Vraag & Antwoord

Games

Resident evil 4, met muis te spelen of niet ?

Anoniem
Computerfreakje
9 antwoorden
 • hallow
  ik heb het spel resident evil 4 voor de pc gekocht. nu heb ik hem geinstalleerd en wil ik hem spelen. maar krijg me muis niet werkend in het spel. ook niet in de menu's van het spel. heb al andere muis geprobeerd maar ook geen resultaat. nu heb ik eens in het instructie boekkie gekeken en daar staat bijvoorbeel bij controls niks over een muis. vb schieten gaat normaal in spelen met de muis 1 button maar moet hier bijvoorbeeld met shit + enter.
  spel dateerd uit 2005/2006 dus je zou verwachten dat een muis in het spel zou werken. iemand ervaring met dit spel met een wel werkend muis. en is er een mogelijk hoe ik kan zien of ik uberhaupt een muis in dit spel kan gebruiken.
  al vast bedankt.
 • Maar het is ook een console-port … zou me niks verbazen als die alleen maar met een gamepad/joystick is te besturen.
 • Wat ze ook nog al eens doen, is besturing met de pijltjestoetsen, en verschillende acties met een aantal toetsen in het numerieke gedeelte.
 • [quote:3a82065ebc="JaFO"]Maar het is ook een console-port … zou me niks verbazen als die alleen maar met een gamepad/joystick is te besturen.[/quote:3a82065ebc]

  console-port houdt in dat ie van de ps afkomstig is?
  naja in het instructie boekje staat duidelijk een kolom met alle bewegingen en een kolom voor het gebruik van een toetsenbord. alleen de muis komt nergens voor. maar dat lijkt me beetje vreemd aangezien de game volgens mij het makkelijkste met de muis speelt, zoals de meeste games.
 • Resident Evil is zo'n beetje de bekendste survival horror serie die er is voor consoles en dan vooral voor de Playstation (alhoewel er ook Wii-, Gamecube- en Dreamcast-versies zijn geweest).

  Als de handleiding niks over muis-ondersteuning zegt dan is de kans heel groot dat het niet aanwezig is, omdat het juist de 'moeilijke' besturing is die dit soort spellen 'moeilijk' maakt.

  Overigens vond ik via Google al dit :
  http://en.wikipedia.org/wiki/Resident_Evil_4
  [quote:22326fa02a]
  The PC port is based on the PlayStation 2 version of the game, and thus features lower quality textures and reduced-polygon character models in comparison to the GameCube and Wii versions. The cutscenes are pre-rendered FMV movies instead of rendered using the in-game engine. The original version of the port also did not feature any lighting or shader effects.

  [b:22326fa02a]Notably, the port does not allow mouse support;[/b:22326fa02a] the game can only be controlled either with the keyboard only, or with a PC gamepad controller. Unlike the console versions of the game vibration of the controller is not supported. There have been created several mouse mods that enable mouse usability, but a common complaint is that the sensitivity is too difficult to adjust.
  [/quote:22326fa02a]

  Geen muis dus … echt typisch voor een quick&dirty console-port.
 • oke bedankt, lekker vaag hoor je zou toch verwachten dat je hem met je muis zou kunnen spelen. naja dan wennen we ons eigen deze knoppen maar weer aan. als het verhaal en actie net zo goed is als in eerdere delen moet hij gewoon lekker weg spelen. en mogen die controls de pret niet drukken.
 • Er zit inderdaad geen muis ondersteuning in Resident Evil 4 voor de PC. Ik zat hier zelf ook mee, heb uiteindelijk maar een gamepad gekocht ervoor. Echter, is er geloof ik wel een onofficiële patch die muis ondersteuning toevoegt in het spel.
 • [quote:b942d62f98="Computerfreakje"]Echter, is er geloof ik wel een onofficiële patch die muis ondersteuning toevoegt in het spel.[/quote:b942d62f98]

  Jep, die is hier te downloaden…
 • na heb dat ding geprobeerd maar het wil nog steeds niet. het is me ook niet helemaal duidelijk of ik nou dat die mouse loader moet laden of dat ik het spel gewoon via de normale weg moet laden. ik heb al de files die in de patche zitten naar de systeem map van het spel gekopieerd en toen gekeken of het wou werken maar kan nog steeds me muis niet gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.