Vraag & Antwoord

Games

Strategy Games

Anoniem
sdk
11 antwoorden
 • hallo.

  met m'n nieuwe PC op komst ben ik natuurlijk ook op zoek naar wat leuke games die ik erop kan spelen. Ik speel voornamelijk graag strategy games op de pc. Voor een groot deel omdat meerdere andere games op PS3 of 360 uitkomen, en dan koop ik die daarvoor.

  Dus wou ik graag even weten welke games zoal aan te raden zijn? Was vroeger een enorme fan van Command & Conquer, en vooral ook The Settlers. Maar omdat mijn PC nogal vrij verouderd is, waren de laatste games die ik in die reeksen kon spelen C&C: Red Alert 2 en Settlers III. Mede daardoor heb ik ook zowat het oog verloren op deze reeksen, maar er zijn ongetwijfeld wel nieuwe games in deze reeksen, en zodus, vallen deze goed mee?

  Zijn er eventueel nog andere games die je me ook kan aanraden? futuristisch, WWII, Middeleeuwen.. maakt me niet veel uit waar en wanneer de games zich afspelen.

  Alvast bedankt.
 • Leef je uit:
  Company of Heroes: http://en.wikipedia.org/wiki/Company_of_Heroes
  Supreme Commander http://en.wikipedia.org/wiki/Supreme_commander
  C&C3 http://en.wikipedia.org/wiki/Command_%26_Conquer_3:_Tiberium_Wars
  Nieuwste Settlers: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Settlers:_Rise_of_an_Empire

  Lopen wel wat topics over, even in de search zoeken.
 • alright, bedankt.
 • C&C 3 is inderdaad een erg leuk spel, zeker als je (net als ik) fan was van de voorlopers. Daarnaast vindt ik World in Conflict erg leuk en helemaal online!

  www.worldinconflict.com

  of topic op ons forum:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=177108
 • ook ik ben fervent C&C3 speler, erg leuk.

  Als je houdt van Lord of the Rings is LOTR:BFME2 ook erg leuk.
 • Vergeet ook 'Dawn of War' niet. Dit is een RTS die zich afspeelt in het 'Warhammer 40k'-universum.

  Er zijn inmiddels 3 uitbreidingen en het stelt niet zo'n heel erg zware eisen aan de pc. Van het spel zelf en de eerste twee uitbreidingen (Winter Assault en 'Dark Crusade') zijn demo's te vinden. Voor zover ik weet is 'Dark Crusade' ook los te spelen en zijn 'Dawn of War'+'WinterAssault' ook als combinatie te koop.

  link : http://www.dawnofwargame.com/demo/
 • ha, tof. heb op PS2 nog een FPS van Warhammer 40K…Fire Warrior heet ie denk ik.

  Toch wel de moeite dan om daar eens een rts van te spelen, was zeer leuke fps op PS2.
 • C&C 3 haalt het niet bij de vernieuwingen van Company of Heroes en World in conflict (te chaotisch zonder mogelijkheid van een fullscreen map op basis van incoontjes.

  De single player can C&C 3 is echter wel leuk.

  Supreme commander vind ik persoonlijk een beetje doelloos (dat is meer op basis van bouw 1000 tanks, en dan overdrijf ik niet, je moet er echt 1000 bouwen) en val de vijand aan.

  Dus eerst CoH en world in conflict spelen:P. Beide hebben overigens een demo beschikbaar.
 • [quote:fcd409adf4="sdk"]C&C 3 haalt het niet bij de vernieuwingen van Company of Heroes en World in conflict (te chaotisch zonder mogelijkheid van een fullscreen map op basis van incoontjes.
  .[/quote:fcd409adf4]

  Hmmmm ja en nee, qua vernieuwingen is COH maar zeker WIC C&C3 de baas, maar het "C&C gevoel" is iets speciaals…. zeker als je de voorlopers grijs hebt gespeeld.

  Multiplay is C&C ook erg leuk, zeker 2 tegen 2 maar met een 8-tal prima spelers tegen een dito team in WIC is misschien wel leuker… Hoe dan ook lees de review's probeer de demo's en veel speel plezier ;)
 • [quote:cf42f2d1e3="Smoothtalker"][quote:cf42f2d1e3="sdk"]C&C 3 haalt het niet bij de vernieuwingen van Company of Heroes en World in conflict (te chaotisch zonder mogelijkheid van een fullscreen map op basis van incoontjes.
  .[/quote:cf42f2d1e3]

  Hmmmm ja en nee, qua vernieuwingen is COH maar zeker WIC C&C3 de baas, maar het "C&C gevoel" is iets speciaals…. zeker als je de voorlopers grijs hebt gespeeld.

  Multiplay is C&C ook erg leuk, zeker 2 tegen 2 maar met een 8-tal prima spelers tegen een dito team in WIC is misschien wel leuker… Hoe dan ook lees de review's probeer de demo's en veel speel plezier ;)[/quote:cf42f2d1e3]
  Ok eerst was ik TE negatief in mijn reactie dus edit:

  C&C3 is een leuke game alleen ik mis sinds C&C uit 1995 eigenlijk altijd al het cnc gevoel, alleen red alert en later red alert 2 hadden dit in mijn mening. Het future weapons aspect ben ik niet zo dol op. Ik vond C&C 1 wat wapens betreft gewoon realistisch, je had de light en medium tank, een chinook, een commando, een APC, alles werd gebouwd in een fabriek of geairdropped op een vliegveld (en daardoor waren NOD units ook minder groot/sterk dan GDI), verder had je nog een MLRS (rocket launcer). De enige futuristische units waren de orca's en de motoren van nod met raketten erop, maar beide zijn nog wel in te denken…

  Het is wel leuk dat de harvester terug is (!) en je gewoon weer een bouw menu hebt, maar ik mis toch het overzicht wat ik wel heb in CoH / WiC.
 • C&C3 ziet er inderdaad toch wel veelbelovend uit. Momenteel toch wel de nummer 1 op m'n lijstje.

  Maar ik was ook zo verslaafd aan Settlers, fantastische games in elk opzicht vind ik. iemand de laatste nieuwe al gespeeld?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.