Vraag & Antwoord

Games

Diablo 3 ... hij komt !

Anoniem
JaFO
39 antwoorden
 • http://www.blizzard.com/diablo3/

  Vandaag officieel bekend gemaakt door Blizzard.
  Dus we zien naast StarCraft 2 straks ook de opvolger van een ander spel waar Blizzard mee groot is geworden.

  Veel is er eigenlijk niet over bekend, behalve dat het in 3D zal zijn.

  Voor diegenen die nog nooit van Diablo gehoord hebben.
  Dit was de actie hack&slash rpg waar menig muis aan is overleden.
  Je koos een klasse en sloeg elk monster kapot dat je op je weg in de diverse dungeons tegen kwam … en dat was het eigenlijk wel.
  Het geniepige bestond uit het feit dat de levels compleet willekeurig gegenereerd waren net als de vijanden en de items die ze lieten vallen.
 • hoera nog meer blizzard fantasy troep :?
 • Hier zijn wat screens van Diablo 3

  http://www.gamekings.tv/index/nieuws/diablo-iii-officieel-aangekondigd/
 • Ik las het vandaag inderdaad op tweakers.net, werd ook wel eens tijd. Zelf best wel een tijdje Diablo 2 LOD ladder gespeeld op Battle.net nadat die patch was gekomen met die hellfire torch. Daarvoor vond ik het niet zo boeiend omdat ik met verschillende classes single player al had uitgespeeld (wat overigens fucking lang duurde, single player ook nooit hoger dan lvl89 gekomen, ladder 93 volgens mij). Het duurde eeuwen voor je een beetje experience had op dat level, en als je één keer dood ging was je meteen een groot deel weer kwijt, waar je uren voor gespeeld had.
 • Er zijn meer dan alleen wat screenshots …

  De officieele trailer :
  http://www.gametrailers.com/player/35667.html

  Het spel in aktie :
  http://www.gametrailers.com/player/35670.html
  (er zijn meer D3 filmpjes op GameTrailers.com )

  Dit is dus geen aankondiging van een spel dat over een jaar kan komen, maar relatief vlug.
  Mogelijk gelijktijdig met SC2 …

  btw : ik weet dat het vloeken is … maar dit zou echt een superspel voor de de 'next-gen' consoles zijn.
 • Er staat een leuk filmpje op gameupdates ongeveer 20 minuten gameplay, met commentaar van de makers. Ziet er al aardig af uit, geen haperingen of foute textures. Lijkt mij wel een leuk spel. Nou maar hopen dat het geen jaren meer duurt, voor het in de winkel ligt.

  http://www.gameupdates.org/details.php?id=2645 (568.7 MB1!)
 • Ik hoop dat er coop in komt anders ga ik er niet aan beginnen denk ik (tip: dungeon siege 2 over LAN:P). Ben tegenwoordig niet zo meer van de single player.

  Starcraft 2 had toch al lang uit moeten zijn? Vorig jaar viel hij al in het niets bij world in conflict, als ze nog langer wachten wordt de kans op een flop groter lijkt me…
 • tja … bij SC2 waren ze zowiezo nog bezig met het tonen van de drie teams voor zover ik weet. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het ondertussen tijd zou worden voor een 'demo'.

  Ik verwacht niet dat ze bij SC veel te vrezen hebben van de concurrentie geziende ongeloofelijke hoeveelheid mensen die v1 nog spelen. Het is zeker niks voor de mensen die een 'moderne' rts willen spelen voor zover ik het doel van Blizzard begrijp. Het zal IMHO niet aan de graphics liggen, maar eerder aan de nogal 'ouderwetse' taktieken :(
  // —

  Ook bij D3 zie je nu weer dat het lijkt alsof ze het 'af' hebben, maar dat ze desondanks aardig terughoudend zijn om een echte datum te noemen. Het is dus officieel "when it's fun/done". Er zal waarschijnlijk een hele tijd getweaked moeten worden om de balans van de diverse klassen (waaronder de 'witch doctor' als nieuweling) en rest in orde te krijgen.
  Ik vermoed dat daar voor Blizzard ook de grootste problemen zitten.
  Bedenk ook dat (zeer waarschijnlijk) zowel SC2 als D3 gebruik maken van het 'nieuwe' netwerk. Gezien de nadruik op multiplayer zullen ze dat zeker stabiel moeten zien te krijgen omdat ze zich niet echt dezelfde problemen als bij D2 in het begin kunnen veroorloven (dat was toen bij de release eerder een chatbox/irc-kanaal dan een mogelijkheid om echt on-line te spelen).

  En Blizzard heeft niet echt reden om zicht te haasten, want ze hebben een ontiegelijk populair MMO dat voor inkomsten zorgt. Ik hoop dat ze van de ervaringen van WoW hebben geleerd hoe ze een dergelijk serverpark moeten beheren.

  En D2 had toch al co-op ?
  Ik zou bijna zeggen dat is de enige manier waarop multi-player voor dat spel ooit gewerkt heeft. Het zou vreemd zijn als dat nu ineens anders is, want Blizzard lijkt bij geen enkel spel echt grote wijzigingen te plannen.

  Het is en blijft afwachten wat Blizzard aan officieele nieuwtjes naar buiten brengt. Tot nu toe hebben we niks meer dan wat filmpjes en een hele zooi geruchten/wensen.
 • Ben heel benieuwd, leuk dat ze gewoon het oude concept hetzelfde houden en niet compleet verWoWen.
  Of het heel vernieuwend zal zijn, ik betwijfel het, maar als de gameplay in orde is zal het gewoon super worden.
  Natuurlijk zit de Coop er weer gewoon in, lekker beetje hakken met wat m8's is altijd leuk.
 • Blizzard is misschien wel een onwijs slecht bedrijf. Ze krijgen zoveel resources binnen en ze lijken er maar weinig mee te doen:S. Met 16 miljoen leden zou je toch al wel op een aardige schaalgrote moeten zitten… (Ook vreemd dat op een grote private server met een moderne intel 5000 man kan terwijl wow zelf maar 3000 man aankan, ooit zelf in een realm met een que gegaan en toen de mensen laten tellen, kwam niet verder dan 1428 op horde kant. Misschien zit het bedrijf een beetje vast ofzo, het geld komt toch wel binnen dus het maakt niet zoveel uit;).

  Over sc2. Ook al heeft sc1 een hoop fans als deel 2 niet goed is zullen ze het misschien wel kopen maar dan zal het niet populair worden in toernooien etc.

  Heb deel 2 overigens over geslagen ik vond dungeon siege wel genoeg als rpg;). Daarvoor deed ik nox en daarvoor ik denk deel1 van diablo.
 • Hier heb ik echt lang naar uitgekeken!
  Ik was vroeger een echte fan van Diablo 1, Diablo 2 en Diablo 2 LOD ( expansion).

  Wat je wel in je achterhoofd moet houden bij Diablo 3;

  De makers van Diablo 1 en Diablo 2, was een bedrijf genaamd 'Blizzard North', die later failliet is gegaan. De topmensen die deze 2 spelen tot echte toppers heeft gemaakt, zijn echter niet overgestapt naar 'Blizzard', maar hebben vaak een eigen bedrijf opgericht!
  Diablo 3 is dus niet gemaakt door de zelfde mensen als Diablo 1 en 2.
  Dit wil niet zeggen dat Diablo 3 op niets zal lijken, integendeel, en dat kunnen de 3D filmpjes alvast vertellen.

  Uiteraard is het afwachten wat er nog bijgevoegd zal worden in het spel, want elke stap die ze nemen, kan het spel 'verkrachten'.

  Wel een nadeel vind ik persoonlijk: Diablo 3 lijkt zeer sterk op dungeon siege 2 qua texture, graphics, kleuren, omgeving :? !
  Dit was namenlijk het eerste dat ik luidop zei tegen mezelf: Dit is Dungeon siege 2 met een Diablo 3 jasje!

  Voor de rest niets dan lof over het spel. Het ziet er zoals zijn voorgangers een leuke en verslavend hack&slash game uit, die uren plezier zal opleveren!

  En nu maar hopen dat het niet betalend wordt, want die vraag staat nog niet in de FAQ, wie weet?! ;)
 • Ik vind het eigenlijk helemaal niet erg dat Blizzard er vrijwel niks aan veranderd, Diablo 2 LOD vond ik al een heel goed spel, alleen de graphics waren anno 2003-2005 (toen ik het actief speelde) wel erg slecht. Als ze de graphics een beetje goed maken (en niet alleen 640x480 en 800x600 opties :P), en een nieuwe omgeving, dan ben ik al blij. Ik denk dat als ze er veel aan zouden doen, dat het dan al snel teveel op WoW gaat lijken, gelukkig hebben ze er ook geen MMO van gemaakt.

  Enige waarvan ik hoop dat het nu ook beter wordt is de content voor hoge lvl's. Op ladder zat je met lvl70 (single player was ik er zelf met lvl85 ofzo) vaak al bij Baal, en dan was er eigenlijk niks anders te doen dan alleen maar Baal runs. Toen de patch van de Hellfire Torch kwam werd dat even wel iets beter, maar ook dat duurde niet heel lang. Als je dat 10x gedaan had was de lol er ook wel vanaf, en het duurde niet lang voordat dat solo werd gedaan (zelf nooit gelukt met m'n barbarian, maar vrienden van me was het wel gelukt). Wat ik wel echt leuke gevechten vond op Hell waren The Ancients en Nihlathak, en The Secret Cow Level was ook lachen.

  En ze moeten iets doen aan de item opslag, ik weet nog wel dat ik op ladder twee characters had om te spelen (lvl93 barbarian en lvl90 sorceress), en de rest waren alleen maar bankalts, die je met een trucje in Hell kon krijgen op lvl1 en die je ook gewoon een Horadric Cube kon geven, en waar je dan alle items op opsloeg die je niet direct nodig had, maar niet wilde weggooien/verkopen of meteen kon ruilen. Ik had er alleen al drie voor al m'n perfect gems :P
 • Ik vond de patches bij Diablo2x een nogal gigantische invloed hebben, ik was eigenlijk een beetje klaar met d2x toen 1.10 kwam, dikke pret als je lvl99 sorc ineens compleet kansloos is…
 • Hier nog twee trailers van diablo III, cinematic en artwork. Minder interessant dan de gameplay, maar toch wel leuk

  http://www.gameupdates.org/details.php?id=2659
 • Die zijn een stuk kleiner, dus ook wel via Blizzard zelf te downloaden. Meer leuk die filmpjes, dan zinnig, zegt weinig over de game zelf.

  @ Vandread, de patches hadden zeker veel invloed in D2LOD, maar zeker niet altijd negatief. Jammer van D2LOD is dat je niet net zoals in WoW weer van build kan veranderen. Je oude builds werden vaak inderdaad een stuk slechter, soms inderdaad compleet waardeloos, maar ik moet zeggen dat er ook hele goede builds te maken waren na 1.10, je moest er alleen wel rekening mee houden. Met wat googlen kwam je vaak wel op buildsimulators of formuletjes, die gebruikte ik vrijwel altijd. Met WoW deed ik dat later ook weer, alleen ging ik toen nog een stuk verder, daar rekende ik echt alles door.
 • Het schijnt dat Blizzard van plan is om je karakter tijdens het spel om te laten bouwen.
  Dus dat probleem waar jij tegen aan liep zal dan voorkomen kunnen worden. Er is alleen niks van bekend hoe en wat precies de voorwaarden zullen zijn (en er zijn al zat mensen op het D3-forum die er over klagen dat het dan 'te makkelijk' zou worden …).
 • @kidjansen: had je die eerste al gezien? Dat is toch puur gameplay. Zegt natuurlijk ook niet alles, maar wel meer dan de trailers.
 • Ja die had ik al gezien, die was iets van 570MB ofzo, zag er wel leuk uit.

  @ Jafo, het was iets om rekening mee te houden, maar met Diablo had je dan weer het voordeel dat je veel beter je gear kon "inplannen" t.o.v. WoW. In WoW vond ik het zowel een voordeel als een nadeel, zelf was ik altijd tank met m'n warrior, dus als ik ging respeccen was het voor mezelf, maar ik ken genoeg mensen bij wie hun guild ze iedere keer vroeg te respeccen. Daar heb je met Diablo daar weer geen last van.
 • Eindelijk een vervolg op Diablo 2. kan haast niet wachten.
  Diablo is de enige fantasy game die ik ooit gespeeld heeft en die ik daadwerkelijk ook leuk vond.
  het klinkt raar, maar ik geef geen ene malle moer om WoW en andere MMORPG"s, behalve Diablo.
  Top game.

  Heb pas Diablo 2 LoD weer geinstalleerd, om weer in de sfeer te komen
 • Heb je titan quest en dungeon siege ook bekeken? Die zijn toch best leuk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.