Vraag & Antwoord

Games

fraps verlaagt me fps enorm!

Anoniem
None
25 antwoorden
 • als ik op mijn pc cs 1.6 speel is mijn fps 60 met alles op high dan start ik fraps op (dat ie opneemt) dan schiet mijn fps opeens naar 16 (!!!!) weet iemand hoe dat komt hier mijn specs:

  vid kaart:NVIDEA geforce4 mx 440 (Niet de nieuwste kaart i know…)

  intel(R) celeron(R) CPU 2.13 ghz kloksnelheid:2.13 ghz, 512mb ik heb de nieuwste drivers net opgehaald en het is windows xp (SP2)
 • Logisch toch, het opnemen kost ook rekenkracht en je HD wordt aangesproken.
 • wat moet ik dan kopen om het snel te late gaan??
 • Een simpele dual core zou je probleem al op kunnen lossen volgens mij.
  Maar je kan ook gewoon demo's maken en die naderhand bewerken.
  Fraps opnames worden ook enorm groot kwam ik achter, niet echt handig om ff een filmpje op te nemen, het word echt direct zonder codec's opgenomen en omdat het rauw is is het ook zwaar (met codec's denk ik ook, wellicht zelfs zwaarder nu ik erover nadenk)
 • maar met 15 fps speelt niet echt fijn :(
 • Nee dat weten wij ook wel ;)

  Tja, heb je een budget, en watvoor mainboard heb je?
  Een geheugenupgrade zou ook geen kwaad kunnen, video's opnemen neemt ook behoorlijk wat ram in beslag.
 • [quote:f2dbba045d="Vandread"]Nee dat weten wij ook wel ;)

  Tja, heb je een budget, en watvoor mainboard heb je?
  Een geheugenupgrade zou ook geen kwaad kunnen, video's opnemen neemt ook behoorlijk wat ram in beslag.[/quote:f2dbba045d]
  Als ik ga filmen gaat het ook haperen (CMr Dirt pas gerecord, 30 fps wordt dan 20), op resolutie 1280x1024 ben je ongeveer een GB per minuut aan het recorden, dat is nogal wat.
  Overigens captured fraps ook met een bepaaldeframerate wat ook in de weg gaat zitten bij je spel heb ik het idee (je kunt kiezen voor bijv 25).

  Hoe maken mensen dan die filmpjes? Simpel ze gebruiken de ingame replay functies, vaak kun je in shooters replay laten draaien door een commando in te voeren. In sof2 krijg je bijvoorbeeld een .replay file van een paar 100 kb, deze slaat alleen op waar iedereen liep en wanneer ze schoten. Na het spelen kun je deze replay starten en vervolgens ga je DIT capturen, niet tijdens het spelen.

  S6 ermee!
 • is amd 64 net zoiets als dual core? of is dat niet het geld waard???
 • Gamen is een zware belastiing voor je pc. Video opnemen en encoden is dat ook. Het zit elkaar in de weg dus. Als je met fraps opneemt, zet dan het spel sowieso op de laagste resolultie.
 • [quote:acc47a9f9a]cant you just run a demo through the console?

  record hobohax 1

  [/quote:acc47a9f9a]http://forums.csfilesource.com/index.php?s=01478149f919a133c364093cb42f84c0&showtopic=487&pid=3655&st=0&#entry3655

  Probeer het eens met dat command… even googlen en je vind vast wel een uitleg over hoe terug te spelen etc.
 • Fraps is gewoon een waardeloos programma. Het gebruikt veel te veel geheugen, de output is ALTIJD veel te groot, 20 min film is al 40gb!

  Je kunt veel beter Camtasia gebruiken of GameCam. Deze gebruiken veel minder geheugen en de video is vaak van betere kwaliteit en een stuk kleiner. Ik heb slechte ervaringen met fraps, camtasia en gamecam werken een heel stuk beter.
 • wat je kunt doen is gewoon een record maken: open console met ` en typ record 01 ofzo, en dat later terugkijken, en de leuke stukken met fraps opnemen. :wink:
 • Het help natuurlijk ook heel erg om je scherm resolutie naar beneden aan te passen, ik neem aan dat je zo'n filmpje niet in HD formaat hoeft te hebben, stel daarom een resolutie van 800x600 in oid, dat maakt ook veel uit.
 • mijn fps blijft op 600*… nog steed minder dan 30 dus dual core kope of amd? of vid kaart? wat raade jullie aan?
 • Nou ja, je Gforce4 kaart is idd wel een beetje prehistorisch, maar als het je vooral om het opnemen van filmpjes gaat zal je meer hebben aan meer intern geheugen en een snellere processor. Ik weet niet zeker maar het lijkt me dat die MX 440 een AGP kaart is dus als je gaat upgraden moet je waarschijnlijk ook een nieuwe vga kaart hebben. Dan zit je wel tegen een minimum van 400 euro te kijken, dat is toch een behoorlijke uitgave voor het kunnen opnemen van filmpjes….

  En (speel)films worden opgenomen met ongeveer 25 fps, dus als je daar boven zit merk je niet echt dat het schokt bij het kijken van het filmpje…
 • [quote:1256131801="FTI"]wat je kunt doen is gewoon een record maken: open console met ` en typ record 01 ofzo, en dat later terugkijken, en de leuke stukken met fraps opnemen. :wink:[/quote:1256131801]

  Dat zei ik al 2 keer (!)

  @ jordi nogmaals

  [b:1256131801][size=24:1256131801]Neem niet op terwijl je gamed, record met de ingame functies en ga pas bij het terugkijken aan de slag met record programma's![/size:1256131801][/b:1256131801]

  Je kan een dual quadcore 88 Ghz kopen het zal toch irritant gamen als hij ondertussen opneemt.
 • Ook het opnemen tijdens het afspelen van een demo neemt gewoon veel resources in gebruik terwijl er tijdens het afspelen van een demo ook gewoon de game gerenderd moet worden. Het zal dus weinig uit maken voor de fps.
 • [quote:54a0cb1b08="Drewster"]Ook het opnemen tijdens het afspelen van een demo neemt gewoon veel resources in gebruik terwijl er tijdens het afspelen van een demo ook gewoon de game gerenderd moet worden. Het zal dus weinig uit maken voor de fps.[/quote:54a0cb1b08]
  Ja maar dat maakt niet uit want het gaat erom dat je niet kunt "ownen" om in gametermen te spreken als je fps 15 is… Fraps captured toch met lage framerate en wil je het op een formaat van 15 mb hebben dan zul je dit nog verder moeten verlagen.
 • Ja okee, ik begrijp wat je bedoeld en daar heb je gelijk in.
 • Na het opnemen gewoon het filmpje omzetten naar divx oid. Of naar wmv met windows media encoder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.