Vraag & Antwoord

Games

Frames per Second ''Laag''

Anoniem
sdk
20 antwoorden
 • Hallo iedereen.

  Ik heb net even Medieval 2 Total War kingdoms gespeeld en er viel me iets op.

  Ik starte het spel op samen met Fraps en hij blijft de hele tijd op 60 FPS hangen. Wat ik ook doe.

  Als ik alles op Extra High zet, AA X 8, nog iets van Texture Quality alles op zijn hoogst blijft hij op 60 FPS, hij komt er niet boven.

  Zelfde verhaal als ik alles op Low zet, hij komt niet boven de 60 FPS.

  Is dit normaal bij Fraps, kan het maar tot 60 FPS, of wat is hier aan de hand?

  MVG
 • Kan ook aan het spel liggen, soms is de refreshrate vast. Heb je regelmatig bij console ports. Ook wel spellen gezien, die niet wilden draaien, als het beeldscherm op een andere refreshrate staat ingesteld.
 • Okey, ik heb net even Stalker gespeeld. En alle settings op High. NIks meer kan omhoog, de resolutie op zijn allerhoogst, texture quality alles.

  Als ik nu speel komt hij niet benenden de 200 FPS. Als ik op escape druk (Dus in het options menu, waar je kan saven, quit game etc.) Dan lopen de FPS op tot 1000. Is dit normaal?

  MVG
 • ja dat is niet raar, want dat is geen ingame. Het menu is in feite niets meer of minder dan bijvoorbeeld je desktop.

  Heb je iets van Vsync aanstaan? Check je instellingen in Medieval. Dat zorgt er namelijk voor dat het aantal FPS niet meer is dan wat je scherm kan weergeven. (60Hz waarschijnlijk)
 • In Medieval heb ik nergens aangezeten, behalve aan de settings. Deze even op High gezet.

  Vsync is toch hoeveel beeldjes je monitor per seconde genereert? Ik weet niet hoe dat is, hier heb ik nooit aan gezeten.

  Het gaat om deze monitor: http://www.alternate.nl/html/product/details.html?articleId=-1064079&showTechData=true

  MVG
 • sommige spellen kunnen gewoon niet sneller.
  die gaan niet mee in de 'frame per secondes'-onzin.

  bovendien gebeurd er bij M:TW2 toch wel wat meer dan bij een simpele fps als Stalker.
  Vooral als je echt die tienduizenden mannetjes over het beeld ziet rennen …
 • [quote:d9ff4227b6="JaFO"]sommige spellen kunnen gewoon niet sneller.
  die gaan niet mee in de 'frame per secondes'-onzin.

  bovendien gebeurd er bij M:TW2 toch wel wat meer dan bij een simpele fps als Stalker.
  Vooral als je echt die tienduizenden mannetjes over het beeld ziet rennen …[/quote:d9ff4227b6]
  Ja, dat is ook weer waar. Maar ik zou wel graag willen weten hoeveel FPS ik krijg bij Med 2. Is er geen ander progr. Voor?

  MVG
 • Waarom wil je dat weten ?
  Speelt het niet lekker vlot dan ?

  Als je het moet meten om het te weten is het niet van belang.
  Boven de 60 fps merk je meestal pas als er grote verschillen in de gemiddelde snelheid zitten.
 • Heel veel spellen zijn gewoon gelockt op een bepaalde FPS. Daar kun je niets aan doen.
 • Ja, eigenlijk wil ik het wel weten 8) . Maar, hij lagt juist helemaaaal niet. zelfs niet met 4 tegen 4, alles op high. Niks lag. En Cpu werkt dan nog maar op 90 % (volgens Logitech G15)

  MVG
 • 90 % is best veel. Mijn CPU komt niet boven de 70% in Call Of Duty 4…. alles op het hoogst ingesteld. Misschien verschilt dat per spel, maar ook bij Crysis wordt hij niet extreem zwaar belast.
 • [quote:e383cb2f71="NHubregtse"]Hallo iedereen.

  Ik heb net even Medieval 2 Total War kingdoms gespeeld en er viel me iets op.

  Ik starte het spel op samen met Fraps en hij blijft de hele tijd op 60 FPS hangen. Wat ik ook doe.

  Als ik alles op Extra High zet, AA X 8, nog iets van Texture Quality alles op zijn hoogst blijft hij op 60 FPS, hij komt er niet boven.

  Zelfde verhaal als ik alles op Low zet, hij komt niet boven de 60 FPS.

  Is dit normaal bij Fraps, kan het maar tot 60 FPS, of wat is hier aan de hand?

  MVG[/quote:e383cb2f71]
  Zoals de andere al zeiden… hoort bij de game. Aangezien het 60 FPS is kan het echter ook de Vsync zijn (ook al genoemd). In de opties moet dan ergens staan enable vsync oid. Als je dit niet kunt vinden zet dan je monitor eens op 70 mhz ipv 60 mhz (gewoon bij eigenschappen op je bureaublad te doen).

  Over het algemeen haal je in een shooter honderden FPS en in een RTS is 40 ook een mooi getal. Bij world in conflict kom ik ook niet boven de 60 FPS uit.
 • Heb hetzelfde bij bijv Company of Heroes atm… low of high, allebei zelfde fps. En ik vind 60 fps wel netjes hoor, wat is je probleem daarmee?
 • [quote:e344399078="MirageH1992"]90 % is best veel. Mijn CPU komt niet boven de 70% in Call Of Duty 4…. alles op het hoogst ingesteld. Misschien verschilt dat per spel, maar ook bij Crysis wordt hij niet extreem zwaar belast.[/quote:e344399078]
  Ik weet niet of je Medieval al eens heb gespeeld, maar je praat dan om legers van 10000 man, die allemaal individueel een gevecht aan gaan met de tegenstander. Daar krijgt elke Cpu warme voeten van, ook die van jouw. Hier is Call of Duty 4 niets bij.

  MVG
 • [quote:38a796d0db="sanchises"]Heb hetzelfde bij bijv Company of Heroes atm… low of high, allebei zelfde fps. En ik vind 60 fps wel netjes hoor, wat is je probleem daarmee?[/quote:38a796d0db]
  Helemaal geen probleem, maar ik heb dus op High veel meer Fps. Hij komt niet beneden de 60, maar blijft daar dus hangen. Als die grens er was, kom ik miss wel tot 120 FPS, of meer.

  MVG
 • Zucht waarom kijk je nu niet gewoon even naar de optie vsync bij je grafische opties in het spel. Die moet dus uit zegmaar als je hogere fps wil (niet dat het zin heeft want je monitor kan dat dus niet aan;) ).
 • [quote:8dc8e38bfa="sdk"]Zucht waarom kijk je nu niet gewoon even naar de optie vsync bij je grafische opties in het spel. Die moet dus uit zegmaar als je hogere fps wil (niet dat het zin heeft want je monitor kan dat dus niet aan;) ).[/quote:8dc8e38bfa] Als dat geen zin heeft waarom zeg je het dan? Die optie kan ik inderdaad kiezen ''Vsync'' Maar of ik er nu een vinkje bij zet, of niet, het heeft geen zin.

  MVG
 • [quote:02c8be3a33="NHubregtse"][quote:02c8be3a33="sdk"]Zucht waarom kijk je nu niet gewoon even naar de optie vsync bij je grafische opties in het spel. Die moet dus uit zegmaar als je hogere fps wil (niet dat het zin heeft want je monitor kan dat dus niet aan;) ).[/quote:02c8be3a33] Als dat geen zin heeft waarom zeg je het dan? Die optie kan ik inderdaad kiezen ''Vsync'' Maar of ik er nu een vinkje bij zet, of niet, het heeft geen zin.

  MVG[/quote:02c8be3a33]
  Je moet dus zorgen dat er GEEN vinkje staat want dat is een soort framerate limiter. Overigens is cod4 een goede game om dat mee te testen aangezien bij mij de FPS wisselt tussen de 40 en 140 frames per seconde. Heb je de details wel op zijn hoogst staan? altijd 60 frames is wel erg netjes:S dat trekt mijn 8800GTS in ieder geval niet…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Vertical_synchronization
 • Jup, met S.T.A.L.K.E.R staat vrijwel alles op zijn hoogst. Daar haal ik tussen de 100 en 250 FPS. Crysis speel ik met gemak op High, maar heb Fraps er nog niet tussengedraaid.

  En is het overigens normaal dat je met Fraps op F9 drukt (om een filmpje te maken) dat je Fps omlaag schieten? Bij Medieval van 60 naar 25.

  MVG

  Edit: Net weer even Medieval opgestart. 2 tegen 2, alles High. Vsync uit!!

  Rond de 120 Fps!! Dus het probleem is opgelost, bedankt Sdk!

  MVG
 • Sorry Las over laatste post heen XD

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.