Vraag & Antwoord

Games

Gamepad met pc spellen

Anoniem
Vandread
3 antwoorden
 • Hallo liefhebbers,

  misschien kan iemand me helpen. Ik heb 2 spellen aangeschaft Prey en Bioshock. Ik kan deze spellen echter niet spelen met mijn Piranha Xtreme controller (usb). Ik ben echt geen muis en toetserbordgamer en deze games lijken me speelbaar met de controller. Bij Bioshock is er wel een optie op Xboxcontroller, maar die blijft grijs. Bestaat er een pc xboxcontroller? En waarom zien de spellen mijn gamepad niet als ik de knoppen wil configureren (en bijvoorbeeld 'up' als omhoog op gamepad wil instellen- klik ik daarna op de muis, dan ken i wel de rechtermuisknop toe…)

  Nou ja, de echte gamers herkennen mijn vragen inmiddels wel!

  Bedankt,

  Stephan
  (al jaren betalend lid ;-))
 • De Xbox360 controller is gewoon aan te sluiten op PC.
  Zie hier: http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/28785730#28785730
  Bevalt ook nog goed ook zo te zien.

  Dergelijke spellen zijn voornamelijk gericht op PC voor Muis/Keyboard combo, dat is ook de reden dat dit soort spellen het toch vaak beter doen op de PC.

  Waarom de games je controller niet goed herkennen weet ik niet, wellicht dat je ergens moet instellen dat je een joystick gebruikt.
  Maar misschien toch eens een keertje met de muis proberen, persoonlijk vind ik Firstpersonshooters met een joystick een ramp :lol:
 • Ok bedankt, ik heb overigens zelf een oplossing gevonden: met Xpadder kun je toetsenbordcombinaties programeren op je joystick! Werkt goed.

  Steef

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.