot nu toe spellen nog op xp omdat ze soepeler spelen, volgens mij zijn er nog geen spellen die echt mooier zijn in dx10, denk dat crysis het 1e spel wordt dat het verschil tussen dx9 en dx10 echt goed zichtbaar zal zijn, en dat ik dan eindelijk mijn dx10 kaart echt goed kan zien
 • Het beste advies lijkt mij dat je Vista alleen moet nemen bij een nieuwe pc.
  Dan bespaar je een heleboel ellende met het updaten van drivers.
  Laat ze maar eerst een paar servicepacks uitbrengen voordat je aan zo'n upgrade voor een bestaande pc waagt …

  En zoals aangegeven werd is het verschil tussen Dx9 en Dx10 niet zo heel bijzonder. Je hebt er zowiezo een (goede & snelle) Dx10-compatibele kaart voor nodig, omdat je anders nog niks van de verbetering merkt.
 • Antwoor NEEE. Zelf ook gedaan ik heb een 8800 640 GTS.
  Maar wat blijkt vista gebruikt standaard 800mb werkgeheugen. En xp maar 100 in rust. Dus dan ben je veel geld en veel geheugen kwijt. En dit gaat te koste in game perstatie
 • Je weet blijkbaar niet hoe Vista met geheugen omgaat. Vista zal altijd zoveel mogelijk gegevens alvast in het geheugen proberen te laden. Het opstarten van games en applicaties kan hierdoor een stuk sneller gaan. Wanneer een game echter meer geheugen nodig heeft, maakt Vista zoveel mogelijk geheugen vrij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.