Vraag & Antwoord

Games

Race driver grid (pc)

Anoniem
sdk
45 antwoorden
 • Welkom in het Race Driver Grid topic:D.

  Allereerst: ik heb even een filmpje gemaakt van ingame footage dit zou een goede impressie moeten geven van het touringcar gedeelte van de game


  Nieuwe versie die wel 4:55 is:
  xvid goede kwaliteit (2000 bitrate) 75mb | rapidshare mirror
  xvid super kwaliteit (4000 bitrate) 140mb
  youtube mindere kwaliteit

  [img:34b48e54c9]http://forum.i3d.net/attachments/full-games-demos/17648d1210386703-demo-racedriver-grid-61427_20_03_2008.jpg[/img:34b48e54c9]
  In het kort:
  De game bevalt mij prima tot nu toe. Ik heb de game zowel offline als online getest, met en zonder gamepad.
  Offline lijkt een goede SP te worden, de ai is super. Ze botsen onderling, de ene is wel agressief en de andere niet. Verder remmen ze vaak netjes af als je ze uitremt zodat ze niet ineens achter op je botsen.
  Helaas is dat online dus niet zo wat weleens voor een bezoekje aan de muur/banden stapel kan zorgen. Klein minpuntje is dat er wat spelers rondrijden die het leuk vinden de auto bij de start dwars te gooien om zo een enorme ravage te veroorzaken. Maargoed bannen de hap dus;). Gewoon even wachten met starten dit betaald zichzelf meestal wel terug. Je hebt dan zo'n beetje als enige nog een vol functionerende auto en dan pak je zo die 1e plek alsnog:).

  Mooi aan de game is dat als je risico neemt je kan spinnen en dit is dan ook realistisch (wat bij andere games weleens frustrerend kan zijn). Het stoort dus niet omdat je zelf weet dat je de bocht eingelijk wel hard in ging. Het rijd overigens als een pittiger gemaakte nfs most wanted (heerlijk dus).
  Aangezien de game zich ook in steden afspeeld en er een driftmodus is zou dit weleens de game kunnen worden die de laatste 2 delen van Need for speed niet waren. Met het keyboard is de driftmodus niet te doen overigens.

  Wat feitjes:
  Game gebruikt de Dirt engine (CMR) dus hij is waarschijnlijk erg zwaar:) (zelf geen last van gelukkig, draait prima met 4xMSAA).

  Grafisch ziet het er goed uit, wat mij verbaasde was dat je echt lekker met 12 man tegelijk kunt racen online… bij dirt heb ik nooit meer dan 8 auto's tegelijk op het scherm gezien. Lijkt er wel op dat het hierdoor grafisch ietsjes is achteruit gegaan.

  Wat is er goed aan de game:
  -de ai (ze botsen elkaar de baan af, niet alleen jou, ze houden rekening met je, je kunt ze inhalen en dan remmen ze netjes achter je als je GOED inhaald)
  -de graphics
  -de rook effecten
  -online modus zonder lag 12 man
  -laadtijden (paar seconde)
  -crashen kan echt GAME OVER zijn
  -unieke feature a la timeshift… je kunt 10 seconde terug in de tijd om je crash ongedaan te maken
  -alle zooi blijft liggen dus je kan zomaar over een spoiler rijden en uit de bocht vliegen omdat iemand anders is gebotst (ook online).

  Op tv:
  http://www.gamekings.tv/index/videos/preview-grid/
  http://www.gamekings.tv/index/videos/gamekings-s09e06/

  Screens (zelf gemaakt):
  [img:34b48e54c9]http://img176.imageshack.us/img176/5668/grid2bb1.th.jpg[/img:34b48e54c9]
  [img:34b48e54c9]http://img176.imageshack.us/img176/3677/gridnaey1.th.jpg[/img:34b48e54c9]
  [img:34b48e54c9]http://img176.imageshack.us/img176/219/grid3uk5.th.jpg[/img:34b48e54c9]

  ingame ziet het er wel beter uit dan "stilstaand" waarschijnlijk door de motionblur.

  Meer info:http://forum.i3d.net/full-games-demos/24680-demo-racedriver-grid.html
 • Jezus wat ben jij postief over dit spel.
  Ik heb het zelf ook gespeeld en ik vindt het geen bal aan. Het is bij lange na geen simulatiespel. De besturing is gewoon Té nep. Je geeft een beetje gas en je maakt gewoon gelijk een 360.
  Ik vindt het een slecht gemaakt spel en zelfs als Arcade game kan ik het niet aanraden.
 • Met je keyboard kun je niet "een beetje" gas geven… misschien ben je te jong en verwent door racegames op de consoel oid maar de enige remedie tegen wielspin bij de start is je accelaratie toets tappen ipv ingedrukt houden. Overigens kun je bij de start eigenlijk altijd wel vol gas wegrijden zonder problemen.

  De game is geen sim, het een een combi tussen sim en arcade waarbij het imo wel naar sim neigt. Ik heb geen problemen met de game en wordt vaak 1e online (nu moet ik zeggen dat 80% ontzettend noob is).

  De drift modus is niet te doen met het keyboard (dat is de 2e optie vd 3) ben die ook nog niet online tegengekomen.

  gamekings was er ook erg positief over
  http://www.gamekings.tv/index/videos/preview-grid/
  http://www.gamekings.tv/index/videos/gamekings-s09e06/
 • Ik heb hem op de PC en op de XBOX 360 gespeeld. Op beide was het een slecht spel. Ik moet zeggen dat op de 360 de besturing wel wat fijner was, maar nog steeds verlept.

  Die filmpjes van Gamekings had ik ook al gezien. Toen verheugde ik me nog op het spel, maar nu helemaal niet meer.
 • Ben bang dat het aan jou ligt ik vind hem geweldig:). Geniaal dat als je 2e rijd en je dan ineens over een spoiler van iemand anders rijd… daar ga je weer 4 plekker achteruit:P. De game is niet moeilijker dan zijn voorganger, dtm race driver 2… Misschien moet je die even spelen. Dan begin je makkelijk in een renault clio en later mag je pas in de wat zwaardere auto's met wat meer power.
 • Ga jij maar eens Forza Motorsport 2 spelen. Dat is tot nu toe het beste race-simulatiespel wat er is. Als je dat vergelijkt met GRID dan is GRID echt helemaal niks.
  Dat je over andermans spoilers en bumpers heenrijdt en dan knalt vindt ik zelf ook wel leip. Zie je niet in iedere game.
 • Ik heb geen console;). Het gaat hier over de pc game die moet je dus ook met pc games vergelijken… overigens is forza veel realistischer bedoeld dan deze game niet dat dat uitmaakt want forza kan niet op de pc.

  edit: heb mn bullfrog gamepad (speed-link) werkend:D heb er nu 2e races mee gedaan op "serieus" oid. 1 na moeilijkste iig. 2e race heb ik gecaptured… vid komt eraan:P.
 • Kweenie … ik vind dit spel qua schade-model een stuk realistischer of beter gezegd : het is echt game-over als je niet uit kijkt.

  Wat ook een 'leuk' effect geeft is als je met de linker voorkant van je auto tegen een betonnen muur ramt …dan kun je alleen maar rondjes rijden. :lol:

  Overigens : bij de 360-versie stonden bij mij alle assists (o.a. anti-spin) aan.

  Even de 360-versie er bij slepen :
  = het ziet er ongeloofelijk goed uit … beter dan Forza & PGR 4 is mijn indruk. (makkelijk als je 'maar' iets van 50 auto's inclusief interieur hebt)

  = tijdens de race krijg je commentaar van je team

  = In je profiel kies je een voornaam/nickname waarmee je o.a. tijdens het racen wordt aangesproken.
  er zijn alleen een beperkt aantal (Amerikaanse) voornamen te kiezen en het lijstje is beperkt. De nicknames zijn ook nogal sullig (vind ik).

  = in single-player is het aantal flashbacks (= de keren dat je een race kunt over doen) beperkt afhankelijk van de moeilijkheidsgraad

  = in 'pro'-mode (apart te kiezen) heb je 0 flashbacks

  = je kunt verplichten om met de 'driver view' te spelen

  = 3 events (2 races en 1 drift-event)

  = 2 time-trials waarmee je een (ritje in) de auto in kwestie kunt winnen … (moet je wel *en* de time-trial verslaan en dan nog eens een exclusieve wedstrijd tegen de top 30 van de beste time-trial spelers verslaan)

  = het drift-event is waarschijnlijk redelijk dicht bij het 'echte' werk als in een spel haalbaar is (als je de door de Forza2-community georganiseerde drift-wedstrijden even vergeet).

  Best een leuk spel als je alleen maar wilt racen.
  Ik mis zelf de racing/brake-line die je bij Forza 2 als optie hebt (handig om een race te leren).

  Iemand enig idee of er ook gesleuteld kan worden aan de auto(s) ?
  Dat hoort toch wel bij een beetje serieus race-spel.

  Dat je on-line door enkele sukkels van de baan wordt geramd moet je voor lief nemen. Dat zit er helaas bij ieder spel in en dat ram je er niet uit omdat het best effectief kan zijn. Het schade-model zal zeker tegen je werken als ze eenmaal de techniek doorhebben …
 • Kan niet, vind het eigenlijk wel best ook:).
 • [quote:39fb4a2e05="JaFO"]
  Dat je on-line door enkele sukkels van de baan wordt geramd moet je voor lief nemen.
  [/quote:39fb4a2e05]

  Als je je er aan stoort kun je servers zoeken waarop dit niet zo is.
  Die hebben een optie uitstaan waardoor je ook niet meer kunt beuken in de bochten.
  Ik stoor me er niet aan het is me 1 keer gebeurt dat ik 1e lag, gebeukt werd door zo`n idioot en 3e werd, echter na 10 uur online racen is dat minimaal.
  Multiplayer in de demo 8) hulde.
 • Ik heb nog geen race gereden waarbij het niet zo was dat 1 gast midden op de weg gaat staan oid… maar je leert er omheen rijden;). Zonder damage is juist het leukste vd game weg. Dan kun je net zo goed CMR spelen. Het leuke is van je lijn af moeten wijken en zo dus risico nemen:).
 • De full game is uit en hij valt niet tegen:).

  Met toetsenbord goed te doen die 1e race (per ongeluk controller nog niet ingesteld). Moet echter wel even orienteren op een goed stuurtje. Jammer dat de g25 zo duur is.

  Single player (grid world) is wel gaaf. Geld en reputatie staat los van elkaar. Dus 1e worden is een hoop geld maar op basic levert het minder reputatie op dan op savage/extreme etc. Ook is het per race in te stellen (!) dus afhankelijk van welk type wagens je fijn vind zet je de game wat moeilijker.
  Verder zit er een soort van geldverdien campaign in. Na 60 000 te hebben gereden voor andere teams begin je je eigen team. Vervolgens krijg je sponsoren met bepaalde objectives (je kunt zelf kiezen welke je op je auto plakt). Verder kun je je auto zelf een kleur geven.

  Je krijgt extra geld als je eigen team wint. Wat meer een kwestie van geluk dan wijsheid is zolang alleen jij mee doet (andere teams hebben 2 wagens dus 2x20=40 maar 4x15 is een stuk meer;) ). De voice over deed vermoeden dat je een extra team maat kunt inhuren maar dat is me nog niet gelukt. Zie er iig geen knop voor.
 • probeer het draadloze MS Stuur eens. Het is weliswaar voor de Xbox 360, maar aangezien er al drivers zijn voor de reguliere controller zou dat stuur ook kunnen werken.

  // —
  Is er in het volledige spel wel wat aan de auto's te tweaken (zoals de druk in je banden) ?
  Of is er buiten wat kleurtjes en stickers niks in te stellen ?
 • Nee… daar gaat de game niet over. Het gaat puur over het racen. Je kan wel op ebay je wagen kopen en dan hint de voice over dat een auto met veel wins wel speciaal moet zijn. Tot nu toe nog geen upgrades tegengekomen. Er zit dus wel een soort van management aspect in de game omdat je je teamgenoot kunt inhuren. Ook heb je stuk of 6 sponsor slots en daar kun je dus de sponsoren in kwijt die het meeste opleveren.
  Persoonlijk vind ik dat downforce instellen en banden van dtm eerder bron van frustratie omdat je dan nooit weet of het aan jou ligt of aan je afstelling;).

  Dus ik vind het wel prettig zo… meestal per race wel 1 a 2 type wagens dus dan is er genoeg te kiezen en verder is het puur racen. Dus goed inhalen en je bochtenwerk zegmaar:). Racen is ietsjes makkelijker gemaakt lijkt het wel. Het voelt wat gelikter dan in de demo. Ik win nu zowel in toering als in muscle cars met gemak op de moeilijkste stand. In de demo kwam ik niet verder dan de 3e plek bij toering.

  Online tot nu toe een hoop laggers dus ik raad aan om met damage off te spelen… ik start net in formule 3 (philips) en na welgeteld 2 seconde was het halve veld wrecked door nummer 1 die lagte.

  Die le mans gaat echter wel super hard… die aston martin vs crysler uit de trailers ook;). Le mans was even bron van frustratie omdat daar de AI te veel cheat en het ook nog donker wordt (!). Le mans 24 is 24 minuten racen overigens. Ik moest terug naar normal om hem te winnen…

  Verder is punteneis driften omlaag gegaan. Normal is nu >25k punten. In de demo was dit 450k. Scheelt nogal:P.
  Gejat van de 1 na nieuwste NFS zijn de bergraces. Daardoor niet minder leuk overigens:). 1 vs 1 en elkaar raken=straftijd.
  Jammer genoeg kan die niet online !!!???!!!.
 • Je bedoelt dat er 'rubber band'-taktieken in het spel zitten zoals NFS dat altijd had ?
  Dat zou zonde zijn, want op zich zag ik de AI in de demo leuke/menselijke dingen doen en wekte het de indruk dat ze op dat punt best de moeite waard zijn.
  Zo zag ik een wagen gewoon de controle kwijt raken, zelfs in Forza doen ze dat niet volgens mij.
  Ook heb ik de indruk dat als jij hun ramt dat zij jou ook hard aanpakken als ze het overleven. Misschien dat ze dat tussen de wedstrijden door onthouden ?
 • Nou sommige coureurs zijn gewoon agressief;). Als je ze een beuk geeft beuken ze terug en ze beuken ook uit zichzelf. Zodra je een teammate kunt huren zul je die stats kunnen zien. Er zitten 400 coureurs in het spel, allemaal eigen karakteristiek en eigen naam etc:).

  Catchup stoort niet echt. Je kunt wel echt flink wegrijden als je het goed doet. Ik reed net een halve lap voor op serieous met een koeningsegg. Enige racetype waarbij het lijkt te storen is le mans maar daar draften ze op je.
 • Sommige mensen schijnen moeite met rijden te hebben :
  http://kotaku.com/5013897/why-my-grid-review-is-late
  :lol:

  Ik ben nu wat langer met de demo aan het spelen en wat mij opvalt is dat de AI op 'basic' gewoon regelmatig fouten maken in bochten.
  Je moet hier echt opletten dat een sukkel die voor je rijd niet ineens de controle verliest. :D
 • [quote:26c6bfd20f="JaFO"]Sommige mensen schijnen moeite met rijden te hebben :
  http://kotaku.com/5013897/why-my-grid-review-is-late
  :lol:

  Ik ben nu wat langer met de demo aan het spelen en wat mij opvalt is dat de AI op 'basic' gewoon regelmatig fouten maken in bochten.
  Je moet hier echt opletten dat een sukkel die voor je rijd niet ineens de controle verliest. :D[/quote:26c6bfd20f]
  Als je er dicht op rijd vind hij het eng en dan crashen ze soms:P.
 • Er is een nieuwe demo met 3 tracks en de 1.1 patch is uit.

  Deze patch maakt het onderandere mogelijk zonder collision te racen oftwel zonder van de baan gebeukt te worden (maakt het wel een stukje saaier).
 • Lol, ik vind dit spel wel redelijk. Hij loopt ook gewoon op wat "mindere" PC's. Bij mij loopt hij namelijk goed. en ik heb maar een,

  P4 3,2
  7800GT
  2 GB

  En hij loopt goed op 1024 reso en shadow uit en de rest op High. Het spel zelf is wel leuk, het moet gewoon maar in je genre vallen.

  Greetz Marco :wink:.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.